Maak je huurauto compleet met winter(sport) accessoires

Op wintersport? Dan is het slim om van tevoren een lijstje te maken met wat je allemaal nodig hebt. Winterbanden? Sneeuwkettingen? Een skibox? Allemaal wél zo handig als je naar een besneeuwd gebied vertrekt en daar met de huurauto gaat rondrijden. Bij ons kun je verschillende winter accessoires reserveren, zodat je ook op besneeuwde bestemmingen zorgeloze kilometers kunt maken!

Welke wintersport accessoires zijn er?

Om ervoor te zorgen dat jij tijdens je wintersportvakantie optimaal gebruik kunt maken van de huurauto, bieden we verschillende winter accessoires aan. Winterbanden? Kunnen we regelen. Een skibox (of ski-rack)? Behoort ook tot de mogelijkheden. Of sneeuwkettingen? Zeker weten! 

Winterbanden of allseasonbanden als accessoire

Stap je tijdens de wintersport in een auto zonder speciale banden, dan begeef je je (letterlijk en figuurlijk) op glad ijs. Denk dus altijd aan winterbanden als je richting een besneeuwde bestemming vertrekt! Uiteraard bieden we winterbanden of allseasonbanden aan. Als op een bestemming winterbanden verplicht zijn, dan zijn ze al standaard inbegrepen bij onze all-in huursom. Dat vinden we wel zo eerlijk, in plaats van een verplichte toeslag berekenen en daarmee de prijs optisch laag houden.

Zijn winterbanden niet verplicht? Dan kun je ervoor kiezen deze los erbij te reserveren. Dat kan als accessoire of als service. Kies je voor de service Winterbanden, dan voegen we de kosten voor deze service toe aan je huursom. Zowel de huurauto als de winterbanden heb je dan vooraf al betaald. In het filtermenu zie je precies welke services we op jouw bestemming aanbieden. Zijn de winterbanden alleen als accessoire beschikbaar? Dan reserveren we ze voor je, maar betaal je de kosten bij het ophalen van de huurauto aan de lokale wagenparkaanbieder

Tip: Huur je een auto vanuit Nederland om daarmee naar je wintersportbestemming te rijden? Dan zijn de winterbanden niet inbegrepen en dien je deze dus apart nog te reserveren als dat voor jouw bestemming verplicht is. Dit kan dan als accessoire. 

Al je spullen in de skibox!

Een ski-rack is een systeem dat is bevestigd bovenop de huurauto. Hier kun je je ski’s in plaatsen die niet in de auto passen. Ideaal, want zo bespaar je ruimte in de auto! Een andere manier om je ski’s en andere bagage te vervoeren is een skibox of dakkoffer. Hier kun je ook andere spullen in opbergen, zoals skischoenen. Het verschilt per lokale wagenparkaanbieder of er een ski-rack of een skibox wordt aangeboden. Goed om te weten: vanuit Nederland kun je geen ski-rack, skibox of sneeuwkettingen huren.

Veilig op weg met sneeuwkettingen

Ga je op wintersport, dan is de kans natuurlijk heel groot dat je door besneeuwd gebied gaat rijden. Het is dan ook belangrijk dat je sneeuwkettingen bij je hebt! Sneeuwkettingen bieden namelijk extra grip en maken je autorit dan een stuk veiliger. Zijn winterbanden op besneeuwde wegen dan niet genoeg? Nee, niet altijd. En wat als er ijzel ligt? Het is dus een geruststellend idee als je de sneeuwkettingen bij je hebt. Sterker nog, in sommige landen ben je zelfs verplicht om sneeuwkettingen te gebruiken.

Hoe reserveer ik wintersport accessoires?

In de huurvoorwaarden lees je welke accessoires er beschikbaar zijn. Na het selecteren van de gewenste huurauto kun je in de volgende stap de gewenste accessoires toevoegen.

Hoe betaal ik wintersport accessoires?

De accessoires zijn niet inbegrepen bij de all-in huursom en betaal je ter plaatse. De kosten worden duidelijk vermeld tijdens het boekingsproces én op de voucher, die je van ons na betaling ontvangt. Transparant én duidelijk, precies wat je van ons mag verwachten.

winteraccessoires op huurauto in sneeuw