Alles over de diefstalverzekering van je huurauto

Het zal je maar gebeuren: na een gezellige middag op het strand is je huurauto in geen velden of wegen meer te bekennen. Maar geen zorgen. Dat is geen reden om je vakantie te laten verpesten! Bij Sunny Cars is de diefstalverzekering (TP) inbegrepen in de all-in autohuur. Deze verzekering dekt de financiële schade bij diefstal van de huurauto. Goed geregeld!

Wat valt er onder de diefstalverzekering?

Diefstal van de huurauto is natuurlijk het laatste waar je aan wilt denken tijdens je reis. Krijg je daar onverhoopt tóch mee te maken? Dan stellen we je uiteraard maar al te graag gerust. De diefstalverzekering is namelijk ook inbegrepen in onze all-in autohuur, zónder eigen risico. En niet alleen diefstal van de huurauto zelf, maar ook diefstal (of een poging tot) van ingebouwde apparatuur, zoals een radio of een navigatiesysteem.

Terugbetaling van het eigen risico bij diefstal van de huurauto?

In geval van diefstal word je met een eigen risico belast door de lokale wagenparkaanbieder. Uiteraard betalen wij het eigen risico aan je terug. Bij thuiskomst kun je de kosten gemakkelijk declareren en onze afdeling customer care zorgt ervoor dat je het bedrag in de zesde versnelling weer teruggestort krijgt! 

Moet je een extra diefstalverzekering afsluiten?

Het antwoord is heel simpel: nee. Het is niet nodig om een extra diefstalverzekering af te sluiten. Bij Sunny Cars huur je all-in, wat inhoudt dat alles al is inbegrepen. Het is dan ook niet nodig om ter plaatse te tekenen voor extra verzekeringen.

Zeg met een gerust hart ‘nee’ tegen deze diefstalverzekeringen

Controleer altijd het huurcontract goed voordat je tekent. Staat er TP, Theft protection, STP (Super Theft Protection), Theft Waiver of TPC op? Laat je huurcontract dan aanpassen. Het is namelijk nergens voor nodig om te tekenen voor die extra verzekering. Wij hebben het immers al voor jou geregeld!

Wat moet je doen als je huurauto gestolen is?

Is je huurauto gestolen? Dan snappen we heel goed dat je waarschijnlijk in paniek raakt. Blijf rustig, pak je telefoon en bel de lokale wagenparkaanbieder. Het telefoonnummer vind je op je voucher of op bijvoorbeeld de sleutelhanger. De lokale wagenparkaanbieder zal je vertellen wat te doen in deze situatie. Hij zal je vast en zeker ook adviseren om vervolgens officieel aangifte te doen bij de politie. Kom je er niet uit en heb je hulp nodig? Dan staan onze autohuurexperts voor je klaar. Tip: bewaar het aangifteformulier of maak een kopie. Dit dient namelijk ingeleverd te worden bij de lokale wagenparkaanbieder. Bewaar ook een kopie voor jezelf.

Voorkom diefstal

Tijdens je welverdiende vakantie is diefstal van de huurauto het laatste waarmee je te maken wil krijgen. Maar hoe voorkom je diefstal? Check bij het achterlaten van de huurauto of je de auto goed hebt afgesloten. Deuren dicht? Check. Ramen dicht? Check. Sleutel uit het slot? Check. Laat de huurauto zelfs geen minuutje staan met de sleutel in het slot... Voorkomen is beter dan genezen. En dat is in het geval van diefstal zeker waar!

Alles over de diefstalverzekering van je huurauto