Reisinformatie

Autohuur maakt jouw vakantie compleet en om daar optimaal van te kunnen genieten, adviseren wij om je reisplannen goed voor te bereiden! Zorg er voor dat je op de hoogte bent van alle (in)reisregels van je vakantiebestemming. Wij hebben belangrijke en relevante informatie voor je verzameld, over bijvoorbeeld de benodigde reisdocumenten en de gezondheidsvoorschriften.

Op deze pagina vind je alvast de informatie voor onze topbestemmingen voor iedereen met de Belgische nationaliteit. Staat jouw vakantiebestemming hier niet bij? Geen zorgen! Wanneer jij een huurauto reserveert, sturen we je een link naar onze handige configurator. Daarmee kun je snel de regels voor jouw vakantieland bekijken zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele (in)reisregels. Dat is pas zorgeloos instappen!

Bekijk hier de reisinformatie voor:

Spanje

Italië

Griekenland

Portugal

 

Autohuur reisinformatie

 


 

Reisinformatie Spanje

Bestemming Spanje / nationaliteit België

Inreisvereisten

Coronavirus:
Spanje heeft zijn algemeen inreisverbod wegens het coronavirus gedeeltelijk opgeheven. Reizigers uit de EU, het Schengengebied, Groot-Brittannië, Andorra en Gibraltar mogen het land weer binnenkomen. Daarnaast is het ook mogelijk om uit bepaalde derde landen toe te treden, waarvan een lijst is te vinden onder de volgende link https://www.boe.es/buscar/act.php?id=BOE-A-2020-7140

De staat van alertheid in het land is beëindigd en daarmee de quarantaineverplichting en de beperkingen van het vrije verkeer op het terrein. In de autonome gebieden en op de Balearen en de Canarische Eilanden kan de regelgeving binnen het land verschillen. Vanwege hun besmettingsgraad zijn sommige gebieden momenteel aan strengere beperkingen onderhevig. Informeer u tijdig over de lokale maatregelen. Voor de regio Madrid is de noodtoestand uitgeroepen tot 24.10.2020, die gepaard gaat met reisbeperkingen. Er zijn ook beperkingen in de regio's Catalonië, Aragón, Navarra en Castilië en Leon. Hier kunnen sommige steden niet worden betreden en zullen restaurants, bars en sommige andere openbare plaatsen worden gesloten.

Belangrijk bij het binnenkomen van het land:
Reizigers moeten gezondheidscontroles verwachten, inclusief temperatuurmetingen bij aankomst. Bovendien moet binnen 48 uur voor de inschrijving een inschrijvingsformulier worden ingevuld. Het formulier kan online worden ingevuld op https://www.spth.gob.es/ of via App (App: SpTH). Het genereert een QR-code, die bij binnenkomst moet worden gepresenteerd.

Belangrijk ter plaatse:
- Hotels/vakantieverblijven: open
- restaurants/cafés: open, maximaal 10 personen aan één tafel
- Bars/Clubs: gesloten
- Openbaar vervoer: gereduceerde, verplichte maskers
- Winkels: open
- Verplichting tot het dragen van maskers: in het openbaar
- Afstandsregels: minstens 1,5 meter
- verbod op montage: ja, van 5 - 10 personen
- App: De volgende app wordt aanbevolen om te downloaden: https://www.spth.gob.es
- Regionale afwijkingen mogelijk

Inreizen is met de volgende documenten mogelijk:

Paspoort
Het reisdocument moet bij het inreizen geldig zijn.

Kinderpaspoort
Het reisdocument moet bij het inreizen geldig zijn.

Legitimatiebewijs/Identiteitskaart
Het reisdocument moet bij het inreizen geldig zijn.

Let er a.u.b. op dat uw reisdocumenten volledig zijn, in goede staat verkeren en over voldoende lege pagina’s beschikken.

Burgers uit het Schengengebied kunnen binnen de lidstaten vrij reizen. Het wordt aangeraden een reisdocument (paspoort/legitimatiebewijs) bij u te hebben. In individuele gevallen en in uitzonderlijke situaties kan er worden gecontroleerd en kan het zijn dat u zich moet legitimeren.

Documenten die gemeld zijn als verloren/gestolen:
Het wordt afgeraden in te reizen met documenten die als verloren/gestolen gemeld zijn. Het kan namelijk voorkomen dat deze in het systeem van de grenscontroleposten nog als verloren/gestolen staan geregistreerd; dit kan ertoe leiden dat het inreizen wordt geweigerd.

Eisen van de luchtvaartmaatschappij:
Win a.u.b. voorafgaand aan de reis informatie in bij uw luchtvaartmaatschappij met betrekking tot de mee te nemen documenten. In sommige gevallen wijken de eisen van de luchtvaartmaatschappijen af van de wettelijke bepalingen.


Minderjarigen hebben een eigen identiteitsbewijs nodig en de toestemming van degene die belast is met het ouderlijk gezag indien ze alleen reizen of door slechts één ouder worden begeleid.

Tevens hebben minderjarige reizigers het volgende nodig:
- Een officieel bekrachtigde verklaring van instemming

Minderjarigen met de Spaanse nationaliteit die niet onder begeleiding van een met het ouderlijk gezag belaste persoon reizen, hebben voor het uitreizen een uitreistoestemming nodig. Dit geldt ook voor minderjarigen met de Duits-Spaanse dubbele nationaliteit.

Autohuur in Spanje tijdens corona

Reis je niet met je eigen gezin? Dan is het dragen van een mondkapje in de huurauto verplicht. In de huurauto hoeft geen afstand gehouden te worden. Je kunt in alle gevallen gewoon met de normale bezetting plaatsnemen in de huurauto. 

Reisinformatie Italië

Bestemming Italie / nationaliteit België

Inreisvereisten

Coronavirus:
Door het toenemende aantal infecties met het coronavirus SARS-CoV-2 kunnen inreisweigeringen en quarantainemaatregelen worden opgelegd. Burgers van de meeste EU- en Schengenlanden en enkele andere Europese landen kunnen het land opnieuw binnenkomen. Bovendien mogen inwoners van sommige derde landen het land opnieuw binnenkomen. Een overzicht van de toegestane landen vindt u onder de volgende link: https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html. Alle andere reizigers zijn nog steeds onderworpen aan toegangsbeperkingen. Alle reizigers die in de afgelopen twee weken buiten de toegestane landen hebben verbleven of vanuit een ander land willen binnenkomen, worden de toegang geweigerd of worden onderworpen aan 14-daagse quarantainemaatregelen. De eerste cruiseschepen onder Italiaanse vlag mogen hun activiteiten hervatten voor passagiers die in Schengenlanden verblijven. Voor andere cruiseschepen gelden nog steeds beperkingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw rederij of cruise-exploitant.

Belangrijk bij het binnenkomen van het land:
Bij binnenkomst vanuit Roemenië is er een 14-daagse zelfisolatieplicht. Reizigers die vanuit Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Tsjechië, België of Nederland binnenkomen, hebben een negatieve COVID-test nodig, die niet ouder is dan 72 uur, of worden ter plaatse getest. Bovendien moeten deze reizigers zich bij aankomst aanmelden bij de plaatselijke Italiaanse gezondheidsdienst. Dit geldt ook voor eerdere verblijven in deze landen binnen 14 dagen voor binnenkomst in Italië. In het algemeen worden bij binnenkomst gezondheidscontroles uitgevoerd. In ieder geval moet het volgende formulier vooraf worden ingevuld: https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2020/08/self-declaration_in_case_of_entry_into_italy_from_abroad_-_form_14_08.pdf. Voor luchtreizigers zijn er gewijzigde handbagageregels, neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Sardinië:
48 uur voor binnenkomst moeten reizigers zich inschrijven via het volgende formulier: https://sus.regione.sardegna.it/sus/covid19/regimbarco/init;jsessionid=D8BD7F6BB7A7590FEA00014AD1599E08.sus1?lang=en. Elke reiziger is verplicht om bij aankomst een kopie van de registratiebevestiging en de reisdocumenten te overleggen. Bovendien moeten alle reizigers een negatief testresultaat (PCR- of antilichaamtest) presenteren dat niet ouder is dan 48 uur. Reizigers die geen testresultaat hebben, moeten zichzelf binnen 48 uur na aankomst laten testen en het resultaat in zelfisolatie afwachten. Reizigers die de test voor binnenkomst hebben gedaan en het negatieve resultaat hebben ontvangen maar geen schriftelijke bevestiging, moeten online in een zelfverklaring aangeven wanneer en waar de test is uitgevoerd. De verplichting om te testen is tijdelijk opgeschort na een uitspraak van de rechtbank van 17.09.2020, maar kan in de toekomst opnieuw worden ingevoerd. Bij binnenkomst worden gezondheidscontroles met temperatuurmetingen uitgevoerd. De toegang kan worden geweigerd vanaf een lichaamstemperatuur van 37,5 graden. Alle reizigers worden ook geadviseerd om de app "SardegnaSicura" te downloaden.

Sicilië:
Vooraleer het land binnen te komen, moet de reiziger zich inschrijven op de volgende link: https://siciliasicura.costruiresalute.it/welcome. Als alternatief kan de app "SiciliaSiCura" worden gedownload. Voor Sicilië is ook aangekondigd dat mensen die uit het buitenland komen in de toekomst getest zullen worden op het coronavirus bij aankomst.

Calabrië:
Vooraleer het land binnen te komen, moet de reiziger zich inschrijven op de volgende link: https://home.rcovid19.it/.

Apulië:
Vooraleer het land binnen te komen, moet de reiziger zich inschrijven op de volgende link: https://www.viaggiareinpuglia.it/.

Belangrijk ter plaatse:
- Noodtoestand: waarschijnlijk tot 31.01.2021.
- Lokale uitgaansverboden: waarschijnlijk tot 13.11.2020.
- Hotels/vakantieverblijven: open
- Restaurants/Cafés: open
- Bars: beperkte opening
- Stranden: open
- Musea/theaters/Cinema's: open
- Winkels: open
- Wegverkeer: Maximaal 3 personen uit verschillende huishoudens, inclusief de bestuurder in één auto, masker verplicht.
- Openbaar vervoer: beschikbaar, masker verplicht
- Verplichting tot het dragen van maskers: in het openbaar
- Afstandsverplichting: minimaal 1 - 2 meter
- App: De volgende app wordt aanbevolen om te downloaden: https://www.immuni.italia.it
- Regionale afwijkingen mogelijk

Inreizen is met de volgende documenten mogelijk:

Paspoort
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Kinderpaspoort
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Legitimatiebewijs/Identiteitskaart
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Let er a.u.b. op dat uw reisdocumenten volledig zijn, in goede staat verkeren en over voldoende lege pagina’s beschikken.

Burgers uit het Schengengebied kunnen binnen de lidstaten vrij reizen. Het wordt aangeraden een reisdocument (paspoort/legitimatiebewijs) bij u te hebben. In individuele gevallen en in uitzonderlijke situaties kan er worden gecontroleerd en kan het zijn dat u zich moet legitimeren.

Documenten die gemeld zijn als verloren/gestolen:
Het wordt afgeraden in te reizen met documenten die als verloren/gestolen gemeld zijn. Het kan namelijk voorkomen dat deze in het systeem van de grenscontroleposten nog als verloren/gestolen staan geregistreerd; dit kan ertoe leiden dat het inreizen wordt geweigerd.

Eisen van de luchtvaartmaatschappij:
Win a.u.b. voorafgaand aan de reis informatie in bij uw luchtvaartmaatschappij met betrekking tot de mee te nemen documenten. In sommige gevallen wijken de eisen van de luchtvaartmaatschappijen af van de wettelijke bepalingen.


Minderjarigen hebben een eigen identiteitsbewijs nodig en de toestemming van degene die belast is met het ouderlijk gezag indien ze alleen reizen of door slechts één ouder worden begeleid.

Tevens hebben minderjarige reizigers het volgende nodig:
- Een officieel bekrachtigde verklaring van instemming

Dit geldt voor minderjarigen onder de 15 jaar.

Autohuur in Italië tijdens corona

In Italië geldt een afstandsregel in de huurauto. Wanneer je met een gezin met kinderen reist, heeft dit geen gevolgen. In alle andere gevallen betekent het dat er afstand gehouden moet worden en er daardoor minder personen in de huurauto passen. Hierbij gelden de volgende regels:

- De stoel naast de bestuurder dient altijd vrij te blijven
- Wanneer de passagiers een mondkapje dragen, mogen er 1 tot 2 personen per rij plaatsnemen
- Worden er geen mondkapjes gedragen, dan is slechts 1 persoon per rij toegestaan
Dit betekent dus dat in een huurauto met 5 zitplaatsen maximaal 3 personen mogen plaatsnemen.

Reisinformatie Griekenland

Bestemming Griekenland / nationaliteit België

Inreisvereisten

Coronavirus:
Door het toenemende aantal infecties met het coronavirus SARS-CoV-2 moeten alle reizigers op dit moment rekening houden met tijdelijke toegangsbeperkingen. Reizigers uit de meeste EU- en Schengenlanden en uit Groot-Brittannië hebben geen last meer van deze beperkingen, op voorwaarde dat ze vanuit een van deze landen binnenkomen en er zelfs in de laatste 14 dagen voor hun aankomst in het land zijn gebleven. Zij moeten ook inwoner zijn van het betreffende land of daar een permanent verblijf kunnen aantonen, bijvoorbeeld door middel van een verblijfsvergunning. Onder deze voorwaarden mogen ook reizigers uit sommige derde landen het land weer binnenkomen. Een lijst van de toegestane landen is te vinden onder de volgende link: https://travel.gov.gr/#/.

Speciale kenmerken luchtweg:
Reizigers uit de volgende landen moeten het bewijs leveren van een negatieve PCR-test, niet ouder dan 72 uur, van een erkend laboratorium: Bulgarije, Roemenië, Malta, België, Spanje, Tsjechië en Polen. Het certificaat met de bijbehorende diagnose moet het adres en de paspoortgegevens van de reiziger bevatten en in het Engels zijn opgesteld.

Bijzonderheid: de route over de zee:
Boten uit de toegestane landen mogen aanleggen, mits er niet meer dan 49 passagiers aan boord zijn. Sinds 01.08.2020 kunnen cruiseschepen aanleggen in Piraeus, Rhodos, Heraklion, Volos, Corfu en Katakolo. Na hun eerste aanlegplaats kunnen de schepen elke andere Griekse haven op hun route aandoen. Cruisepassagiers moeten een negatieve PCR-COVID 19 test presenteren, niet ouder dan 72 uur, voordat de cruise begint. In de havens worden willekeurige tests uitgevoerd.

Bijzonderheden over de route over land:
Degenen die over land binnenkomen moeten een negatief PCR-resultaat hebben, niet ouder dan 72 uur. De test moet zijn uitgevoerd in een erkend laboratorium en het certificaat met de bijbehorende diagnose moet de adres- en paspoortgegevens van de reiziger bevatten. Het certificaat moet in het Engels zijn opgesteld. Houd er echter rekening mee dat de openingstijden van de afzonderlijke grensovergangen kunnen variëren. Bovendien kunnen niet alle grensovergangen voor toeristische doeleinden worden gebruikt.

Belangrijk bij het binnenkomen van het land:
Alle passagiers die door de lucht, over zee of over land aankomen, moeten zich ten minste 24 uur voor aankomst online registreren ("Passenger Locator Formulier"). U vindt het juiste formulier onder de volgende link: https://travel.gov.gr/#/. Na succesvolle registratie ontvangt de reiziger een QR-code (meestal de nacht voor de dag van aankomst), die hij of zij bij binnenkomst in elektronische of gedrukte vorm moet presenteren. Wie geen code kan voorleggen, zal een boete moeten betalen. Afhankelijk van de QR-code worden reizigers ter plaatse steekproefsgewijs getest op het coronavirus. De test is gratis. Getroffenen moeten zich 24 uur lang isoleren in hun geboekte accommodatie voordat ze zich vrij kunnen bewegen in het land. Als ze na 24 uur geen melding krijgen, is het testresultaat negatief en volgen er geen verdere beperkingen. Als het testresultaat positief is, zullen de reizigers worden gecontacteerd en op de hoogte worden gebracht van de passende maatregelen die moeten worden genomen. Maskers zijn verplicht aan de grensovergangen.

Belangrijk ter plaatse:
- Hotels/vakantieverblijven: open
- Restaurants/Cafés: beperkte opening
- Bars/Clubs: beperkte opening
- Stranden: open
- Musea/bezienswaardigheden/dierenparken/kinema's: open
- Winkels: open
- Openbaar vervoer: beschikbaar, masker verplicht, soms is een eigen verklaring vereist.
- Verplichting tot het dragen van maskers: in het openbaar vervoer, taxi's, interieurs en winkels, in sommige gevallen in het algemeen in het openbaar
- Wegverkeer: niet meer dan 2 personen in één auto naast de bestuurder (kinderen niet meegerekend)
- Afstandsregels: ja
- verbod op montage: van 9 - 100 personen
- Nachtelijke avondklok: gedeeltelijk

Regionale afwijkingen zijn mogelijk en kunnen, afhankelijk van het aantal infecties, op elk moment op korte termijn van kracht worden. Reizigers moeten daarom altijd de instructies van de lokale autoriteiten opvolgen en indien nodig ter plaatse informatie inwinnen. Afhankelijk van de situatie van de besmetting heeft Griekenland verschillende zones afgekondigd met beperkingen van uiteenlopende ernst: https://covid19.gov.gr/covid-map

Inreizen is met de volgende documenten mogelijk:

Paspoort
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Kinderpaspoort
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Legitimatiebewijs/Identiteitskaart
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Let er a.u.b. op dat uw reisdocumenten volledig zijn, in goede staat verkeren en over voldoende lege pagina’s beschikken.

Burgers uit het Schengengebied kunnen binnen de lidstaten vrij reizen. Het wordt aangeraden een reisdocument (paspoort/legitimatiebewijs) bij u te hebben. In individuele gevallen en in uitzonderlijke situaties kan er worden gecontroleerd en kan het zijn dat u zich moet legitimeren.

Documenten die gemeld zijn als verloren/gestolen:
Het wordt afgeraden in te reizen met documenten die als verloren/gestolen gemeld zijn. Het kan namelijk voorkomen dat deze in het systeem van de grenscontroleposten nog als verloren/gestolen staan geregistreerd; dit kan ertoe leiden dat het inreizen wordt geweigerd.

Eisen van de luchtvaartmaatschappij:
Win a.u.b. voorafgaand aan de reis informatie in bij uw luchtvaartmaatschappij met betrekking tot de mee te nemen documenten. In sommige gevallen wijken de eisen van de luchtvaartmaatschappijen af van de wettelijke bepalingen.


Minderjarigen hebben een eigen identiteitsbewijs nodig en de toestemming van degene die belast is met het ouderlijk gezag indien ze alleen reizen of door slechts één ouder worden begeleid.

Tevens hebben minderjarige reizigers het volgende nodig:
- Een officieel gecertificeerde toestemmingsverklaring (alleen voor minderjarigen die alleen reizen)

Autohuur in Griekenland tijdens corona

In Griekenland zijn 4 risiconiveaus, van laag tot hoog. Op deze niveaus zijn verschillende regels van toepassing.

De 4 risiconiveaus kunnen per gebied verschillen en van dag tot dag worden aangepast. Dit betekent dat de regels dus continu kunnen wijzigen.

Op dit kaartje kun je zien welk risiconiveau er geldt per gebied: https://covid19.gov.gr/covid-map/. (tip: de website is in het Grieks, dus gebruik bijvoorbeeld Google Translate of de automatische vertaling in je browser). De regels gelden op het moment dat jij het kaartje bekijkt. Op jouw reisdatum kunnen er mogelijk weer andere regels van toepassing zijn. Houd hier rekening mee!

Reis je met je gezin of eigen huishouden? Dan gelden bovenstaande regels niet.

Reisinformatie Portugal

Bestemming Portugal / nationaliteit België

Inreisvereisten

Coronavirus:
Vanwege het toenemende aantal infecties met het coronavirus SARS-CoV-2 moeten alle reizigers uit sterk besmette landen momenteel 14-daagse quarantainemaatregelen verwachten, waaronder weigering van toegang. Reizigers uit EU- en Schengenlanden en uit Groot-Brittannië met een positieve epidemiologische situatie kunnen over het algemeen zonder beperkingen het land binnenkomen. Het moet gaan om burgers of ingezetenen van een van deze landen en ze mogen niet in de afgelopen 14 dagen buiten het land zijn geweest. Inwoners van de volgende derde landen mogen ook binnenkomen: Australië, Canada, Zuid-Korea, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Thailand, Tunesië en Uruguay. Alle andere reizigers zijn nog steeds onderworpen aan toegangsbeperkingen. Reizigers die in de laatste 14 dagen voor binnenkomst buiten de toegestane landen zijn geweest, moeten ook beperkingen verwachten. Toeristische vluchten zijn op dit moment nog steeds sterk beperkt. De Portugese havens zijn tijdelijk gesloten, met uitzondering van Madeira (zie hieronder).

Belangrijk bij het binnenkomen van het land:
Er worden gezondheidscontroles uitgevoerd. De lichaamstemperatuur van iedereen die het land binnenkomt, wordt gemeten met behulp van infrarood. Als het resultaat van de meting meer dan 38 graden is, moeten degenen die het land binnenkomen verdere onderzoeken en binnenlandse quarantaine verwachten. Reizigers moeten ook het volgende inschrijvingsformulier invullen voor het begin van de reis: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card.

Madeira en de Azoren:
Reizigers naar Madeira en de Azoren moeten een gezondheidsverklaring overleggen. Dit kan door de luchtvaartmaatschappij voor of op het moment van binnenkomst worden geregeld. Als alternatief zijn de formulieren ook online beschikbaar, de links zijn hieronder te vinden. De quarantaineverplichtingen zijn in beide regio's afgeschaft, in plaats daarvan is een negatieve COVID-test, niet ouder dan 72 uur, vereist voor binnenkomst. Als alternatief bieden zowel Madeira als de Azoren een gratis test bij binnenkomst. Het testresultaat moet dan worden afgewacht in zelfisolatie. Voor een verblijf van meer dan 7 dagen op de Azoren wordt op de 6e dag van het verblijf nog een test uitgevoerd. Reizigers moeten hiervoor contact opnemen met de gezondheidsdienst van hun woonplaats. Ook het vervolg van de reis naar een ander eiland van de Azoren is alleen mogelijk met een negatief testresultaat. Reizigers die na een eerder verblijf op het vasteland naar Madeira of de Azoren willen reizen, kunnen zich al gratis laten testen voor COVID-19 op het vasteland. Hiervoor moet onder andere het vliegticket voor de verdere reis worden overlegd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de bevoegde autoriteiten van Madeira/de Azoren. De lokale autoriteiten kunnen u ook informatie geven over het binnenkomen van het land over zee, waarvoor in beide gevallen speciale regels gelden. Op Madeira is de haven van Funchal nu weer opengesteld voor cruiseschepen. Over de mogelijkheid om aan land te gaan zal echter per geval worden beslist. Neem contact op met uw touroperator voor meer informatie.

Gezondheidsformulier voor Madeira: https://madeirasafe.com/#/login
Gezondheidsformulier voor de Azoren: https://covid19.azores.gov.pt/wp-content/uploads/2020/06/Declara%C3%A7%C3%A3o-Alem%C3%A3o_Preenchimento-manual_20200615_VF.pdf
Gezondheidsformulier voor reizen tussen de eilanden: https://covid19.azores.gov.pt/wp-content/uploads/2020/06/Declara%C3%A7%C3%A3o-inter-ilhas-Alem%C3%A3o_Preenchimento-manual_20200615_VF.pdf

Belangrijk ter plaatse:
- Noodtoestand: waarschijnlijk tot 29.10.2020.
- Binnenlandse reisbeperkingen van 30.10.2020 - 03.11.2020
- Hotels/vakantieverblijven: meestal open
- Restaurants/Cafés: beperkte opening
- Bars/Clubs: beperkte opening
- Winkels: beperkte opening
- Openbaar vervoer: regulier, masker verplicht
- Musea/bezienswaardigheden/dierenparken/kinema's: open, verplicht masker
- Verplicht gebruik van maskers: in afgesloten openbare ruimten en openbaar vervoer
- Algemene maskerverplichting op Madeira
- Stranden: open onder voorwaarden (Social Distancing)
- verbod op montage: maximaal 5 personen
- Afstandsregels: 2 meter
- Regionale afwijkingen mogelijk
- App: De volgende app wordt aanbevolen om te downloaden: https://stayaway.inesctec.pt/en/

Inreizen is met de volgende documenten mogelijk:

Paspoort
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Noodpaspoort
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Kinderpaspoort
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Legitimatiebewijs/Identiteitskaart
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Voorlopig legitimatiebewijs
Het reisdocument moet na afloop van het verblijf nog geldig zijn.

Let er a.u.b. op dat uw reisdocumenten volledig zijn, in goede staat verkeren en over voldoende lege pagina’s beschikken.

Burgers uit het Schengengebied kunnen binnen de lidstaten vrij reizen. Het wordt aangeraden een reisdocument (paspoort/legitimatiebewijs) bij u te hebben. In individuele gevallen en in uitzonderlijke situaties kan er worden gecontroleerd en kan het zijn dat u zich moet legitimeren.

Minderjarigen:
Minderjarigen hebben een eigen identiteitsbewijs nodig en moeten kunnen bewijzen dat ze toestemming hebben van degene die belast is met het ouderlijk gezag indien ze alleen reizen of door slechts één ouder worden begeleid.

Documenten die gemeld zijn als verloren/gestolen:
Het wordt afgeraden in te reizen met documenten die als verloren/gestolen gemeld zijn. Het kan namelijk voorkomen dat deze in het systeem van de grenscontroleposten nog als verloren/gestolen staan geregistreerd; dit kan ertoe leiden dat het inreizen wordt geweigerd.

Eisen van de luchtvaartmaatschappij:
Win a.u.b. voorafgaand aan de reis informatie in bij uw luchtvaartmaatschappij met betrekking tot de mee te nemen documenten. In sommige gevallen wijken de eisen van de luchtvaartmaatschappijen af van de wettelijke bepalingen.

Autohuur in Portugal tijdens corona

Reis je niet met je eigen gezin? Dan is het dragen van een mondkapje in de huurauto verplicht. In de huurauto hoeft geen afstand gehouden te worden. Je kunt in alle gevallen gewoon met de normale bezetting plaatsnemen in de huurauto.