Handig om te weten voordat je een auto huurt

Handig om te weten voordat je een auto huurt

Bij Sunny Cars staan we voor duidelijkheid en transparantie. Kleine lettertjes? Houden we niet van. En onduidelijke voorwaarden? Niets voor ons. Wij willen de autohuur zo makkelijk en zorgeloos mogelijk voor je maken. Voor, tijdens én na je huurperiode. 

Ook al maken we het je graag zo makkelijk mogelijk, toch kan het goed zijn dat je vragen hebt. Hoe zit het eigenlijk precies met die huurvoorwaarden? En wat moet je doen bij schade? Of welke categorie huurauto is nu precies geschikt voor jou en je reisgezelschap? 
Geen zorgen! Als autohuurspecialist helpen we jou op weg met deze handige informatie. Stuk voor stuk handig om te weten. Lees snel verder.

Huurauto ophalen

Hoe gaat het ophalen van je huurauto precies in z'n werk? Wij vertellen je alles over hoe en waar je de huurauto ophaalt, wat je absoluut niet mag vergeten en ophalen buiten openingstijden.

Lees meer
Huurauto inleveren

Tijd om je huurauto in te leveren aan het einde van de vakantie? Hou er rekening mee dat je hier genoeg tijd voor uittrekt. Meer handige tips over het inleveren van je huurauto lees je hier!

Lees meer
Lokale huurvoorwaarden

Wij hebben geen eigen wagenpark, maar werken samen met lokale partners. De lokale huurvoorwaarden kunnen daarom verschillen. Maar je huurt áltijd all-in bij ons!

Lees meer
Creditcards en autohuur

In de meeste gevallen is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht om de waarborg te voldoen. We leggen je graag uit waarom dat zo is.

Lees meer
Waarborg

Bij het ophalen van de huurauto, voldoe je een waarborg. Hiervoor is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vaak verplicht. De waarborg krijg je na de huurperiode weer terug.

Lees meer
Ophaalmethodes

Bij ons kun je kiezen uit veel verschillende manier om je huurauto op te halen. Kies uit ophalen bij een kantoor op de luchthaven, bij een stadskantoor of ook handig: een adresaflevering. Lees snel meer over al onze ophaalmethodes.

Lees meer
Autohuur vergelijken

Ga je een auto huren? Dan is het logisch dat je meerdere partijen met elkaar wil vergelijken. Maar waar moet je precies op letten om een goede vergelijking te maken? Wij helpen je op weg!

Lees meer
Categorie

Je reserveert altijd een categorie en niet een specifiek merk of model. Uiteraard kun je filteren op specificaties, zodat je altijd een auto reserveert die past bij jouw reisplannen.

Lees meer
24-uursregel

Eén huurdag is in de wereld van autohuur altijd 24 uur. Met die 24-uursregel kun je het maximale uit je autohuur halen, dus maak daar zeker gebruik van. Wij vertellen je hoe!

Lees meer
Tankregeling

De lokale partners hanteren verschillende regelingen voor het aftanken van de auto. Er zijn drie mogelijkheden waar u uit kunt kiezen.

Lees meer
(Internationaal) Rijbewijs

Om een auto te huren, heb je uiteraard een geldig rijbewijs nodig. Maar welke regels gelden er eigenlijk over hoelang je in het bezit moet zijn van je rijbewijs? Wij leggen het je uit!
 

Lees meer
Milieusticker

Op sommige plekken vind je milieuzones waar ze de uitstoot van fijnstof willen verminderen. Hier mag je alleen rijden als je auto een milieusticker heeft. We vertellen er je alles over.

Lees meer
Betalen

Er zijn bij ons verschillende manieren om je reservering te betalen. Maar hoe zit het met lokale kosten? En hoe krijg je je geld terug bij een annulering? Hier lees je alles over het betalen van je huurauto.

Lees meer
Drop off box

Vertrekt je vlucht middenin de nacht en is het verhuurkantoor nog niet geopend? Ook dan kun je vaak gewoon de sleutels inleveren. Een keybox of drop off box biedt uitkomst!
 

Lees meer
Tolvignet

Soms heb je een tolvignet nodig om gebruik te mogen maken van bepaalde wegen. Daarmee betaal je vooraf en mag je voor een bepaalde periode gebruikmaken van een weg. Heel handig.

Lees meer
Schade

Krijg je te maken met schade aan de huurauto, dan betalen wij het door jou voorgeschoten eigen risico terug. Net als schade aan glas-banden-bodem of dak. No worries, wij zijn er voor je.

Lees meer
Boete

Op je vakantiebestemming krijg je te maken met onbekende verkeersregels en bekeuringen. Wij hebben alle informatie over verkeersboetes met je huurauto op een rijtje gezet!

Lees meer
Annuleren

Soms komt het voor dat je door omstandigheden je huurauto moet annuleren. Hoe gaat dat precies in zijn werk, komen daar kosten bij kijken en wanneer krijg je je geld terug? Wij vertellen het je allemaal!

Lees meer

Maak je all-in huurauto perfect op maat

Jouw Sunny Cars huurauto is standaard optimaal verzekerd. Heb je een specifieke wens voor jouw huurautoreservering? Als autohuurspecialist bieden we je de mogelijkheid om jouw autohuur volledig op maat te maken. Dit doe je met onze unieke services, extra’s en accessoires. Zo haal je het meeste uit je autohuur én uit je vakantie!

100% zorgeloos met onze unieke all-in formule

Alles over onze unieke all-in formule

Vooraf al weten dat er ook achteraf geen gedoe is. Dát is all-in autohuur van Sunny Cars. Ter plaatse dus nog betalen voor extra verzekeringen? Niet nodig! Bij ons reserveer je de huurauto voor een heldere all-inclusive prijs.

Naar all-in autohuur
Maak zelf je autohuur op maat

Kies voor een aanvullende service

Huren zonder creditcard, de wachtrij overslaan, online inchecken, een extra bestuurder toevoegen… Het kan! En dat is nog niet eens alles. Met onze services maak je jouw autohuur op maat. Ontdek meer over onze services.

Naar onze services
Extra’s, voor de kers op je huurauto

Reserveer een accessoire of andere extra

Wil jij je huurauto nóg beter aan laten sluiten op jouw wensen? Met onze extra’s reserveer je vooraf al je kinderzitje of andere accessoires. Ook kun je een one way, adresaflevering of grensoverschrijving regelen. Lees alles over onze extra’s.

Naar de extra's