Alles over het inleveren van je Sunny Cars huurauto

Aan alles komt een einde. Ook aan het heerlijke rondtoeren op je vakantiebestemming. De dag van het inleveren van je huurauto komt vaak sneller dan gewenst. Hou er rekening mee dat het inleveren van je huurauto tijd in beslag neemt en reken dus goed uit hoe laat je deze in moet leveren om ook nog op tijd te zijn voor je terugvlucht. Moet je bijvoorbeeld nog met een shuttlebusje naar de luchthaven, trek hier dan wat extra tijd voor uit. Ook is het handig om vooraf al even te zoeken wat het dichtstbijzijnde tankstation is om de auto af te tanken. Zo kun je hier direct op navigeren. Tip: Gooi de tankbon niet weg na het tanken, want in sommige gevallen moet je deze samen met de auto inleveren. Maak er voor je eigen administratie ook even een foto van. Meer tips waar je allemaal op moet letten bij het inleveren van je huurauto? Lees dan snel verder.

Waar moet ik de huurauto inleveren?

Waar je de auto moet inleveren aan het einde van de huurperiode, staat altijd op je voucher vermeld. Heb je de auto gehuurd bij een kantoor op de luchthaven, dan moet hij daar in de meeste gevallen ook weer worden ingeleverd. Het kan natuurlijk ook zijn dat je voor een One-Way hebt gekozen, waar je de huurauto op een andere locatie terugbrengt dan dat je hem hebt opgehaald. Omdat er dus meerdere situaties mogelijk zijn, is daar niet één antwoord op. Kijk dus op je voucher onder ‘inleveren’, want daar staat alle info heel duidelijk vermeld.

Kan ik de auto ook later inleveren dan op de voucher staat?

Nee, je kunt de huurauto niet later inleveren dan de tijd die op je voucher vermeld staat. De verhuurder heeft deze huurauto waarschijnlijk weer nodig voor een volgende huurperiode. Wil je de duur van je autohuur verlengen? Bel dan ruim van tevoren met onze autohuurexperts zodat zij kunnen kijken of je de auto wat langer kunt huren. Zelfs als het gaat om een paar uurtjes is het slim om te bellen, zo voorkom je dat je moet betalen voor niet nagekomen afspraken.

Kan ik de auto inleveren buiten openingstijden?

De auto inleveren buiten openingstijden is geen enkel probleem. Omdat je de inlevertijd al aangeeft tijdens het reserveren, tonen wij je alleen opties van kantoren waarbij dit kan. Vaak kan dit door middel van een drop off box of keybox. Je doet je sleutels dan in een brievenbus en je bent klaar om te gaan! Zo een box is niet altijd aanwezig, maar dan is het soms toch mogelijk om je auto buiten openingstijden in te leveren. Er is dan namelijk speciaal iemand in het kantoor aanwezig om de sleutel in ontvangst te nemen. Hier staan vaak wel extra kosten tegenover, maar deze tonen we je direct tijdens het reserveren al. Soms is dit alleen mogelijk op aanvraag, wij moeten dan dus nog bij de partner checken of dit kan.

huurauto inleveren

Hoe werkt het als ik de auto inlever met schade?

Maak je onderweg grote schade? Licht dan de lokale verhuurder hierover in. Is het een kleine schade, zoals een kras of een deukje, dan kun je dit bij het inleveren van de huurauto doorgeven. Maak altijd foto’s van de schade. Het kan zo zijn dat je ter plaatse eigen risico moet betalen, maar maak je niet druk! Deze kosten kun je bij ons declareren en wij vergoeden deze dan. Je bent tenslotte all-in verzekerd.

Krijg ik een bevestiging na het inleveren van de huurauto?

Dat verschilt per wagenparkaanbieder. Vaak is het zo dat als je bij het ophalen een papieren bevestiging meekrijgt, je geen bevestiging krijgt bij het inleveren. Ontvang je na het ophalen van de lokale verhuurder nog een mail, dan is de kans groot dat je deze ook ontvangt na het inleveren. Maar maak je vooral niet druk als je geen bevestiging hebt van het inleveren. Geen nieuws, is in dit geval bijna altijd goed nieuws! En anders is onze afdeling customer care er om je te helpen met vragen achteraf.

Moet de auto door de wasstraat voor ik hem inlever?

Dat is niet nodig! Zowel de binnenkant als de buitenkant van de huurauto wordt professioneel gereinigd door de verhuurder na elke huurperiode. Wel wordt het zeer gewaardeerd als je afval en dergelijke zelf alvast weggooit. Lever de auto dus zo netjes als mogelijk weer in.

Ik ben iets vergeten in de huurauto, wat nu?

Je zal niet de eerste zijn die zijn lievelingszonnebril in het dashboardkastje heeft laten liggen bij het inleveren van de huurauto. Let er dus goed op bij het inleveren, dat je alle persoonlijke eigendommen uit de auto meeneemt. Kom je er thuis toch achter dat je iets in de huurauto hebt laten liggen? Neem dan contact op met de lokale verhuurder om te zien of het voorwerp is gevonden en om af te spreken of dit naar Nederland kan worden verzonden. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening en Sunny Cars bemiddelt ook niet in geval van achtergebleven spullen. Check dus echt goed alle plekken in de huurauto (ja, óók onder de stoelen) of je echt alles hebt!