Drankje te veel op? Sunny Cars dekt taxikosten in populaire uitgaanslanden

Autorijden en alcohol gaan niet samen. Daarom lanceert Sunny Cars, specialist in autohuur, het nieuwe servicepakket ‘AlcSecura’. Dit aanvullende pakket speelt in op de toenemende behoefte bij vakantiegangers die op gewenste momenten liever een taxi nemen dan de huurauto.

Hiermee hoopt Sunny Cars ongewenste strandwandelingen te voorkomen wanneer mensen de auto laten staan en exorbitante taxikosten te vermijden. Dit jaar wordt de dienst aangeboden in de vier populaire uitgaanslanden Spanje, Italië, Turkije en Griekenland.

De AlcSecura-app

Heb je bij die Spaanse tapasbar iets teveel gedronken, dan kun je via de AlcSecura-app eenvoudig en snel een taxi oproepen en de exacte locatie van je huurauto aanduiden. Zo kan de beschonken bestuurder de auto veilig laten staan en later weer gemakkelijk terugvinden. Sunny Cars regelt de financiële afhandeling vervolgens rechtstreeks met het lokale taxibedrijf.

In het AlcSecura pakket is het volgende inbegrepen:

  • Taxiservice voor zowel heen- als terugrit;
  • Gratis download AlcSecura-app;
  • Locatieherinnering (in-app);
  • Wake-up-call (in-app);
  • Taxiservice geldt ook voor passagiers (max. 3).


Voor jongere en oudere autohuurder

Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België, over de ontwikkeling van het pakket: “Internationaal is op iedere autohuurregeling wel een zogenaamde alcoholclausule van toepassing. Deze heeft direct gevolgen voor de dekking bij schade en dat willen wij op deze manier voorkomen. Ik verwacht dat het pakket aanslaat bij zowel onze jongere als oudere klanten. Bij de één gaat het dan mogelijk om teveel cocktails in de club, bij de ander om die extra ‘cerveza’ of dat lekkere flesje wijn dat men toch graag leeg wil schenken.”

Uber in de toekomst

Sunny Cars zal in de toekomst de service mogelijk aanbieden via populaire dienst Uber. “Internetonderneming Uber focust zich op het aanbieden van personenvervoer in verschillende landen. De manier waarop zij dat doen, spreekt ons erg aan. Bestuurders zijn gecheckt, chauffeurs en gebruikers beoordelen elkaar en gebruikers hoeven geen cash bij zich te hebben. Al deze elementen sluiten goed aan bij het doel van ons pakket. Mensen veilig en met gemak weer thuisbrengen.”

Het servicepakket ‘AlcSecura’ is via de website van Sunny Cars apart bij te boeken en kost €7,50 per dag. Meer informatie is te vinden op www.sunnycars.benl/youdrinkwedrive.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: