Je huurauto standaard 14 dagen in optie

Bij Sunny Cars staat je huurauto standaard 14 dagen in optie. Wel zo fijn als je op het punt staat om je ideale huurauto te reserveren, maar je weet nog niet of je vakantie daadwerkelijk doorgaat… Misschien is het reisgezelschap nog niet helemaal rond, twijfel je welke dagen je een huurauto wilt of wacht je op goedkeuring van je vrije dagen. Dat hoeven geen redenen te zijn om die huurauto niet alvast te reserveren. Met onze optieregeling kun je er namelijk gewoon nog even over nadenken!

Hoe werkt de 14 dagen optietermijn?

Wij bieden je gratis een optietermijn van 14 dagen. Zodra je reserveert, heb je automatisch twee weken de tijd om erover na te denken. Ook deze service is all-in bij Sunny Cars! Binnen deze optietermijn kun je kosteloos van je reservering afzien. Na de optietermijn wordt je reservering automatisch definitief, daarvoor hoef je niets te doen. Makkelijk hè?

Reserveer je last minute? Dan zijn de spelregels iets anders:

  • Gaat de reservering binnen 14 dagen in? Dan heb je een optieperiode van 24 uur vanaf het moment dat je huurauto is bevestigd
  • Gaat de reservering binnen 24 uur in? Dan is het tijd om snel de koffers te pakken en geldt er geen optieperiode

Wat zijn de voordelen van een optieperiode op de huurauto?

Wist je dat het juist heel slim is om je huurauto op tijd te reserveren? Zodra er minder huurauto’s beschikbaar zijn, gaat de prijs omhoog. En huurauto’s kunnen zelfs uitverkocht raken! Dat wil je natuurlijk niet hebben. Dus ook als je nog twijfels hebt, is het een goed idee om tóch vast die huurauto te reserveren. Zo ben je verzekerd van de juiste categorie huurauto én van de prijs die op dat moment geldt. Vervolgens geniet je twee weken van die flexibiliteit van de optieperiode. Als je in de optietermijn wil annuleren, is dat geheel kosteloos. Nee, er zitten geen addertjes onder het gras! Wij willen het jou gewoon zo makkelijk mogelijk maken.

Optietermijn en betalen

Bij Sunny Cars betaal je pas als je reservering is bevestigd. Annuleer je uiteindelijk binnen de optietermijn? Geen zorgen, dan storten we het bedrag plankgas terug op de rekening. 

Kan ik mijn reservering nog wijzigen tijdens de optieperiode?

Daar kunnen we heel kort over zijn: wijzigen is bij Sunny Cars geen probleem en altijd gratis. De optietermijn van 14 dagen gaat in op het moment van de eerste aanvraag. Wijzig je je reservering? Dan heeft dat dus geen invloed op de optieperiode, die loopt gewoon door.

Hoe annuleer ik mijn optie?

Wil je annuleren? Dat regel je heel simpel zelf. In je bevestigingsmail staat een link naar jouw persoonlijke My Booking of My Sunny omgeving. Klik op de link in de mail, log in en met 1 druk op de knop annuleer je de reservering. Natuurlijk kun je ook ná de 14 dagen optietermijn je reservering annuleren. In dat geval gelden de reguliere annuleringskosten.

Kan ik de optieperiode verlengen?

Onze handige optieregeling zorgt voor flexibiliteit tijdens de eerste 14 dagen. Na deze 2 weken wordt de reservering definitief. Wil je toch die flexibiliteit behouden? Kies dan voor onze Flexservice, hiermee kun je tot 1 uur vóór huuraanvang nog annuleren tegen de kosten van de Flexservice. Eigenlijk verleng je daarmee dus de optieperiode! Dat is nog eens vrijheid.

Kortom: geen reden meer om die all-in huurauto niet meteen te reserveren! Zorg dat je niet met lege handen komt te staan, annuleren kan altijd nog.

Standaard optietermijn van 14 dagen