Wat je moet doen bij pech, schade of een aanrijding met de huurauto

Pech aan de huurauto?

Liever niet natuurlijk, pech krijgen. Maar als het gebeurt, is hulp dichtbij. Neem altijd eerst contact op met de lokale verhuurder. Het telefoonnummer tijdens kantooruren staat op je voucher. De meeste verhuurders hebben een 24-uursservice; dat telefoonnummer vind je op het huurcontract van de lokale partner. Schakel niet zelf – zonder overleg – de wegenwacht in. Deze kosten krijg je dan namelijk niet vergoed.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Sunny Cars. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op ons noodnummer: +31 23 5 699 690. Je bent hiermee dus altijd verzekerd van Nederlandstalige ondersteuning – en een geruststellende smile. Komt goed!

Schade aan de huurauto?

Zie je bij het ophalen krassen, deuken of andere schade aan de huurauto? Laat deze dan op het huurcontract vermelden en maak er foto’s van. Loop je tijdens de huurperiode onverhoopt schade op? Kan gebeuren. Vul in ieder geval direct het schadeformulier in en neem contact op met de verhuurder. Het telefoonnummer staat op je voucher en op de papieren die je van de verhuurder meekrijgt. In overleg wordt bepaald of je verder kunt rijden met de beschadigde huurauto of dat je een nieuwe huurauto krijgt voor de rest van je huurperiode. Let op: is er sprake van roekeloos rijgedrag, dan kan de verhuurder weigeren vervangend vervoer aan te bieden. Maak altijd foto’s van de schade en bewaar bonnen van eventuele extra kosten. Dankzij onze all-in huursom is ook terugbetaling van het eigen risico geregeld, Ook schade aan glas, banden, bodem en dak is door ons gedekt. Ter plaatse dien je het eigen risicobedrag voor te schieten. Eenmaal thuis, kun je dit eenvoudig terugclaimen via het online schadeformulier.

Vergeet in ieder geval niet de schade ook bij Sunny Cars te melden. Op ons noodnummer +31 23 5 699 690 kun je 24 uur per dag terecht voor Nederlandstalige ondersteuning. Altijd handig voor extra advies, hulp bij taalbarrières en een geruststellend woord. Komt goed!

Aanrijding met de huurauto?

Heb je een aanrijding met je huurauto waarbij een derde partij is betrokken? Volg deze 5 stappen! 

  1. Probeer niet in paniek te raken en schakel de lokale politie in zodat zij een politierapport kunnen opstellen.
  2. Vul het schadeformulier meteen in en zorg voor kopieën voor de lokale verhuurder, voor Sunny Cars en voor je eigen administratie.
  3. Meld de schade bij de lokale verhuurder. Het telefoonnummer staat op je voucher bij ‘Pick up location’ en op het huurcontract dat je meekreeg bij het ophalen.
  4. Meld de schade bij Sunny Cars. Op ons noodnummer +31 23 5 699 690 zijn wij 24 uur per dag bereikbaar voor ondersteuning in het Nederlands. Advies over hoe je verder kunt handelen, (taal)hulp in de communicatie met de verhuurder, geruststellende woorden… we helpen je graag.
  5. Terug in Nederland? Via het online schadeformulier kun je het voorgeschoten eigen risicobedrag eenvoudig claimen. Sunny Cars zorgt dat je je geld zo snel mogelijk terugkrijgt. Komt goed!