Bij Sunny Cars krijg je het eigen risico terug

100% zeker: bij Sunny Cars draai je niet op voor de kosten van het eigen risico. Wij hebben het eigen risico waar dat mogelijk is vaak al afgekocht. In sommige landen geldt lokaal echter wél een eigen risico op de CDW- en TP-verzekering – respectievelijk schade aan en diefstal van de huurauto. Heb je onverhoopt schade aan de huurauto, dan dien je ter plaatse het eigen risicobedrag (vaak gelijk aan de waarborg) voor te schieten. Eenmaal thuis, kun je dit eenvoudig declareren via het online schadeformulier. Sunny Cars betaalt je het volledige bedrag zo snel mogelijk terug. Mits voldaan aan de voorwaarden uiteraard, maar dat lijkt ons logisch.

Sluit geen extra verzekeringen af!

Een huurauto van Sunny Cars is all in – inclusief alle nodige verzekeringen waaronder een extra WA van € 7,5 miljoen, dekking van glas-banden-bodem-dakschade (inclusief oliecarter en koppeling), een CDW-verzekering met terugbetaling van het eigen risico (ook bij - poging tot - diefstal van ingebouwde apparatuur uit de auto zoals radio en navigatiesysteem) en de diefstalverzekering (TP). Optimaal verzekerd noemen we dat. Dus:

  • Ter plaatse hoef je géén extra verzekeringen af te sluiten
  • Echt niet
  • Sluit dus ook geen Super CDW-, No Risk- of GoZen-verzekering af

Ook al probeert de verhuurder je die aan te smeren: trap er niet in, dat is weggegooid geld. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, dus het staat ook duidelijk op je voucher. Maar let er zelf goed op dat je bij het ondertekenen van het huurcontract niet tekent voor een extra verzekering. Eenmaal bekrachtigd met je handtekening, wordt het voor ons lastig om die verzekering ongedaan te maken.

Nogmaals: je bent optimaal verzekerd in je 100% zorgeloze all-in huurauto en je krijgt het eigen risicobedrag terug van Sunny Cars.