Bij Sunny Cars krijg je het eigen risico terug

Vooraf al weten dat je achteraf niet voor onverwachte kosten komt te staan. Dát is het mooie aan all-in autohuur. Nog zoiets moois: bij Sunny Cars draai je niet op voor de kosten van het eigen risico. Mocht er dus schade aan de huurauto ontstaan, scheelt dat jou behoorlijk wat kosten. Want in geval van schade betalen wij het eigen risico namelijk aan je terug. Goed geregeld!

Wat is het verschil tussen geen eigen risico en terugbetaling van het eigen risico?

Sunny Cars heeft het eigen risico (waar mogelijk) vaak al afgekocht. In dat geval is er dus géén eigen risico. Maar in sommige landen geldt lokaal echter wel een eigen risico op de CDW (schade)- en diefstalverzekering. Heb je onverhoopt schade aan de huurauto, dan dien je ter plaatse het eigen risicobedrag voor te schieten. Eenmaal thuis, kun je dit declareren en we betalen het volledige bedrag zo snel mogelijk aan je terug. Dit is dan ‘terugbetaling van het eigen risico’.

Is het afkopen van het eigen risico nodig?

Nee! Een kort maar krachtig antwoord. Het afkopen van het eigen risico is bij Sunny Cars niet nodig. Wordt er ter plaatse een extra verzekering aangeboden? Of wordt er gevraagd of je het eigen risico wil afkopen? Dan kun je met een gerust hart ‘nee’ zeggen. All-in autohuur is écht all-in. En ook al dien je ter plaatse in geval van schade het eigen risico voor te schieten, dan krijg je dit achteraf netjes van ons terug. Voorkom onnodige extra kosten en koop het niet af. Nergens voor nodig!

Wat is het eigen risico bij Sunny Cars?

Bij Sunny Cars werken we samen met verschillende lokale wagenparkaanbieders. Geldt er ter plaatse tóch een eigen risico? Dan kan de hoogte van dit bedrag verschillen per aanbieder en per categorie huurauto. Alle informatie over het eigen risico vind je altijd terug in de huurvoorwaarden.

Waarom moet ik waarborg betalen als er geen eigen risico is?

Bij het ophalen van de huurauto voldoe je een waarborg. Verwar de waarborg niet met het eigen risico! De waarborg betaal je aan de lokale wagenparkaanbieder. Je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. Het is voor de lokale wagenparkaanbieder een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid. Je hoeft de waarborg niet als ‘kosten’ te zien, want na de huurperiode krijg je het bedrag namelijk weer teruggestort of wordt het weer vrijgegeven. De waarborgsom is meestal even hoog als het bedrag van je eigen risico. Maar het zijn dus twee verschillende dingen.

Hoe krijg ik het eigen risico terug?

Heb je ter plaatse het eigen risico moeten voorschieten? Bij thuiskomst kun je dit heel eenvoudig declareren via het online schadeformulier of de link op je voucher. Sunny Cars betaalt je het volledige bedrag zo snel mogelijk terug. Mits je hebt voldaan aan onze voorwaarden uiteraard.

Kortom: óók aan het eigen risico is gedacht. Afkopen? Niet nodig. Ter plaatse kun jij genieten van de zorgeloze kilometers. Ontstaat er schade? No worries! Bij thuiskomst staat onze afdeling customer care voor je klaar, om je het (eventueel voorgeschoten) eigen risicobedrag zo snel mogelijk terug te betalen.

 

Bij Sunny Cars krijg je het eigen risico terug