Lever je autosleutels in via een drop off box of keybox

Vlieg je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat van je bestemming terug naar huis? Dan kan het zijn dat het kantoor van de lokale wagenparkaanbieder niet open is. Een drop off box of keybox is dan ideaal. Je doet je sleutels in een brievenbus en off you go! In onze huurvoorwaarden kun je lezen of er op jouw bestemming een key box is.

Autosleutels inleveren buiten openingstijden

Het verhuurkantoor is gesloten maar jij moet je auto inleveren omdat je vlucht zo gaat. Wat doe je dan? Op sommige bestemmingen kun je buiten openingstijden gebruik maken van een key box waarin je je sleutels kunt deponeren. Zo’n box is niet altijd aanwezig, maar dan is het soms toch mogelijk om je auto buiten openingstijden in te leveren. Er is dan namelijk speciaal iemand in het kantoor aanwezig om de sleutel in ontvangst te nemen. Dit is vaak tegen een meerprijs.

Hoe weet je of je de huurauto buiten openingstijden inlevert?

Bij het online reserveren van je huurauto staat direct aangegeven als je de huurauto buiten openingstijden ophaalt of inlevert. Zie je niets staan dan is het kantoor van de lokale wagenparkaanbieder gewoon open op dat moment. In de huurvoorwaarden staat alle informatie over het inleveren buiten openingstijden en de eventuele kosten.

Autosleutels in de drop off box

Ga je de sleutels via een key box inleveren, controleer dan eerst de staat van je auto en maak foto’s. Ook heel belangrijk: zorg dat je alle spullen uit de auto haalt. Eenmaal je sleutels in de drop off box gedaan, dan kun je er niet meer bij.

Deponeer niet zomaar je sleutels in een drop off box, maar alleen als je dit hebt afgesproken en het kantoor gesloten is. Doe je je sleutels erin terwijl de verhuurlocatie open is en de medewerker ziet dit niet? Dan is het niet duidelijk wanneer je de auto hebt ingeleverd. Zo zou er een extra dag autohuur berekend kunnen worden en dat is zonde.

Dan is er nog die vriendelijke ‘medewerker’ die je sleutels in ontvangst wilt nemen. Het overkwam een klant van Sunny Cars. De zogenaamde werknemer reed vervolgens weg met de huurauto en alle spullen van de klant. De klant eindigde op het politiebureau om aangifte te doen. Een andere klant (die erg veel haast had), drukte de sleutel van zijn huurauto in de handen van de eerste de beste man in uniform en rende weg om zijn vliegtuig te halen. In dit geval een toevallig passerende postbode die gelukkig wist waar de sleutel heen moest. Maar er hadden een hoop vervelende dingen kunnen gebeuren!

Kortom, neem altijd de tijd om de huurauto weer netjes in te leveren. Controleer goed of alles compleet is en of je al je eigendommen hebt en geef dan pas de sleutels terug. Zo voorkom je onnodig gedoe en vlieg je met een gerust hart terug naar huis.

Drop off box sleutels huurauto