Auto huren? Alles over een extra bestuurder toevoegen

Zorgeloze, ongelimiteerde kilometers maken en onderweg genieten van het prachtige uitzicht. Ook dat hoort bij vakantie! Wil jij tijdens de autoritjes soms ook even in de verte turen en genieten van mooie uitzichten, zonder op de weg te hoeven letten? Dan is het wel zo fijn als je reisgenoot ook op het huurcontract is bijgeschreven, zodat je het autorijden kunt afwisselen. Hoe dat precies werkt, leggen we je graag uit.

Is een extra bestuurder standaard inbegrepen bij all-in autohuur?

Nee, bij onze uitgebreide all-in formule is er 1 hoofdbestuurder inbegrepen. Dat is de persoon op wiens naam het huurcontract staat en die dus verzekerd mag rijden. Wil je dat jouw medereizigers ook achter het stuur mogen om het rijden af te wisselen? Dán is het handig om een extra bestuurder bij te boeken. Uiteraard moet ook de extra bestuurder voldoen aan de minimum- of maximumleeftijd voor de autohuur. Je kunt op twee manieren een extra bestuurder regelen, als service reserveren of ter plaatse bijboeken:

Extra bestuurder vooraf als service toevoegen

Zie je het wel zitten om het autorijden af te wisselen en wil je graag een extra bestuurder op het huurcontract laten bijschrijven? Een handige manier om dit te doen is om te kiezen voor onze Extra Bestuurder service. Het voordeel van deze service is dat de extra bestuurder dan is inbegrepen bij de prijs. Ter plaatse hoef je dus niets meer te betalen! Op onze website kun je tijdens het zoeken naar de geschikte huurauto filteren op services. Klik de Extra Bestuurder service aan en je krijgt alle huurauto’s te zien waarbij deze service is inbegrepen. Appeltje eitje!

Extra bestuurder ter plaatse bijboeken

Is de Extra Bestuurder service niet beschikbaar op jouw bestemming? Geen probleem, je kunt vrijwel altijd de extra bestuurder ter plaatse regelen en te betalen. Je hoeft dit dan van tevoren niet door te geven of bij te boeken. De kosten voor een of meer extra bestuurders vind je terug in de specifieke voorwaarden en deze voldoe je dus pas ter plaatse wanneer je de huurovereenkomst ondertekent.

Hoeveel extra bestuurders zijn er inbegrepen?

Vaak is er 1 extra bestuurder inbegrepen, maar soms zijn er tot wel 3 extra bestuurders mogelijk. Hoeveel extra bestuurders er precies zijn inbegrepen of kunnen worden toegevoegd, lees je in de specifieke voorwaarden. Dit is geheel afhankelijk van de lokale wagenparkaanbieder.

Hoe moet ik de extra bestuurder betalen?

Wanneer je de Extra Bestuurder service hebt toegevoegd aan je reservering, dan is het onderdeel van onze all-inclusive formule en regel je de betaling via ons. Je hoeft dan ter plaatse alleen de naam door te geven, maar er zijn geen extra kosten te betalen. Boek je de extra bestuurder ter plaatse pas bij? Dan betaal je de kosten bij het tekenen van de huurovereenkomst direct aan de lokale wagenparkaanbieder. De kosten die per extra bestuurder worden gerekend lees je in de specifieke voorwaarden.

Wanneer moet je de naam van de extra bestuurder doorgeven?

Het is niet nodig om de naam van de extra bestuurder al tijdens het maken van de reservering door te geven. Je geeft aan ons alleen de naam van de hoofdbestuurder door. Bij het ophalen van de huurauto regel je de administratie rondom de extra bestuurder en geef je de naam van de extra bestuurder door. Die moet dan ook zijn rijbewijs laten zien.

Heb je bij jouw reservering de Online Check-In service inbegrepen zodat de huurovereenkomst ingevuld voor je klaarligt ter plaatse? In dat geval kun je op de Online Check-in pagina ook alvast de naam en de rijbewijsgegevens van de extra bestuurder invoeren. 

Moet de extra bestuurder ook het huurcontract ondertekenen?

Niet alleen de hoofdbestuurder moet een handtekening zetten, maar ook de extra bestuurder dient aanwezig te zijn bij het ophalen van de huurauto zodat hij of zij een handtekening kan zetten op het huurcontract. Elke bestuurder wordt gevraagd om een geldig rijbewijs en een legitimatiebewijs te tonen. Of de huurauto wordt ingeleverd door de hoofdbestuurder of de extra bestuurder maakt trouwens niet uit! Gaat de hoofdbestuurder eerder naar huis? Dan kun je als extra bestuurder wel nog gewoon kilometers blijven maken met de huurauto. De hoofdbestuurder blijft uiteraard wel verantwoordelijk voor de waarborg.

Kan ik tijdens de huur nog een extra bestuurder toevoegen?

Lig jij al een paar dagen aan het zwembad te ontspannen en komt je reisgezelschap pas later aan? Of bedenk je je ineens tijdens de vakantie dat een extra bestuurder tóch wel fijn is? Ook als de huurperiode al gestart is, is het vaak nog mogelijk om een extra bestuurder toe te voegen. Neem in dit geval contact op met de lokale wagenparkaanbieder om de mogelijkheden te bespreken. Zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurder dienen wel nog samen naar het (dichtstbijzijnde) verhuurkantoor te gaan, om het huurcontract te ondertekenen.

Wie is de hoofdbestuurder en wie de extra bestuurder?

Voordat je de huurauto meekrijgt, moet je eerst de waarborg voldoen. Daarvoor is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. Dit betekent dus dat de hoofdbestuurder zelf een creditcard op eigen naam bij zich dient te hebben. Een creditcard op naam van de zaak, op naam van je partner of een prepaid creditcard wordt niet geaccepteerd. Heeft de gewenste hoofdbestuurder geen creditcard maar iemand anders wel? Maak die persoon dan hoofdbestuurder zodat de borg voldaan kan worden. De andere persoon kan dan als extra bestuurder toegevoegd worden. Heeft geen van de bestuurders een creditcard? Dan kun je kiezen voor onze Geen Waarborg service. Je hoeft dan geen borg te betalen, want wij staan garant voor je. 

Misschien ook interessant voor jou

Leeftijd autohuur

Leeftijd autohuur

Vanaf welke leeftijd mag je een auto huren? En hoe zit het eigenlijk met de maximumleeftijd? En waarom betalen jonge bestuurders soms een toeslag? We leggen het je graag uit.

Lees meer
Creditcards en autohuur

Creditcards en autohuur

Wil je een auto huren, dan is een creditcard verplicht om de waarborg voor de huurauto mee te voldoen. We leggen je graag uit waar je op moet letten en wat je mogelijkheden zijn voor autohuur zonder creditcard.

Lees meer