Declaratie indienen

Een huurauto van Sunny Cars is 100% zorgeloos. Dat garanderen wij vanaf de reservering tot en met het inleveren van de auto – en de eventuele afhandeling van declaraties. Bij ons draai je niet op voor de kosten van het eigen risico van de schadeverzekering (CDW) of de diefstalverzekering (TP). Dat betaalt Sunny Cars volledig aan je terug. Schade aan dak, banden, bodem of dak van de huurauto? No worries, ook dat vergoeden wij zo snel mogelijk tot de laatste cent. 

Zo krijg je je declaratie snel vergoed

Iets te declareren? Je hoeft daarvoor alleen het online schadeformulier in te vullen en de volgende documenten te uploaden:

  • Betaalbewijs (creditcardafschrift of bon voor contante betaling)
  • Lokaal huurcontract
  • Check-in formulier (dat je krijgt bij het inleveren en controleren van de auto na je huur)
  • Schaderapport van de lokale verhuurder (indien beschikbaar)
  • Eindfactuur

Wij gaan dan meteen voor je aan de slag, zodat jij je geld zo snel mogelijk terug hebt. Uiteraard kun je de declaratie ook per post of e-mail aan ons toesturen, houd dan wel rekening met een verwerkingstermijn van een aantal weken.

Tip: Heb je schade? Maak foto’s, bewaar alle bonnen van eventuele extra kosten en maak kopietjes voor jezelf!

Verkeersboetes zijn eigen verantwoordelijkheid

Nog even voor alle duidelijkheid: verkeersboetes kun je niet declareren. Dus heb je een prent gescoord met je huurauto, dan is die helaas voor eigen rekening. In de meeste gevallen zal de verhuurder je een bericht sturen dat je een boete hebt. Doorgaans rekent hij daar een administratiekosten bovenop, per boete. Dus heb je drie bekeuringen voor te hard rijden, dan krijg je ook drie keer die kosten doorberekend. De daadwerkelijke bekeuring krijg je van de lokale overheid toegestuurd en daar handel je ‘m ook mee af. Sunny Cars kan hierin helaas niet bemiddelen. Voorkomen is beter dan racen, in dit geval. Tip: in veel landen gelden afwijkende verkeersregels, verdiep je daar dus in en voorkom boetes!

Let op: In veel landen gelden afwijkende verkeersregels, verdiep je daar dus in en voorkom boetes!