Sunny Cars noteert voor het eerst 650.000 boekingen

München, 22 november 2016: Sunny Cars heeft het afgelopen boekjaar (1 november 2015 tot en met 31 oktober 2016) afgesloten met een nieuw boekingsrecord. Voor de eerste keer is de kaap van 650.000 boekingen bereikt, hetgeen een stijging is van 70.000 boekingen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Door de hoge cijfers steeg de omzet met 15%.

"We zijn erg blij met de ontwikkelingen in de afgelopen twaalf maanden", bevestigt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België. "Het resultaat bevestigt onze focus op de B2B sales, die net als de voorbije jaren goed is voor bijna 80 procent van ons totale boekingsvolume. Wij zullen ons bij de verdere ontwikkeling van ons businessmodel dus opnieuw sterk op dit kanaal richten.”

Mediterrane landen steeds populairder

De voorspelling van CEO Kai Sannwald aan het begin van het boekjaar dat 2016 het vroegboekjaar voor de Mediterrane landen zou worden, is in zijn ogen uitgekomen. "We waarschuwden toeristen die van plan waren naar de Middellandse Zee te trekken om hun huurauto reeds vroeg te boeken. Dat heeft geleid tot een ander boekingsgedrag ten opzichte van vorig jaar”, bevestigt de autohuur expert. “Bovendien heeft de veiligheidssituatie in bestemmingen als Tunesië, Egypte en Turkije een sterke invloed gehad op de vraag naar mediterrane landen. Zo noteerden we op de Balearen, de Canarische eilanden en in Portugal en Griekenland een aanzienlijke groei.”

Uitbreiding bij Sunny Cars

Niet alleen het aantal boekingen steeg, ook Sunny Cars zelf is gegroeid: het team bestaat nu uit 135 medewerkers. 57 van hen werken in Hoofddorp voor de Nederlandse en Belgische markt. Verder uitbreiden wil Kai Sannwald met aanvullende servicepakketten als Premium Service, Express Service en het Geen Waarborg pakket, waarmee de algemene all-inclusive diensten worden aangevuld met extra opties.

Fun Facts

Enkele leuke weetjes op basis van Sunny Cars’ cijfers:

  • Vooral Zwitsers stellen een SUV voertuig op prijs. Zij spannen de kroon in dit segment van de boekingen met 15,4 procent.
  • De meeste kinderzitjes worden door Duitsers geboekt: 16,4 procent van alle boekingen in
  • Duitsland wordt met een kinderzitje voor de leeftijdscategorie vier tot zeven jaar gemaakt.
  • Kinderzitjes voor kinderen van één tot drie jaar worden het meest gekozen door Nederlanders, met een aantal van 31,1 procent.
  • Een GPS-systeem wordt het meest geboekt door Belgen: 39,1 procent koos dit accessoire als extraatje.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: