Veilig op weg tijdens de winter: reserveer de service Winterbanden

Op vakantie in de wintermaanden en lekker met een huurauto rondrijden? Dan kan natuurlijk! Helemaal fijn is dat winterbanden al zijn inbegrepen op de bestemmingen waar het verplicht is. Ga je net naar een andere plaats en wil je ook winterbanden? Dan kun je ze gewoon reserveren. Zo ga ja altijd goed voorbereid de weg op.

Wat is de Winterbanden service?

Bij Sunny Cars willen we iedereen 100% zorgeloos laten rondtoeren. Naast optimale verzekeringen, doen we ook alles voor veiligheid - in elk seizoen. Wie tijdens de wintersport in een auto stapt zonder winterbanden, begeeft zich op glad ijs. Letterlijk en figuurlijk. Denk dus altijd aan de winterbanden als je richting het sneeuwovergoten paradijs vertrekt. Gelukkig denkt Sunny Cars ook met je mee. Want op bestemmingen waar winterbanden verplicht zijn, zitten deze al standaard bij de all-in autohuur inbegrepen.

Ga je naar een bestemming waar winterbanden niet verplicht zijn, maar waar de wegen wel glad zijn, dan kun je er zelf voor kiezen om winterbanden bij te boeken. Ideaal!

Wat zijn de voordelen van de Winterbanden service?

Ga je naar een gebied waar winterbanden niet verplicht zijn, is het wel handig om ze toch te reserveren. Als het winters weer is, ben je heel blij als je voor deze service hebt gekozen. Zo kun je veilig én zorgeloos rondrijden.

Tip: Veel mensen kiezen er steeds vaker voor om met het vliegtuig naar hun wintersportbestemming te vliegen en daar een auto te huren. Zo heb je geen last van files en sta je een stuk steller op de piste!

Zijn de winterbanden standaard inbegrepen bij de huurauto?

Winterbanden zijn in veel landen verplicht. Denk aan Duitsland, Oostenrijk, IJsland, Finland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Polen. Bij Sunny Cars huur je all-in. Daarom zijn ze bij Sunny Cars standaard in de prijs inbegrepen als winterbanden verplicht zijn in het land waar jij heen gaat.

Vlieg je naar Genève? Kijk dan goed of je de huurauto aan de Franse of Zwitserse kant moet ophalen. In Zwitserland zijn winterbanden namelijk verplicht en krijg je dus automatisch winterbanden. In Frankrijk zijn winterbanden niet op alle wegen verplicht dus zijn ze niet standaard inbegrepen. Winterbanden worden wel aanbevolen in de skigebieden. Met andere woorden: huur je een auto in Frankrijk, dan moet je de winterbanden dus altijd apart bijboeken. Hoe eerder je dit doet, hoe beter. Dan weet je tenminste zeker dat de auto’s met winterbanden of extra accessoires nog voorradig zijn. Een goed begin van je zorgeloze autohuur!

Hoe reserveer je de Winterbanden service?

Reserveer je je huurauto online, dan vul je eerst de bestemming en de data in. Op het volgende scherm zie je aan de linkerkant een filter. Is de Winterbanden service beschikbaar? Dan zie je deze optie er ook bij staan onder het kopje services. Vink deze optie aan en je ziet het aanbod huurauto’s waarbij de winterbanden zijn inbegrepen in de huursom. Selecteer de huurauto van jouw keuze en in een paar klikken rond je je reservering af. Zo makkelijk is het! 

Extra winteraccessoires reserveren

Wil je er zeker van zijn dat jouw huurauto is uitgerust met extra winter(sport) accessoires als sneeuwkettingen en een skibox, dan moet je die wél extra reserveren. Tijdens het maken van je reservering kun je deze accessoires (indien beschikbaar) aanvragen. Zet bij stap 2 in het reserveringsproces, onder ‘Accessoires aanvragen’, een vinkje bij de items die je wil bijboeken. Je kunt direct zien wat deze items kosten, dus ook daarbij geen verrassingen, maar: deze moet je wél ter plaatse betalen.

Auto huren met winterbanden