Schadeverzekering (CDW) voor de huurauto altijd inbegrepen

Een deuk of een kras op de huurauto? Geen zorgen! Je hebt immers all-in gehuurd bij Sunny Cars. Schade aan de huurauto die door je eigen schuld is veroorzaakt, valt onder de CDW (Collision Damage Waiver) verzekering. Ook (poging tot) diefstal van apparatuur uit de auto is gedekt. Denk bijvoorbeeld aan de autoradio of het navigatiesysteem. Bij Sunny Cars is deze verzekering altijd inbegrepen, mét terugbetaling van het eigen risico. Daar heb je dus geen zorgen over!

Wat valt onder de schadeverzekering van de huurauto?

Bij Sunny Cars snappen we dat lakschade, een kras of een deuk kan gebeuren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom is bij ons de schadeverzekering (CDW) standaard inclusief. Rijd je tegen een paaltje of een (stilstaand) voertuig aan? Ook dan ben je verzekerd en krijg je je eigen risico terug. Zelfs als een dier je auto beschadigt, is de schade gedekt. Zo had een klant een keer een geit op het dak van zijn geparkeerde auto die voor heel wat deuken zorgde. Ja, het kan dus echt!

Met de standaard inbegrepen Glas-banden-bodem-dakschadedekking ben je daarnaast ook nog eens verzekerd voor schade aan bijvoorbeeld de ruiten of banden. Alles is inclusief!

Waarom is een schadeverzekering belangrijk voor een huurauto?

Je wilt je op vakantie geen zorgen hoeven maken om een kras of een deuk. Schade aan de huurauto kan iedereen overkomen en zonder verzekering kunnen de kosten hoog oplopen. Doordat de huurauto van Sunny Cars goed is verzekerd kun jij gaan en staan waar je wilt, de mooiste plekjes bezoeken en bovenal genieten. Als er wel iets gebeurt, dan weet je dat het goed zit. Dát is een zorgeloze vakantie!

Wat moet je doen als je schade hebt aan de huurauto?

Zie je bij het ophalen krassen, deuken of andere schade aan de huurauto? Laat dit dan op het huurcontract vermelden en maak er foto’s van. Loop je tijdens de huurperiode onverhoopt schade op? Kan gebeuren. Vul in ieder geval direct het schadeformulier in en neem contact op met de lokale partner. Het telefoonnummer staat op je voucher en op de papieren die je van de lokale wagenparkaanbieder meekrijgt. Tip: maak foto’s, zo heb je altijd bewijs.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Op ons noodnummer +31 23 5 699 690 kun je 24 uur per dag terecht voor Nederlandstalige ondersteuning. Altijd handig voor extra advies, hulp bij taalbarrières en een geruststellend woord. Komt goed!

Terugbetaling van het eigen risico bij schade aan de huurauto

Bij Sunny Cars zit je altijd goed. Je draait niet op voor de kosten van het eigen risico. Heb je onverhoopt schade aan de huurauto, dan kan het zijn dat je ter plaatse het risicobedrag (vaak gelijk aan de waarborg) moet voorschieten. Maar wees gerust! Eenmaal thuis kun je het bedrag eenvoudig declareren via het online schadeformulier. Sunny Cars betaalt je het eigen risico terug! Als dat geen topservice is. 

Check buitenlandse benamingen van veelgebruikte verzekeringen

Als je op je bestemming je huurauto ophaalt, is het huurcontract vaak in de taal van het land of in het Engels. Ook kunnen er andere termen op staan om de (extra) verzekeringen aan te duiden. Kijk het huurcontract daarom altijd goed na om te checken of je niet per ongeluk iets extra’s afsluit. Let extra op de termen LDW (Loss Damage Waiver) en SCDW (Super Collision Damage Waiver), want LDW en SCDW zijn aanvullende schadeverzekeringen die je echt niet nodig hebt. Je bent immers al 100% all-in verzekerd via ons. 

Moet ik een extra schadeverzekering afsluiten?

Sunny Cars heeft alles al voor je geregeld, je huurt all-in dus je hoeft niets extra’s af te sluiten en je hebt geen gedoe met extra verzekeringen. Je kunt zorgeloos van je vakantie genieten. Dát is de zonnige kant van autohuur. 

Schadeverzekering (CDW)