(Extra) WA-dekking van minimaal € 10 miljoen

Stel je voor, je bent lekker aan het toeren in je huurauto en opeens... BOEM! Een aanrijding. Dat is schrikken. Gelukkig zijn bij Sunny Cars alle huurauto verzekeringen standaard inbegrepen. Ook de WA-verzekering is bij iedere huurauto inclusief. Maar in sommige landen is de wettelijk verplichte WA-dekking lager dan wij graag zien. Daarom doen wij daar altijd een gratis extra dekking van 10 miljoen euro bovenop. Zo rijd je altijd zorgeloos in je Sunny Cars huurauto!

Wat valt onder de WA-dekking van de huurauto?

De WA-verzekering is een wettelijk verplichte verzekering die de schade dekt die met de huurauto aan derden wordt toegebracht, zowel materieel als fysiek. 

Eventuele schade aan de huurauto zelf wordt gedekt door de CDW-verzekering, óók bij (poging tot) diefstal van apparatuur uit de auto zoals de autoradio of het navigatiesysteem.

Standaard inclusief verhoogde WA-dekking € 10 miljoen

In Nederland en de EU is de standaard WA-dekking voor schade aan zaken minimaal € 1,3 miljoen per gebeurtenis en voor schade aan personen is er een minimumdekking van € 6,45 miljoen per gebeurtenis en wordt die verplichte dekking hoger, dan past Sunny Cars die automatisch toe. In een aantal populaire vakantielanden zoals de USA, Canada, Curaçao en Zuid-Afrika kan de maximale dekking echter onder de Nederlandse/EU standaard liggen. 

Aangezien de schade aan derden bij een ongeval flink kan oplopen, sluit Sunny Cars bij iedere huurauto, waar ook ter wereld, altijd een aanvullende WA-verzekering af met een dekking van € 10 miljoen. Voor jouw zorgeloze vakantie spelen wij op zeker! Je leest in de specifieke reisvoorwaarden precies wat de WA-dekking is voor de door jou gekozen huurauto.

Waarom is een hoge WA-dekking belangrijk voor een huurauto?

Wanneer je met je huurauto schade aan derden of zaken (lantaarnpalen, vangrails) veroorzaakt en er zijn één of meer derde partijen bij betrokken, kun je aansprakelijk zijn voor de schade. Als de WA-verzekering een deel van de schade niet dekt, kun je zelfs persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, en die zorg neemt Sunny Cars bij je weg met de unieke extra WA-dekking. 

Stel je gaat op vakantie, rijdt lekker met je huurauto rond in de USA en krijgt dan een ongeluk. Het kan gebeuren en sterker nog: het overkwam een klant van Sunny Cars. De klant was betrokken bij een ongeluk met een motorrijder. De motorrijder heeft de klant voor meerdere miljoenen aansprakelijk gesteld. Gelukkig had de klant een auto bij ons gehuurd en dat bood hem zekerheid. Door bundeling van onze expertise en die van de lokale wagenparkaanbieder hebben we de claim voor de klant kunnen afwikkelen. De klant heeft uiteindelijk de extra WA-dekking niet eens hoeven aanspreken. Hoe fijn is dat!

Check buitenlandse benamingen van veelgebruikte huurauto verzekeringen

Als je op je bestemming je huurauto ophaalt, is het huurcontract vaak in het Engels en soms in de taal van het land. Ook kunnen er andere termen op staan om de (extra) verzekeringen aan te duiden. Kijk het huurcontract daarom altijd goed na om te checken of je niet per ongeluk iets extra’s afsluit. Let op de termen ALI (Additional Liability Insurance) en LIS (Liability Insurance Supplement). ALI en LIS staan voor de verhoging van de WA-aansprakelijkheid tot een bepaald maximumbedrag. Bij Sunny Cars ben je al optimaal verzekerd en heb je deze aanvullingen niet nodig.

Valt de inzittendenverzekering (PAI) ook onder de WA-dekking?

De PAI en de WA-dekking zijn verschillend. Een PAI (Personal Accident Insurance) is een extra en vrijwillige aansprakelijkheidsdekking van de bestuurder tegenover zijn passagiers, in aanvulling op de verplichte WA-verzekering. 

WA-dekking verhoogd tot € 10 miljoen