Kinderzitje voor in de huurauto

Wil je lekker met het hele gezin op pad en heb je nog een kind dat in de auto in een kinderzitje moet? Geen probleem! Als je een auto huurt, kun je ook een kinderzitje reserveren. Dat is wel zo handig, want in de meeste landen is een zitje voor kleine kinderen verplicht.

Is een kinderzitje verplicht bij de huurauto?

Een baby- of kinderzitje is in Nederland verplicht voor kinderen tot 1.35 meter. In sommige landen moet je zelfs minimaal 1.50 meter zijn om zonder kinderzitje te mogen meerijden. 

Welke kinderzitjes zijn er?

Het gewicht van je kind bepaalt welk zitje je moet gebruiken:

  • Minder dan 13 kilo: babyautostoeltje (groep 0 en 0+)
  • Tussen 9 en 18 kilo: kinderautostoeltje (groep 1)
  • Tussen 15 en 36 kilo: zitverhoger (groep 2 en 3)
  • Meer dan 36 kilo: autogordel, eventueel met zitverhoger of aparte gordelgeleider

Onze tip: neem je eigen (opblaasbare) zitverhoger of Maxi-Cosi mee. Als dit mogelijk is ben je natuurlijk goedkoper uit en zit je kind in zijn eigen zitje en dat is wel zo fijn!

Vind je zelf meenemen toch te veel gedoe of gesjouw met al je andere bagage, dan kun je via Sunny Cars vooraf de juiste kinderstoel reserveren. Zorgen wij dat er een veilig autostoeltje voor je klaar staat. 

Hoe reserveer je een kinderzitje?

Het kinderzitje is een accessoire dat je vooraf kunt reserveren, maar dat je ter plekke moet betalen aan de lokale partner. Bij iedere huurauto lees je in de huurvoorwaarden welke kinderzitjes er beschikbaar zijn en wat de kosten hiervoor zijn. Zo weet je van tevoren al precies waar je aan toe bent! Nadat je een huurauto hebt uitgekozen kun je in de volgende stap bij ‘accessoires’ het gewenste zitje toevoegen aan je reservering. Reserveer wel tijdig, want op de meeste bestemmingen is een beperkt aantal kinderstoelen beschikbaar en tijdens de schoolvakanties kan het hard gaan. Anders zit je (kind) straks zonder!

Staat er geen kinderzitje in de huurvoorwaarden en accessoirelijst? Dan bieden we die niet aan bij die specifieke huurauto. Dat is in ieder geval zo wanneer je hebt gekozen voor de service Contactloos Ophalen

Kan ik een voorkeur voor een merk kinderzitje doorgeven?

Nee, wij kunnen van tevoren niet zeggen van welk merk het autostoeltje is en hoe deze bevestigd kan worden in de huurauto. Meer informatie dan het gewicht en de leeftijd hebben wij ook niet. Maar je kan erop rekenen dat onze lokale wagenparkaanbieder een geschikt stoeltje voor je klaarzet!

Tip: neem zelf een universele kinderstoelhoes mee

Reserveer je een kinderzitje in je huurauto? Neem dan zelf een universele kinderstoelhoes mee. Die zijn te koop bij veel winkels zoals Prenatal. Zo weet je zeker dat je kind op een lekkere frisse stoel zit. Een hoes van badstof zit ook lekker koel en comfortabel!

Waarom moet ik het kinderzitje zelf installeren?

Belangrijk om in gedachten te houden is dat je het stoeltje ter plaatse vaak nog wel zelf in de auto moet vastzetten. Verhuurders willen niet het risico lopen dat zij verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerd geplaatst stoeltje. Daarom moet je het zitje vaak zelf in de auto plaatsen. Ook wel zo fijn, dan kun je zelf checken of deze goed is gemonteerd.