Altijd een eerlijke tankregeling bij Sunny Cars

Bij Sunny Cars staan we voor transparantie en daarom maak je bij ons altijd gebruik van een eerlijke tankregeling. Je levert de huurauto altijd in met dezelfde hoeveelheid brandstof als waarmee je de auto hebt ontvangen. Zo betaal je geen dure brandstoftoeslag en weet je precies waar je aan toe bent. En dat is wel zo fijn en zorgeloos!

Wat is de tankregeling bij autohuur?

Als je een auto huurt, kun je vaak kiezen voor verschillende tankregelingen. Van tevoren spreek je af met welke tankvulling (tot de laatste druppel leeggereden of maximaal afgetankt) je de huurauto inlevert. Niet elke aanbieder geeft dit duidelijk aan, terwijl hier makkelijk verborgen kosten in kunnen zitten. Een auto lijkt bijvoorbeeld voordelig, maar dan blijkt dat je ter plaatse nog een verplichte tankvulling moet betalen. Vaak zelfs nog vermeerderd met zogenaamde servicekosten. Dan voel je je opeens bekocht met die ‘scherpe’ deal. Zonde dus! Bij Sunny Cars huur je daarom standaard met de meest eerlijke tankregeling: inleveren met dezelfe benzinestand als waarmee je de auto hebt opgehaald. Dan weet je zeker dat het goed is geregeld. Soms is het mogelijk om te kiezen voor het brandstofbeleid: Vol-Betaald. Als dit kan dan zie je deze optie staan tijdens het online reserveren.

Welke tankregeling heb ik?

Als je een auto huurt bij Sunny Cars is dat altijd met een eerlijke tankregeling: inleveren met dezelfde benzinestand als waarmee je de auto hebt opgehaald. Dit zie je ook duidelijk vermeld in de specifieke voorwaarden van de huurauto. In autohuurtermen heet deze regeling Vol-Vol, maar dat betekent dus niet dat je de huurauto altijd volledige afgetankt meekrijgt.

Wat betekent tankregeling Vol-Vol?

Bij de tankregeling Vol-Vol lever je je huurauto in met dezelfde benzinestand als waarmee je de auto ophaalde. Je krijg de auto met een driekwart gevulde tank mee, dan lever je de auto ook met diezelfde stand weer in. Het is wat lastiger om in te schatten maar Vol-Vol is de meest betrouwbare regeling en daarom ook het brandstofbeleid waar wij mee werken.

Vol, leeg, driekwart, halfvol…. Waar stond dat wijzertje nu ook al weer?
Deze situatie maakt eigenlijk iedereen die een auto huurt mee. Want aftanken hoort er nu eenmaal bij. Is de tank bij het ophalen maar halfvol, laat dit dan op het contract vermelden. Dan mag je de auto natuurlijk ook met een halfvolle tank inleveren. Tip: ook handig is om altijd een foto te maken van de brandstofmeter voordat je wegrijdt, dan kun je daar altijd aan refereren.

Wat betekent tankregeling Vol-Betaald?

Bij een Vol-Betaald tankregeling is één gratis tank brandstof bij de huurprijs inbegrepen. Je haalt de huurauto met volle tank op en je levert ‘m niet afgetankt in. Je hoeft niets bij te betalen en mag de tank dus helemaal leegrijden. Goed om te weten: voor ongebruikte benzine krijg je geen vergoeding . Maar wel heel fijn is dat je bij het inleveren van de huurauto niet nog op zoek hoeft te gaan naar een benzinepomp om af te tanken en je de huurauto gewoon kunt terugbrengen zonder volle tank. De tankregeling Vol-Betaald wordt vaak in de USA en Canada aangeboden.

Hoe zit het met tanken in het buitenland?

Thuis weet je natuurlijk perfect welke brandstof je moet tanken, maar in sommige landen zijn de brandstofnamen behoorlijk verwarrend. Met een vreemde auto in een vakantieland kan het dus al eens mislopen. En dat kun je maar beter vermijden. Als je verkeerd hebt getankt is de kans groot dat die extra kosten rekent om de tank en de leidingen weer schoon te maken. Deze kosten vergoeden wij niet. Kijk daarom op je huurcontract, je sleutelhanger of de tankdop welke brandstof je moet tanken.

Je huurauto aftanken

Check ook voordat je je huurauto inlevert waar het dichtstbijzijnde pompstation bij de inleverlocatie is, zodat je zeker weet dat je tank goed gevuld is! Tip: bewaar altijd je bonnetje en maak een foto van het dashboard, waarop te zien is hoe vol de tank zit. 

Naast Vol-Vol en Vol-Betaald hanteren sommige verhuurders de Vol-Leeg tankregeling. Dan betaal je je niet alleen een hogere prijs voor de benzine dan aan de pomp, maar word je vaak ook opgezadeld met zogenaamde servicekosten. Je bent dan namelijk verplicht om de hele tank benzine af te rekenen. Of je die nu leegrijdt of niet. Opletten dus! Dat is ook precies de reden dat we bij Sunny Cars deze regeling niet aanbieden. We bieden je standaard de meest transparante en eerlijke tankregeling zodat je aan het einde van je autohuur niet op verborgen kosten botst. 

Tankregeling