One way auto huren: met je huurauto van A naar B

Roadtrippen van noord naar zuid of van oost naar west… tijdens je vakantie zoveel mogelijk zien en beleven en vervolgens thuiskomen met de mooiste verhalen en vakantiefoto’s, wie wil dat niet?

Ga je op vakantie met huurauto, dan kun je ervoor kiezen om de huurauto op een andere locatie in te leveren dan waar je hem ophaalde, oftewel: een one way. Hoe werkt een one way precies? We helderen het voor je op!

Wat is one way autohuur?

Normaal gesproken lever je de huurauto op dezelfde plek in als waar je de auto ophaalt, maar met een one way doe je dit niet. Simpel gezegd: met een one way haal je de huurauto op locatie A op en lever je ‘m op locatie B in. Veel vakantiegangers kiezen bijvoorbeeld bij autohuur in de USA voor een one way, om tijdens een vakantie zoveel mogelijk van het land te zien. Maar ook een one way van Spanje naar Italië is bijvoorbeeld leuk!

Hoe reserveer ik een one way?

Bij het maken van de reservering op onze website kun je uiteraard de gewenste ophaallocatie invullen. Máár je kunt ook meteen je inleverlocatie invoeren! Je kunt kiezen voor inleveren op ‘dezelfde locatie’, maar ook voor ‘andere locatie’. Kies je voor dat laatste, dan kun je zelf de gewenste inleverlocatie typen of opzoeken in het lijstje dat in beeld verschijnt. Als je vervolgens op ‘zoek huurauto’s’ klikt, krijg je alle huurauto’s te zien waarbij een one way mogelijk is.

Goed om te weten: een one way is altijd op aanvraag. Voordat we jouw reservering bevestigen, wachten we eerst op akkoord van de lokale wagenparkaanbieder. Dit gebeurt uiteraard allemaal in de zesde versnelling.

Wat kost een one way?

In sommige gevallen bof je en is een one way kosteloos! Vooral in de USA zijn er routes waar er voor een one way geen toeslag gerekend wordt. Mooi meegenomen. Maar in veel gevallen worden er wel kosten gerekend voor een one way. De kosten kunnen verschillen per one way, bestemming en per lokale wagenparkaanbieder. Uiteraard zijn wij graag zo helder mogelijk over de kosten, precies zoals je van ons gewend bent!

Hoe zie ik de kosten van de one way tijdens het reserveren?

Zijn de kosten voor een one way bij ons bekend, dan zie je dit duidelijk vermeld staan in het overzicht met de beschikbare huurauto’s. De kosten kunnen verschillen per huurauto en per lokale wagenparkaanbieder. Ook in de huurvoorwaarden vind je altijd meer informatie over de kosten van de one way. Zijn de kosten op voorhand nog niet bekend bij ons? Dan vragen wij deze voor je op nadat je de reservering hebt gemaakt. Van onverwachte kosten is bij ons nooit sprake!

Nadat je hebt gereserveerd, ontvang je de voucher. Hierop staat alle belangrijke informatie over jouw autohuur. Ook vermelden we hier de kosten voor je one way.

Hoe betaal je de kosten voor een one way?

De all-in autohuur betaal je voorafgaand aan de huurperiode aan ons en de kosten voor een one way betaal je ter plaatse, tijdens het ophalen van de huurauto in de lokale valuta. Het bedrag is exclusief lokale belasting (tenzij anders aangegeven). Dit ligt vaak rond de 20%.

Kan ik mijn one way nog wijzigen?

Wil je je one way wijzigen? Dit is mogelijk tot 24 uur voor huuraanvang. Als wij een nieuwe one way voor je aanvragen bij de lokale wagenparkaanbieder, kunnen de kosten wijzigen. Maar hier brengen we je natuurlijk van op de hoogte!

Internationale one way: verken twee landen in één vakantie

Je kunt er niet alleen voor kiezen om in het binnenland een one way te maken, maar óók een internationale one way behoort tot de mogelijkheden! Van de USA naar Canada, bijvoorbeeld. Ideaal als je in één vakantie twee vakantielanden wilt bezoeken. Een internationale one way is niet via onze website te reserveren, maar kan alleen via onze autohuurexperts worden aangevraagd. Dit kan door een e-mail te sturen naar reservations@sunnycars.be of door te bellen naar +32 25 88 95 96.

Bij een internationale one way reis je van het ene naar het andere land. Je gaat dus een grens over. Net als een internationale one way, dient zo'n grensoverschrijding altijd aangevraagd te worden.

Beetje verwarrend? Nee, hoor! We leggen het even uit: bij een internationale one way haal je de auto in land A op en lever je deze in land B weer in. Maak je een grensoverschrijding, dan maak je alleen even een 'uitstapje' naar een ander land, maar lever je de huurauto wel weer gewoon in op dezelfde plek als waar je de auto ophaalde. 

Als je bij ons je one way reserveert, dan vragen wij de grensoverschrijding voor je aan. Jij hoeft daar verder niets voor te doen. Mooi meegenomen! Voor een grensoverschrijding worden in sommige gevallen kosten gerekend. Deze komen dan bovenop de kosten voor de internationale one way. 

Wij werken samen met verschillende partners en bij een internationale one way dient de huurauto altijd bij dezelfde partner weer ingeleverd te worden. Het aanvragen van een internationale one way werkt daarom iets anders. Hiervoor mag je contact opnemen met onze autohuurexperts! Dit kan door een e-mail te sturen naar reservations@sunnycars.be of door te bellen naar +32 25 88 95 96

One-way autohuur

Misschien ook interessant voor jou

Grensoverschrijding

Grensoverschrijding

Ben je van plan met je huurauto over de landsgrenzen te gaan om een buurland te bezoeken? Vergeet dit dan niet aan te geven tijdens het reserveren, zodat je ook daar all-in verzekerd op weg gaat.

Lees verder
Extra bestuurder

Extra bestuurder

Heel fijn om het rijden af te wisselen met je reisgenoot, zo kun je onderweg optimaal genieten van het uitzicht! Met de service Extra Bestuurder is een tweede bestuurder inbegrepen in de huurprijs.

Lees verder