Corona en jouw huurautoreservering - alle antwoorden op een rij.

Omdat ‘het nieuwe normaal’ bestaat uit landen die steeds van kleur – en dus regels – wisselen, snappen wij als geen ander dat je met vragen kunt zitten. Heb je vakantieplannen en wil je een huurauto reserveren, maar vraag je je af wat de (hygiëne)maatregelen zijn en hoe het zit met veiligheid? In deze FAQ helderen we alles voor je op. Ook beantwoorden we al je vragen over het wijzigen of annuleren van een reservering wanneer je vakantieplannen wijzigen door corona.

Tip: op de pagina Reisinformatie vind je up-to-date reisinformatie over jouw vakantiebestemming en de getroffen maatregelen in dat land.

Ga snel naar:Is het huren van een auto veilig?

Juist nu is een auto huren heel veilig. Je reist met jouw gezelschap in een afgesloten ruimte: de huurauto. Je kunt op je eigen gemak op zoek naar mooie plekjes, weg van de massa. Zo beleef je toch een zorgeloze én veilige vakantie!

Bij Sunny Cars hebben we goed nagedacht over hoe we autohuur zo veilig mogelijk kunnen maken. Zo zijn er door de lokale wagenparkaanbieders de nodige hygiënemaatregelen getroffen en hebben we deze voor jou zo inzichtelijk mogelijk gemaakt. Ook in deze tijd dient autohuur veilig en zorgeloos te zijn.

Hoe is de inrichting van de verhuurkantoren?

Wij werken alleen samen met betrouwbare lokale wagenparkaanbieders die deze situatie, net als wij, uiterst serieus nemen.  Zo wordt op alle verhuurkantoren de afstandsregel in acht genomen, dragen de medewerkers handschoentjes en/of mondkapjes en zijn er meestal ook spatschermen geplaatst. Samen met onze lokale wagenparkaanbieders hebben we de getroffen hygiënemaatregelen in kaart gebracht. Een overzicht hiervan vind je in de huurvoorwaarden.

Voordat je je huurauto reserveert, kun je in de huurvoorwaarden dus zelf al nalezen hoe het er ter plaatse aan toe gaat. Zo weet je precies wat je bij het ophalen van de huurauto kunt verwachten.

Worden de huurauto's extra goed schoongemaakt?

Jazeker. Uiteraard worden alle huurauto’s na elke klant grondig gereinigd en worden met name de zogenaamde high touchpoints, zoals het stuur, de versnellingspook en de autosleutel extra gedesinfecteerd.

Kan ik zelf iets doen om de autohuur veiliger te maken?

Wij hebben dus al de nodige maatregelen getroffen, maar zelf kun je het ophalen van je huurauto nog zorgelozer en veiliger maken door te kiezen voor:

  • Vooraf online registreren: kies je voor onze Online Check-in, dan registreer je je vooraf en ligt het ingevulde huurcontract ter plaatse voor je klaar. Je hoeft bij aankomst het huurcontract niet meer in te vullen en dat scheelt tijd. Zo heb je minder contact met medewerkers en zit je voordat je het weet op de weg.
  • Wachtrij overslaan: in deze tijd sla je een eventuele wachtrij liever over. Met deze service hoef je je over een eventuele wachtrij geen zorgen te maken, want je kunt ter plaatse gebruikmaken van een speciale  Fastlane. Zo breng je minder tijd door in het verhuurkantoor.

Met hoeveel personen mag ik in de huurauto?

In verschillende landen geldt er een afstandsregel. Dat betekent dat als je niet met een gezin met kinderen reist, je afstand dient te houden. Deze regel geldt ook in de huurauto. Houd daar dan ook rekening mee bij het reserveren van je huurauto. De regels verschillen per land en kunnen tussentijds ook wijzigen. Check voor vertrek goed  wat voor regels er gelden op jouw vakantiebestemming. Je kunt deze informatie terugvinden in de huurvoorwaarden van jouw gewenste huurauto, deze tonen we tijdens het boekingsproces. Maar de afstandsregels voor onze topautohuurlanden lees je ook op onze  ReisinformatiepaginaHeb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste huurauto? Neem dan contact op met onze autohuurexperts. Zij voorzien je van een passend advies!

Moet ik in de huurauto een mondkapje dragen?

De maatregelen kunnen per bestemming verschillen. We raden je aan om zelf goed te checken wat voor regels er in jouw vakantieland gelden op onze pagina met Reisinformatie voor onze topautohuurbestemmingen. Je kunt deze informatie ook terugvinden in de huurvoorwaarden van jouw gewenste huurauto, deze tonen we tijdens het boekingsproces. 

Wat als ik mijn reservering wil wijzigen?

Wij zijn flexibel, precies zoals je van ons gewend bent. Wijzigen bij Sunny Cars is altijd gratis. Dus heb je een huurauto gereserveerd en moet je je reisplannen door het coronavirus wijzigen? Geen probleem. Wijzigen kan kosteloos, tot 1 dag voor huuraanvang (uiteraard wel op basis van beschikbaarheid).

Wat als ik mijn reservering wil annuleren?

Annuleer je liever je reservering? Dat kan natuurlijk! 

- Ben je er op tijd bij en annuleer je binnen de optieperiode, dan kun je gratis van je reservering afzien
- Tot 5 dagen voor huuraanvang rekenen we € 75,- annuleringskosten
- Van 5 dagen tot 24 uur voor huuraanvang kost annuleren € 125,-
- 24 uur voor aanvang of wanneer je de huurauto niet ophaalt, wordt de gehele huursom in rekening gebracht

Met de Flexservice kun je altijd tot vier uur voor huuraanvang annuleren zonder annuleringskosten en zonder opgaaf van reden. Sluit je die af, dan heb je maximale flexibiliteit!

Hoe kan ik wijzigen of annuleren?

Neem telefonisch contact met ons op (+32 25 88 95 96) of stuur een e-mail naar  reservation@sunnycars.be. Je kunt ook annuleren via My Sunny/My Booking. Een link naar deze omgeving vind je terug in de reserveringsbevestiging die je van ons ontvangt. Heb je een huurauto via een reisbureau, mobiele reisadviseur of touroperator gereserveerd? Neem dan contact op met hen om de mogelijkheden te bespreken.

Let op:  een kosteloze wijziging of annulering bieden wij alleen aan als de annulering aan ons is doorgegeven voordat de reservering ingaat. Hebben wij voor die tijd geen wijziging of annulering ontvangen? Dan blijft de reservering actief en verwacht de lokale wagenparkaanbieder dat je de huurauto ophaalt. Kom je de auto niet ophalen, dan wordt het een ‘no show’. Wij zijn dan genoodzaakt om de volledige huursom door te belasten. Wij worden namelijk ook doorbelast door de lokale wagenparkaanbieder.

Hoe werkt een tegoedbon bij Sunny Cars?

Het coronavirus heeft op ons, net als op veel bedrijven in de reisbranche, een grote impact. Veel groter dan we vooraf hadden kunnen bedenken. Dit heeft ons doen besluiten om bij een annulering tussen 1 april 2020 en 1 oktober 2020 geen geld terug te geven maar een voucher/tegoedbon. Deze is persoonlijk en bevat een unieke code ter waarde van het betaalde bedrag aan Sunny Cars. Met deze voucher/tegoedbon kun je binnen een jaar na de uitgiftedatum een nieuwe reservering bij ons maken. De huurperiode hoeft niet binnen dat jaar plaats te vinden, dat mag ook later zijn.

Wanneer krijg ik het geld van mijn tegoedbon/voucher terug?

Past een huurauto niet binnen je nieuwe reisplannen en heb je dus geen mogelijkheid de Sunny Cars tegoedbon/voucher te verzilveren? Dan betalen we je de volledige waarde terug, je bent je geld dus niet kwijt wanneer je de tegoedbon niet gebruikt. Uitbetaling gebeurt automatisch wanneer het tegoed na 1 jaar nog bij ons openstaat. Mocht je om persoonlijke redenen liever eerder je geld terugkrijgen, dan is dat mogelijk vanaf 6 maanden na uitgifte. Neem hiervoor contact met ons op.

Heb je via een reisbureau gereserveerd? Dan verloopt de financiele afhandeling volledig via het reisbureau. Zij zijn verantwoordelijk voor het terugbetalen van de huursom van een geannuleerde autohuurreservering. Sunny Cars heeft geen tegoedbonnen via reisbureaus uitgegeven.

Wat als de waarde van mijn nieuwe reservering hoger is dan het bedrag van de tegoedbon?

Dan lever je eerst je tegoedbon in. Het bedrag dat nog open blijft staan kun je voldoen via iDEAL of je creditcard.

Wat als de waarde van mijn nieuwe reservering lager is dan het bedrag van de tegoedbon?

Mocht het bedrag van je nieuwe reservering lager zijn dan het tegoed, dan krijg je van ons het restantbedrag terugbetaald.

Wat gebeurt er met mijn kortingscode na annuleren?

Heb je bij het reserveren van je huurauto een kortingscode gebruikt? Na het annuleren (zowel door jou als door ons) komt deze kortingscode weer vrij. Je hoeft hiervoor niets te doen. Je kunt de code die je al had onder de originele voorwaarden inwisselen op een nieuwe reservering. Let op: het is mogelijk dat de geldigheidsduur van de code vervallen is tegen de tijd dat je een nieuwe reservering maakt. Daar kunnen wij helaas niets aan doen.

Mijn rijbewijs is door de coronacrisis verlopen. En nu?

Door de maatregelen tegen het coronavirus is het niet voor iedereen mogelijk om tijdig het rijbewijs te verlengen. Het is daarom in sommige gevallen mogelijk om te blijven doorrijden met een verlopen rijbewijs. Heb je zo’n rijbewijs? Dan wordt deze ook door onze Europese wagenparkaanbieders geaccepteerd.
Let op: deze maatregel is niet geldig voor de Nederlandse Antillen. Je dient hier dus over een geldig rijbewijs te beschikken.


Ons ANVR-lidnummer is 09471

We zijn lid van de SGR onder de nummers:

  • 3742 met Sunny Cars International > onze verhuringen in 120 landen en 8000 bestemmingen
  • 3798 met Sunny Cars BV > voor verhuringen in Nederland en Duitsland.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 19-07-2021 om 11:20 uur