Wat je écht moet weten over de waarborg en creditcard

Ook al is alles vooraf via Sunny Cars betaald, toch moet je ter plaatse wel een waarborg betalen. En meestal is een creditcard op bestuurdersnaam hiervoor verplicht. Hierbij zetten we 7 punten over de waarborg en creditcard op een rij die je zeker moet lezen voor je in je 100% zorgeloze huurauto kunt stappen.

1. Check: rijbewijs, paspoort, creditcard en voucher

Bij het ophalen van de huurauto, moet je een geldig rijbewijs, geldig paspoort, geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder en de Sunny Cars voucher overleggen.

2. Waarborg is verplicht

De huurauto betaal je vooraf in Nederland, ter plaatse betaal je eventuele extra services of accessoires aan de lokale partner. De lokale partner vraagt ook een verplichte waarborg: je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De borg is voor hem een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid. Hoe hoog de waarborg is, hangt af van de lokale partner. Het bedrag staat altijd duidelijk vermeld in de huurvoorwaarden. Om de borg te betalen, is een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht. Voor het gebruik van de creditcard is meestal een pincode nodig, houd deze geheim.

3. Geen creditcard op naam van de hoofdbestuurder = geen huurauto

Nooit vergeten: een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, want zonder geldige creditcard mét pincode kun je geen waarborg achterlaten en zal de lokale partner geen auto mee willen geven. Klinkt streng, maar is vrij logisch: de partner wil enige zekerheid voor hij je zo’n waardevol product meegeeft waarmee je alle kanten op kan. De huurovereenkomst ga je persoonlijk aan. Daarom moet de creditcard op je eigen naam staan. Dus niet op naam van je ouders of een vriend maar op de eigen naam van degene die het huurcontract als hoofdbestuurder ondertekent.

4. Géén cash, pin of debitcard

Voor ieders veiligheid mag je de borg niet contant betalen. Hoef jij niet met grote bedragen op zak te reizen en zit de lokale partner ook niet met stapels cash aantrekkelijk te zijn voor overvallers. Een creditcardbetaling gaat het snelst en dat is prettig want dan kun je vlug naar je huurauto. Ook pinnen of een debitcard gebruiken is niet toegestaan. Op een debitcard kun je namelijk geen geld terugstorten, dus kan de lokale partner aan het eind van de huurperiode de borg niet aan je overmaken.

5. Tijdelijk lagere bestedingsruimte op je creditcard

Het bedrag wordt van je creditcard afgeschreven – houd dus rekening met een tijdelijk lagere bestedingslimiet. Na de huurperiode stort de lokale partner het bedrag binnen 5 dagen weer terug.

6. Geen creditcard, toch een huurauto?

Wil je een auto huren zonder creditcard of contante waarborg te hoeven overleggen? Dat is op steeds meer bestemmingen mogelijk met ons Geen waarborgservicepakket.

Ook is in sommige gevallen een contante waarborg morgelijk. Dit check je zelf heel gemakkelijk tijdens het zoeken van de geschikte huurauto. 

Heb je zelf geen creditcard maar een medereiziger wel? Boek dan een AD-pakket – waarbij een extra bestuurder is inbegrepen bij de all-in huurprijs – en zet de boeking op naam van de medereiziger. Ter plaatse kun je als extra bestuurder bijtekenen en alsnog zorgeloos rondtoeren.

7. Vergoeding waarborg bij schade

Wij willen onze klanten én partners zoveel mogelijk garanties geven, zodat een auto huren voor iedereen prettig is. Mocht je eventueel schade rijden: geen paniek, komt goed. De lokale partner zal de volledige waarborgsom afschrijven en niets terugstorten na afloop van de huurperiode. Hij bepaalt de exacte schade en belast het verschil tussen daadwerkelijke schade en waarborgbedrag aan je door. Je krijgt het hele schadebedrag van Sunny Cars vergoedt als je dit bij ons declareert, mits aan de voorwaarden voldaan uiteraard. Helemaal volgens onze 100% zorgeloze Rent a Smile filosofie.