10 x Besparen op autohuur

Voor een vliegticket of voor een hotel zoeken we niet zelden de beste en goedkoopste formule. Maar hoe zit dat met autohuur? Ook daar kunnen we heel wat besparen of het reiscomfort verhogen. Met een all-inclusief formule bijvoorbeeld zijn alle verzekeringen vooraf betaald zodat je ter plaatse geen onverwachte kosten hebt. We lijsten nog 10 andere kostenbesparende tips op voor wie met een huurauto op reis gaat.

1. Juiste timing

Autohuur is altijd per 24 uur. Hou er rekening mee bij het ophalen en inleveren. Kom je bijvoorbeeld om 16u aan in de luchthaven en je wil een auto voor een week huren, boek hem dan vanaf 16u30 tot de achtste dag op hetzelfde uur. Zo betaal je voor zeven volle dagen. Stel dat je de wagen pas om 18u inlevert, dan betaal je door dat anderhalve uur extra niet zeven maar acht dagen huur. Weet ook dat de prijs voor zeven dagen autohuur meestal gelijk is aan die voor vijf dagen!

 

2. Kies de juiste verhuurlocatie

De prijs van een huurauto van een kantoor op de luchthaven kan verschillen van de prijs van een huurauto buiten de luchthaven waar je met een shuttlebus van de lokale huurmaatschappij naartoe wordt gebracht. Een ritje van hooguit tien minuten kan je kosten besparen, want een balie op de luchthaven is prijziger dan een kantoor vlakbij de luchthaven.

 

3. Eerst de stad bezoeken en dan auto huren

Combineer je een stadsbezoek met een rondreis dan heb je de eerste dagen geen huurauto nodig. Huur daarom pas een auto vanaf de dag dat je die echt nodig hebt. Er zijn overal verhuurkantoren in de stad, bij de hotels, bij de stations, enz.

 

4. Reserveer tijdig

De algemene regel is: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper. Voeg daarbij dat vroegboekers altijd een wagen naar keuze zullen hebben, ook in het hoogseizoen en op populaire vakantiebestemmingen.

 

5. Tweede bestuurder

Het is handig als er ook een tweede bestuurder kan rijden. Zorg dan dat een extra bestuurder bij de reservering is inbegrepen. Op de meeste bestemmingen kun je voor een servicepakket kiezen inclusief tweede bestuurder. Dat scheelt kosten ter plaatse, die vaak per dag berekend worden.

 

6. Gratis one-ways

Wie de auto niet aflevert op de plaats waar hij werd opgehaald moet vaak extra betalen omdat de lokale verhuurder de wagen weer terug moet halen. Die kosten staan vermeld bij de huurvoorwaarden. Er zijn ook veel gratis one-ways, onder meer op populaire reisroutes in Amerika.

 

7. Klein is niet altijd gelijk aan goedkoop

Een kleine auto huren is niet altijd de goedkoopste formule. Zo kan een grotere auto met sterke motor zuiniger rijden in berggebieden.

 

 

8. Eigen navigatie

GPS maakt reizen gemakkelijker, denk maar bij het zoeken naar een hotel. Je kunt bij de auto een GPS pakket huren maar het is uiteraard goedkoper als je een eigen GPS meeneemt.

 

9. Let op tankregeling

Sommige verhuurders rekenen te hoge bedragen voor het tanken van benzine bij de inlevering. Kies daarom voor een full-full (FF) of een full-paid (FP) tankregeling. Een FF is super handig: auto ophalen met volle tank en inleveren met volle tank.

 

10. Kinderzitje

Reis je met kleine kinderen dan zijn kinderzitjes verplicht. Neem er eentje mee van thuis want zo bespaar je kosten. Er bestaan handige opblaasbare zitverhogers die weinig plaats nemen in je bagage.

 

 

Voor meer info: www.sunnycars.be en http://blog.sunnycars.be/hoe-kan-ik-besparen-op-autohuur/

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: