Tolwegen in de USA

Ook in de USA moet je soms betalen voor een stukje asfalt. Om moeiteloos de poortjes te kunnen passeren kun je bij de verhuurder ter plaatse kiezen uit verschillende betaalmethodes. Natuurlijk is het ook mogelijk om te betalen met cash, houd er wel rekening mee dat je moet betalen met muntgeld in plaats van biljetten:

Toll Pass Device (TPD)

De TPD is te huur op luchthavenstations in het noordoosten van Amerika. De kosten per dag voor het huren van een TPD vind je in de huurvoorwaarden. Hiermee worden de tolkosten automatisch van uw creditcard afgeschreven en hoeft u dus geen tol op de weg zelf te betalen.

Toll Pass Automatic

Met de TPA kunt u kiezen of u op de tolweg of achteraf betaald. Voor iedere dag dat er op een tolweg is gereden zonder daar de tol te betalen wordt er door de verhuurder Tollpass Convenience Charge (TCC = administratiekosten) in rekening gebracht. De exacte kosten hiervan vind je in de huurvoorwaarden. De niet-betaalde tolkosten worden ook van de creditcard afgeschreven. U ontvangt een overzicht per mail/post.

Toll Pass Waiver (TPW)

Dekt per dag alle tolkosten in Chicago. De exacte hoogte van de kosten vind je in de huurvoorwaarden.