Duidelijke opwaartse trend: Sunny Cars noteert aanzienlijk hoger boekingsvolume

Optimistisch over vooruitzichten voor autohuurboekingen in 2023

Haarlem, 16 november 2022 – Autohuurspecialist Sunny Cars heeft een sterk boekjaar (1 november 2021- 31 oktober 2022) achter de rug. Er wordt weer aanzienlijk meer gereisd en dat merkt autohuurspecialist Sunny Cars in het aantal autohuurreserveringen. De Sunny Cars groep heeft in totaal ruim 600.000 boekingen gerealiseerd voor de markten Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat is weliswaar lager dan in recordjaar 2018/2019 – toen noteerde de autoverhuurder meer dan 800.000 boekingen - maar aanzienlijk hoger dan de coronajaren 2019/2020 (219.000 boekingen) en 2020/2021 (342.000 boekingen).

"De algemene situatie in het toerisme was om verschillende redenen zeer dynamisch. We hebben ondanks het tekort aan huurauto’s een goed herstel van de boekingen gerealiseerd en draaien door de gestegen huursommen in 2022 zelfs een hogere omzet dan precorona. We zijn dan ook zeer tevreden met het verloop van afgelopen boekjaar", benadrukt Hans Knottnerus, Managing Director van Sunny Cars in Nederland & België." Het feit dat we met ons resultaat weer op weg zijn naar 2019 is buitengewoon verheugend. Voor onze wederverkopers betekent de hogere omzet overigens dat het commissiebedrag in Euro’s voor hen fors hoger uitvalt, waardoor autohuur een steeds aantrekkelijker ancillary product voor de reisbranche is."

De populairste bestemmingen waren Spanje, Portugal, Griekenland, Italië en de VS, gevolgd door Zuid-Afrika, Curaçao, Frankrijk, Duitsland en Canada. Vooral in de maanden mei, juni en juli werden er veel huurauto's bij Sunny Cars gereserveerd. In september en oktober 2022 werden die boekingsaantallen zelfs nog overtroffen. "Klanten hebben hun blik gericht op 2023", merkt Hans Knottnerus op. "Door het capaciteitstekort dit jaar, vooral in de vroege zomer, en de daaruit voortvloeiende prijsstijging is een trend naar vroeg boeken waarneembaar."

De specialist in autohuur ziet 2023 voorzichtig optimistisch tegemoet. Hans Knottnerus verwacht dat de prijzen voor huurauto's in 2023 hoog zullen blijven, omdat de beschikbaarheid van huurauto’s op de topbestemmingen niet zal toenemen. "Dankzij onze vele langdurige samenwerkingen met lokale autoverhuurders zal Sunny Cars ook op piekmomenten voldoende auto's kunnen aanbieden", zegt hij vol vertrouwen. "Toch raden we vakantiegangers aan hun huurauto vroeg te boeken - al was het maar om de prijs veilig te stellen. Door onze Flexservice ook in 2023 gratis aan iedere reservering toe te voegen, bieden we maximale flexibiliteit. Annuleren kan kosteloos tot 1 uur voor huuraanvang."

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in München opgericht en is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van all-inclusive autohuur in Europa. Zo'n 130 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland maken een unieke reiservaring mogelijk in meer dan 120 landen wereldwijd. Sunny Cars staat voor zorgeloze autohuur en biedt het meest uitgebreide verzekeringspakket op de markt, inclusief terugbetaling van het eigen risico en gratis glas-banden-bodem-dak schadedekking. Ook uitgebreid advies en 24/7 ondersteuning is bij de autohuurexpert inbegrepen. Bovendien krijgt iedere huurder toegang tot Sunny2go, een persoonlijke reisassistent waarmee je op vakantie de leukste plekken kunt ontdekken met je huurauto. Het autohuuraanbod van Sunny Cars is te reserveren via reisbureaus en via www.sunnycars.nl. Als dé autoverhuurder van de reisbranche is Sunny Cars lid van de ANVR en aangesloten bij SGR.

Neem contact op met: