Kinderzitje voor in de huurauto

Een kinder- of babyzitje valt onder de extra opties: accessoires of diensten die u vooraf kunt boeken, maar die u ter plekke aan de lokale partner moet betalen. De kosten voor de extra’s staan altijd in de huurvoorwaarden die u tijdens het boeken vanzelf tegenkomt. Andere accessoires voor een reservering op maat zijn:

 • GPS
 • Sneeuwkettingen
 • Ski-rack

7 x belangrijk om te weten over een kinderzitje voor in de huurauto

 1. Een kinder- of babyzitje is verplicht voor kinderen tot 1.35 meter (tot 18 jaar) in landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie (EU). In sommige landen moet u zelfs minimaal 1.50 meter zijn om zonder kinderzitje te mogen meerijden.

 2. Het gewicht van uw kind bepaalt welk zitje u moet gebruiken:
  • minder dan 13 kilo: babyautostoeltje (groep 0 en 0+)
  • tussen 9 en 18 kilo: kinderautostoeltje (groep 1)
  • tussen 15 en 36 kilo: zittingverhoger (groep 2 en 3)
  • meer dan 36 kilo: autogordel, eventueel met zittingverhoger of aparte gordelgeleider

 3. Op de site van de ANWB vindt u meer informatie over de regelgeving rond kinderzitjes per land.

 4. Sterk aanbevolen: neem uw eigen Maxi-Cosi of zitverhoger mee. De lokale kwaliteitseisen sluiten niet altijd aan bij de Nederlandse kwaliteit die Sunny Cars wil waarborgen. Bovendien zijn ze duurder en een stuk onhygiënischer. Vindt u zelf meenemen toch teveel gedoe of gesjouw met al uw andere bagage, dan kunt u via Sunny Cars vooraf de juiste kinderstoel reserveren. Zorgen wij dat er een veilig autostoeltje voor u klaar staat. Reserveer wel tijdig want op de meeste bestemmingen is een beperkt aantal kinderstoelen beschikbaar. Anders zit u straks zonder!

 5. Het kinderzitje is een accessoire dat u vooraf kunt reserveren, maar dat u ter plekke moet betalen aan de lokale partner. Tijdens het boekingsproces kunt u bij ‘accessoires’ aangeven welk autostoeltje u nodig heeft. De kosten voor het zitje kunnen per partner verschillen. In de huurvoorwaarden – die ziet u tijdens het boeken – staan de exacte tarieven.

 6. Tip: neem een schone, universele kinderstoelhoes mee. Dat weet u zeker dat uw kind op een lekkere frisse stoel zit. Een hoes van badstof zit ook lekker koel en comfortabel.

 7. Zin in een zorgeloze en relaxte fly-drive met kinderen? Daar hebben wij nog wel een paar ervaringsdeskundige tips voor! Goede reis!

Nog meer lezen? Deze blog over kinderzitjes is de moeite waard: Zitje goed?