Verkeersregels op Curaçao: veilig het eiland rond

Nog even, en dan toer je rond op het paradijselijke Curaçao. Een fantastisch eiland om met je huurauto te ontdekken. Zeker door het heerlijke klimaat en de wonderschone witte stranden, maar er is zo veel meer moois. Rijd lekker van Willemstad naar Westpunt en terug, en zwem tussendoor met varkens, zwaai naar flamingo’s, bezoek plantagehuizen en geniet van de prachtige natuur, het heerlijke eten en de gastvrije bevolking. Het is natuurlijk wel zo veilig als je de Curaçaose verkeersregels kent. Daarom hebben wij de belangrijkste regels voor je op een rijtje gezet. Lees ze even door, dan ben je klaar voor zorgeloze ongelimiteerde kilometers met je huurauto op Curaçao.

1 Maximumsnelheid

Als je je huurauto hebt opgehaald, wil je natuurlijk zo snel mogelijk wegrijden en vakantie vieren. Het eilandleven is gemoedelijk, en het is dan ook niet de bedoeling om op de wegen te racen. Wel valt er een minimumsnelheid op autowegen onder de Curaçaose verkeersregels, namelijk 40 km.

De maximumsnelheden op het eiland:

 • Binnen de bebouwde kom: 40 km
 • Buiten de bebouwde kom: 60 km
 • Op autowegen: 80 km

2 Niet bellen tijdens het rijden

De verkeersregels op Curaçao rond het gebruik van een mobiele telefoon in de auto zijn helder: streng verboden tijdens het rijden. 

Gebruik geen telefoon in de auto

3 Eilandstijl parkeren

Vuistregel 1: parkeer de auto altijd op een goed verlichte plek. Vuistregel 2: Laat geen kostbaarheden achter in de auto. Better safe than sorry, en een gewaarschuwd mens telt voor twee; er wordt helaas veel ingebroken in auto’s. Zorg er dus voor dat je echt geen waardevolle spullen in de auto achterlaat en laat zeker niets in het zicht liggen. Alleen als je spullen niet in het zicht lagen, ben je verzekerd. 

Op wegen met tweerichtingsverkeer kan een wisselstrook voorkomen, met aan beide kanten een dubbele onderbroken streep.

Algemene parkeerregels op Curaçao: 

 • Parkeer altijd aan de rechterkant van de weg.

Parkeren is verboden:

 • buiten de bebouwde kom op de rijbaan van een voorrangsweg
 • langs een gele onderbroken streep aan de kant van de weg
 • voor een in- of uitrit
 • binnen 5 meter van een waterwinplaats voor de brandweer
 • bij de markering van een bushalte (of binnen 12 meter van het bord dat een bushalte aangeeft)
 • Stilstaan mag niet langs een gele doorgetrokken streep aan de kant van de weg en binnen 5 meter van een oversteekplaats.

Sta je foutgeparkeerd, dan heb je dikke kans op een wielklem. Opletten dus!

In Willemstad heb je een grote gratis onbewaakte parkeergarage vlak buiten het centrum bij het Waaigat. Daarnaast zijn er in Willemstad bewaakte garages. Ook kun je betaald parkeren in de parkeervakken langs de weg. Vergeet niet te betalen bij de parkeerautomaat. De controles zijn streng en voor je het weet heb je een wielklem te pakken. 

Auto op curacao

4 Wat kost een boete op Curaçao?

Voor deze overtredingen kun je op Curaçao een boete krijgen:

 • Rijden onder invloed van alcohol en/of drugs
 • Foutparkeren (wielklem!)
 • Bellen tijdens het rijden: vanaf 250 gulden
 • Rijden zonder autogordel: vanaf 250 gulden
 • Door rood licht rijden: vanaf 250 gulden
Weg op curacao

5 Eilandetiquette - Claxonneren kun je leren

Volgens de verkeersregels op Curaçao mag toeteren officieel alleen bij direct gevaar voor een aanrijding. Je zult echter al gauw merken dat de bewoners het met deze regel niet zo nauw nemen. Ze toeteren heel wat af. Gewoon als groet, als bedankje of als seintje dat je ertussen mag. Toeter of zwaai in dat geval zelf ook even als bedankje!

Het is slim om voldoende afstand te houden tot de auto voor je. Want op Curaçao rijden veel auto’s met defecte remlichten, en niet alle bestuurders geven richting aan als ze willen afslaan. Ook kan een auto ineens stoppen, omdat de bestuurder ergens een praatje wil maken. 

Bij regen worden de wegen op het eiland glad en je remweg langer. Afstand houden tot je voorligger dus, en je snelheid matigen.

6 Voorrang 

De Curaçaose regels rond voorrang in het kort:

 • Op een kruispunt? Bestuurders van rechts hebben voorrang.
 • Op een T-splitsing? Bestuurders op de doorgaande weg hebben voorrang.
 • Bestuurders van een motorvoertuig hebben voorrang op overige weggebruikers inclusief bromfietsers. Tenzij ze bij het afslaan de overige weggebruikers kruisen. 

Auto huren bij Sunny Cars op Curaçao

Wil je tijdens je vakantie op Curaçao rondrijden zonder hoofdbrekens over verzekeringen of extra kosten aan je huurauto? Dan zit je dus goed bij Sunny Cars. Want wij hanteren al jaren een heldere all-in autohuurformule. De uitkomst is altijd een 100% zorgeloze huurauto. Want alle belangrijke verzekeringen zijn inbegrepen bij de huurprijs. Zo is glas-banden-bodem-dakschade gedekt en er zit een extra WA-verzekering bij van minimaal € 10 miljoen. Biedt de verhuurder ter plaatse toch extra verzekeringen aan? Daar kun je dan met een gerust hart nee tegen zeggen. Annuleren kan gratis tot één uur voor huuraanvang. En heb je ons nodig: we zijn 24/7 bereikbaar op ons Nederlandstalige noodnummer. Geniet van al je onbeperkte kilometers op prachtig Curaçao!

Boek nu je all-in huurauto op Curaçao

Reserveren