GPS bij je huurauto? Zo werkt een navigatie huren

Tijdens je welverdiende vakantie wil je met de huurauto op zoek naar de mooiste plekjes. Je route bepalen doe je dan natuurlijk het beste met hulp van een GPS! Niemand wil verdwalen tijdens een vakantie of een discussie voeren over wie er de kaart verkeerd heeft gelezen… Met een GPS voorkom je gedoe en kun je op en top genieten van de autorit. We leggen je graag uit welke opties er zijn om een navigatie te huren.

GPS service

Om jouw autohuur zo zorgeloos en compleet mogelijk te maken, bieden we verschillende services aan. Eén daarvan is de GPS service. Het voordeel van het reserveren van de GPS service is dat het navigatiesysteem dan inbegrepen is in de all-in huurprijs. Je reserveert en betaalt vooraf en de GPS is gegarandeerd. Zo heb je voorafgaand aan je huurperiode alles geregeld. Fijn gevoel! Huur je pas op je bestemming een GPS, dan kan dit duurder uitvallen en is het niet zeker of er eentje beschikbaar is. Vooraf reserveren is dus de moeite waard.

GPS als accessoire

Je kunt er ook voor kiezen om een GPS als accessoire toe te voegen aan je reservering. Dit doe je tijdens stap 2, bij het invullen van je reisdetails. Je kunt hier accessoires aanvragen, zoals een GPS of kinderzitje. Wij staan natuurlijk voor duidelijkheid en transparantie en vermelden hier dan ook duidelijk de prijs. Dit bedrag betaal je ter plaatse bij het ophalen van de huurauto en is geen onderdeel van je all-in huurprijs.

GPS ingebouwd in de huurauto

Wil je graag een huurauto met een ingebouwde navigatie, dan kun je dit ook van tevoren reserveren. Op onze website kun je filteren tijdens het zoeken naar de geschikte huurauto. Dit maakt jouw zoektocht heel makkelijk! Is het op jouw bestemming mogelijk om een auto te huren met een ingebouwde GPS, dan wordt deze optie beschikbaar als filter.

Is de navigatie in het Nederlands beschikbaar bij de huurauto?

Op een GPS is natuurlijk van alles in te stellen, ook de taal. In sommige gevallen is het dus mogelijk om de Nederlandse taal te selecteren, maar dit kunnen wij niet garanderen. Uiteraard is Engels wel altijd beschikbaar.

Eigen navigatie mee in huurauto?

Neem je liever je eigen GPS mee in de huurauto? Uiteraard kan dat ook. Houd er wel rekening mee dat er niet altijd een USB-aansluiting aanwezig is. Tijdens de autoritten kun je de GPS dan niet opladen. Vergeet daarom niet de stekker of oplader van je eigen navigatiesysteem mee te nemen, zodat je deze na een dag vol mooie autoritjes kunt opladen in je accommodatie. Neem een powerbank mee als je onderweg het navigatiesysteem wilt opladen en er geen USB-aansluiting in de auto is.

Navigeren met je smartphone is natuurlijk ook een optie. Veel mensen gebruiken hiervoor bijvoorbeeld Google maps. De app van Google maps geeft je de mogelijkheid een gebied te selecteren en op te slaan als offline kaart zodat je deze ook zonder data kunt blijven gebruiken. Bij de all-inclusive autohuur van Sunny Cars zit bovendien ook altijd 1GB data gratis inbegrepen als E-Sim. Je vindt deze E-sim in je Sunny2go. Zo kun je 7 dagen lang genieten van extra internet onderweg, ideaal om de navigatie app op je telefoon te gebruiken en rechtstreeks naar al de mooiste plekjes te rijden.