Op deze locaties en manieren haal jij je huurauto op

Wist je dat er verschillende locaties zijn waar je je huurauto kunt ophalen? Dat hoeft niet alleen op de luchthaven te zijn. Je kunt je huurauto bijvoorbeeld in een stad ophalen of zelfs bij een treinstation. Deze ophaallocatie kun je vooraf selecteren, nadat je een bestemming hebt ingevoerd. En tijdens het reserveren van je huurauto kun je heel makkelijk filteren en verschillende ophaallocaties vergelijken. Benieuwd naar alle opties? Wij vertellen je er alles over!

Huurauto ophalen op de luchthaven

Na je vlucht wil je uiteraard zo snel mogelijk in je huurauto stappen. Op naar je accommodatie! Wist je dat er op de luchthaven vaak verschillende ophaalopties zijn? Meestal kun je kiezen uit de volgende 3. Kies de methode die het best bij jou past.

1. Kantoor op de luchthaven

Een verhuurkantoor op de luchthaven wordt ook wel desk at airport genoemd. Kies je voor deze ophaalmethode, dan heeft de lokale wagenparkaanbieder een balie in (of net buiten) de aankomsthal. Nadat je bent geland en je koffer hebt opgehaald, ga je naar deze balie. Hier neem je het contract door, zet je je handtekening en neem je de sleutel in ontvangt. Vervolgens haal je de huurauto op de nabijgelegen parkeerplaats op.

Zeker in het hoogseizoen kan het druk zijn bij de verhuurbalies. Wil je dat het ophalen van je huurauto op de luchthaven lekker snel verloopt? Kies dan voor onze Fastlane en Online Check-in services. Je kunt de wachtrij dan overslaan én het huurcontract ligt al ingevuld voor je klaar. Ook is op verschillende luchthavens de service Contactloos Ophalen beschikbaar. Je haalt je huurcontract en sleutels dan op bij een automaat en hebt verder geen contact met een baliemedewerker.

2. Shuttle service vanaf de luchthaven

Kies je voor de Shuttle service, dan ga je op de luchthaven niet naar een balie maar wordt je door een busje van de lokale wagenparkaanbieder naar een verhuurkantoor net buiten de luchthaven gebracht. Deze kantoren liggen meestal heel dichtbij de luchthaven, vaak maximaal 10 minuten rijden. Op het verhuurkantoor teken je het huurcontract en je neemt daar de huurauto in ontvangst. De parkeerplaats ligt namelijk direct naast het kantoor, dus voordat je het weet zit je in je huurauto! Vooral in het hoogseizoen ben je met een shuttle service vaak sneller op weg in je huurauto dan wanneer je kiest voor ophalen bij een balie op de luchthaven. Kies je voor deze ophaalmethode dan staan op de voucher die je van ons ontvangt duidelijke instructies hoe je de shuttle service van de lokale wagenparkaanbieder kunt vinden.

3. Representant service op de luchthaven

Wanneer je deze optie kiest dan staat een medewerker van de lokale wagenparkaanbieder je op te wachten in of buiten de aankomsthal. Je tekent het huurcontract bij de medewerker en krijgt direct de autosleutels overhandigd. Vanaf de parkeerplaats vertrek je dan met je huurauto richting je accommodatie. Dit is zeker een snelle manier om je vakantie te starten! Kies je voor deze ophaalmethode dan staan op de voucher die je van ons ontvangt duidelijke instructies hoe je de medewerker van de lokale wagenparkaanbieder kunt vinden.

Choice locations op de luchthavens in de USA en Canada

In de USA en Canada heb je op de meeste luchthaven zogenaamde choice locations. Alle beschikbare huurauto’s uit de door jou gereserveerde categorie zijn dan in een nabijgelegen parkeergarage voor je op een rij gezet. Hier mag je zelf je huurauto uitkiezen. Je meld je eerst bij de verhuurbalie op de luchthaven en daar registreer je je. Vervolgens word je doorverwezen naar het juiste vak met de beschikbare auto’s. De auto’s zijn open en dus kun je ze van buiten én binnen bekijken voordat je kiest. Heb je je favoriet gevonden, dan draai je de sleutels (die al in het contact zitten) om en rijd je naar de check-out om het contract te ondertekenen.

Kun je de auto ophalen op de luchthaven zonder dat je aankomt met een vlucht?

Kom je niet met een vlucht aan, maar wil je de huurauto wél op de luchthaven ophalen? Dit kan helaas niet. Kom je wel met een vlucht aan, maar weet je je vluchtnummer nog niet? Dan kun je natuurlijk wel alvast je huurauto reserveren. Je kunt je vluchtnummer en tijden later makkelijk zelf aan je reservering toevoegen via je persoonlijke My Booking of My Sunny omgeving.

Ophaalmethodes huurauto

Huurauto ophalen op een andere locatie dan de luchthaven

Soms heb je niet direct een huurauto nodig vanaf de luchthaven nodig. Omdat je bijvoorbeeld eerst een paar dagen een stad gaat verkennen en daar geen parkeerkosten wil maken of geen auto nodig hebt. Of omdat je eerst een paar dagen wil relaxen en daarna pas op pad wil gaan. Dan kun je ervoor kiezen om niet direct je huurauto op de luchthaven op te pikken maar later op te halen bij een verhuurlocatie bij jou in de buurt of zelfs de huurauto naar je toe te laten brengen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om je huurauto op te halen:

Stadskantoor

In de meeste steden en populaire vakantieplaatsen zijn er meerdere verhuurkantoren in de stad zelf. In autohuurtermen heet dit een stadskantoor. Dit zijn vaak iets kleinere kantoren met minder ruime openingstijden dan op de luchthaven en soms ook een kleiner aanbod aan auto’s. Op onze website zie je alle adressen van de stadskantoren die we aanbieden op jouw bestemming. Zoek diegene uit die het dichtst bij jouw hotel ligt en je loopt er zo naartoe!

Treinstation

Zelfs op een treinkantoor kun je soms je huurauto ophalen. Kom je bijvoorbeeld met de trein op je bestemming aan? Dan is dit een fijne manier om je huurauto op te halen. Voer op onze website je bestemming in en je ziet direct of een treinstation als ophaallocatie mogelijk is.

Adresaflevering

Wil je de eerste paar dagen van je vakantie ontspannen aan het zwembad? Dan kun je ervoor kiezen om niet direct je huurauto op de luchthaven op te pikken maar later bij je hotel of appartement te laten brengen. Je tekent het huurcontract dan bij de medewerker en krijgt direct de autosleutels overhandigd. Deze service noemen we adresaflevering. Het kost wat extra, maar het is zeker ideaal! Tijdens het maken van je reservering kun je het adres van jouw accommodatie doorgeven. Let op, die moet wel over een receptie beschikken om van deze dienst gebruik te kunnen maken. Je kunt ervoor kiezen de auto ook weer op te laten halen bij je accommodatie, of je kunt de auto inleveren op bijvoorbeeld de luchthaven. Dan wordt het een one way huur, ook dit kun je zelf regelen via de websit.

Havenkantoor

Ga je op cruise en wil je tijdens een lange stop de omgeving verkennen met de huurauto? Soms kun je ook kiezen voor een havenkantoor. De huurauto wordt dan afgeleverd bij het cruiseschip, zodat jij snel op pad kunt gaan!

Wat zijn de openingstijden van het verhuurkantoor?

De openingstijden verschillen en zijn uiteraard afhankelijk van de locatie waar je je auto ophaalt. Maar daar hoef je je eigenlijk geen zorgen over te maken. Wanneer je in je zoekopdracht de juiste ophaal- en inlevertijd doorgeeft laten wij je precies zien welke kantoren op dat moment geopend zijn.

Soms is een kantoor eigenlijk dicht maar kan er een medewerker op je blijven wachten. Dit heet ophalen buiten openingstijden. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Als ophalen buiten openingstijden van toepassing is tonen we dit (en de eventuele kosten hiervoor) direct in het boekingsproces. Deze kosten vind je ook terug in de huurvoorwaarden onder ‘’Belangrijke informatie’’.

Datzelfde geld voor inleveren buiten openingstijden. Soms is dat mogelijk tegen een toeslag. Dat zie je dan vanzelf in het boekingsproces bij de huurauto staan. Op de meeste luchthavens gaat het inleveren buiten openingstijden via een zogenaamde Keybox. Je parkeert dan je auto op de parkeerplaats van de verhuurder en gooit je sleutels in een beveiligde brievenbus. Hier zijn geen extra kosten voor, je kunt hier 24/7 gebruik van maken.

Misschien ook interessant voor jou

Alles over het ophalen van je huurauto

Alles over het ophalen van je huurauto

Yes, je autohuur kan beginnen! Maar waar moet je precies op letten bij het ophalen van je huurauto? Met deze tips weet je precies hoe het ophalen van je huurauto in z’n werk gaat.

Lees meer
Online Check-in service

Online Check-in service

Wil je lekker snel je huurauto ophalen? Dan is de Online Check-in service een aanrader! Hierbij vul je vooraf het huurcontract al in zodat je snel op weg kan. Ter plekke moet je alleen nog even nalezen, ondertekenen en je kunt de sleutels in ontvangst nemen.

Lees meer