Wintersport

Rijd met de huurauto naar de piste!

Ook op je wintersportbestemming maak je de vakantie compleet met een huurauto. Geen gewacht, geen lange transfer of slome streekbus naar hotel of appartement, maar vanuit het vliegtuig direct de auto in en hup: door naar de piste. En in alle vrijheid leuke uitstapjes maken naar andere skioorden in de omgeving. Extra inspiratie nodig? Reisjournalist Hans Avontuur blogt over de voordelen van fly, ride en ski

Fly-drive met wintersport vaak goedkoper

Door de toename van het aantal vluchten van low-cost airlines naar de wintersportgebieden wordt het vliegen naar de wintersport een steeds aantrekkelijker alternatief. Zowel qua aantal reisuren als financieel is het voor wintersporters die een korte skivakantie boeken interessanter om te vliegen en daarbij een auto te huren. Wij onderzochten, op basis van een reisgezelschap van 2 personen, wat het verschil in prijs is tussen de opties ‘met de eigen auto’ en ‘een fly-drive. Hierbij keken we naar zowel een week als een weekend wintersporten in de maand januari. Wat blijkt? Voor een korte 3-daagse reis ben je altijd het voordeligst uit met een fly-drive. Voor een week wintersporten geldt dit voor 5 van de 9 wintersportlanden. 

Fly-drive halveert reistijd

Naast het financiële voordeel kun je met een fly-drive naar de wintersport ook flink wat reisuren besparen. Een autoreis naar Innsbruck, Genève of Grenoble duurt, de heen- en terugreis bij elkaar opgeteld, al snel zo’n 18 à 20 uur. Met het vliegtuig zijn dit zo’n 6,5 à 7 uur. Dat scheelt dus heel wat wintersporturen die je extra op de piste kunt doorbrengen. Bij bestemmingen als Italië, Andorra, Finland of Tsjechië neemt deze tijdwinst nog sterker toe. 

Huurauto met winterbepakking

Een groot voordeel van het huren van een auto via Sunny Cars op de wintersportluchthaven is dat de auto’s voorzien zijn van een goede winteruitrusting. In alle landen waar winterbanden verplicht zijn, bieden we namelijk een speciaal WT (staat voor ‘winter tyres’) pakket. Bij dit pakket zijn de winterbanden bij de autohuurprijs inbegrepen en krijg je als wintersporter ter plaatse niet te maken met extra kosten. Sneeuwkettingen en andere winteraccessoires zoals een ijskrabber of skibox behoren niet tot de standaarduitrusting. Heb je zulke accessoires nodig, reserveer deze dan tijdig bij ons. Betalen doe je ter plekke aan de lokale partner. 

Dus ga je met het vliegtuig naar de sneeuw? Boek dan een zorgeloze Sunny Car huurauto voor je wintersport. We hebben er voldoende klaarstaan op alle populaire sneeuwbestemmingen zoals Chambéry, Genève, Gerona, Grenoble, Innsbruck, München, Nice, Praag, Rovaniemi, Salzburg en Turijn. Mét winterbanden! 

Tip: vergeet het tolvignet niet!

Haal je de huurauto in Oostenrijk of Zwitserland op, dan is deze voorzien van een tolvignet. Vanuit Nederland en Duitsland dien je zelf voor zo’n vignet op de huurauto te zorgen: koop dit vooraf bij de ANWB, onderweg bij een tankstation of aan de grens. Sunny Cars heeft nog meer tips voor een zorgeloze wintersport. Doe er je voordeel mee!

Meer inspiratie?

Inspiratie & Tips