Ontdek Tenerife met een huurauto

Een auto huren op Tenerife is een uitstekend idee! Want alleen met een huurauto ontdek je de mooiste plekjes die Tenerife te bieden heeft. Dat kan volledig ontspannen, want met een huurauto van Sunny Cars hoef je je écht nergens druk om te maken. Je huurauto op Tenerife is standaard optimaal verzekerd. Ook schade aan glas-banden-bodem- en dak wordt vergoed en de WA-dekking verhogen we standaard tot € 7,5 miljoen. Over diefstal en schade hoef je je geen zorgen te maken als je een auto gaat huren op Tenerife. Je krijgt het eigen risico namelijk gewoon van ons terug! Oh, en je betaalt nooit bij voor extra kilometers. Die zijn namelijk ongelimiteerd. Je kunt dus gerust heel Tenerife verkennen met je huurauto.

Loop je toch nog ergens tegenaan? Dan kun je ons altijd bellen op ons 24/7 noodnummer. We helpen je graag op weg. Met Sunny Cars heb je gegarandeerd de meest ontspannen autohuurervaring op Tenerife.

Waar vind je autoverhuur op Tenerife?

Een Sunny Cars huurauto scoren op Tenerife is helemaal niet moeilijk. We hebben namelijk een ruim aanbod. En dat biedt een hoop mogelijkheden.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je huurauto bij je accommodatie af te laten leveren. Zo’n adresaflevering is reuze makkelijk. De huurauto wordt geleverd rond de tijd die je hebt aangegeven. Bij de receptie ontmoet je de lokale aanbieder en neem je de sleutel in ontvangst. 
Spring je liever meteen in je huurauto?, dan kun je die ook op de airports van Tenerife ophalen. Dat kan zowel op Tenerife luchthaven south, als op Tenerife luchthaven north

Wil je eerst even bijkomen en daarna pas beginnen Tenerife te ontdekken met je huurauto? Dan kun je hem ook ophalen bij een stadskantoor. Dat kan onder andere in Playa de las Américas en in Costa Adeje. Maar ook op veel andere locaties op Tenerife kun je je auto ophalen. Je kunt je huurauto van Sunny Cars op Tenerife op meer dan tien locaties ophalen.

Handige tips autohuur Tenerife

Ga je een auto huren op Tenerife? Zorg er dan voor dat je goed begrijpt wat er in het huurcontract staat voordat je tekent. Zo voorkom je dat je per ongeluk een onnodige verzekering afsluit en weet je zeker dat alle afspraken worden nageleefd. Want huur je een auto via Sunny Cars, dan ben je volledig verzekerd. Het is dus niet nodig om extra verzekeringen af te sluiten. Bovendien is de huursom all-in. Alleen voor eventuele extra’s zoals een kinderzitje of een GPS betaal je ter plaatse. Deze kosten zijn zichtbaar tijdens het reserveringsproces en staan in de huurvoorwaarden, zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. We zetten ze bovendien ook nog eens op de voucher waarmee je de huurauto ophaalt. Transparanter kan niet.

Autorijden op Tenerife

Als je met een huurauto Tenerife gaat verkennen, hoef je je niet al te druk te maken. Het verkeer is namelijk vergelijkbaar met dat van Nederland. De wegen op Tenerife zijn goed begaanbaar, je moet er alleen rekening mee houden dat je zo nu en dan door een wat smal steegje zult moeten manoeuvreren met je huurauto. Ook smalle bergweggetjes met een hoop bochten kunnen een kleine uitdaging vormen met je huurauto.

Verkeersregels op Tenerife

De verkeersregels op Tenerife zijn niet veel anders dan bij ons en ze zijn gelijk aan de verkeersregels op het Spaanse vasteland. Toch zijn er wel een paar andere regels. Om je alvast op weg te helpen, hebben we er een paar voor je verzameld.

  • Tijdens het rijden mag je niets doen dat je afleidt van je deelname aan het verkeer. Even je make-up bijwerken of een frisdrankje achteroverslaan achter het stuur is er dus niet bij. Ook rijden met blote voeten, op teenslippers of zonder bovenkleding is daarom niet toegestaan.
  • Op Tenerife is het verboden om een headset, hoofdtelefoon of oortjes te gebruiken tijdens het autorijden. Dus ook niet om mobiel te bellen.
  • Er zijn geen toltrajecten in Tenerife. Je kunt dus zorgeloos alle wegen op om het eiland te ontdekken.

Parkeren op Tenerife

Goed nieuws! In alle hoofdstraten kun je gratis je huurauto kwijt. Is daar geen plaats, of zet je je huurauto daar liever niet neer? Dan kun je ook terecht in een van de vele ondergrondse parkeergarages waar je tegen een schappelijke prijs kunt parkeren. Parkeren op gele of witte strepen is verboden. Blauwe strepen geven aan dat parkeren slechts beperkt toegestaan is. Vaak moet je hiervoor betalen. 
Parkeerplaatsen voor mindervaliden zijn er voldoende op Tenerife en ze worden goed aangegeven. Zorg dat je je huurauto hier niet per ongeluk neerzet, want misbruik wordt met een hoge boete beloond. 
Je mag je huurauto op Tenerife alleen aan de rechterkant van de weg parkeren. Bij een eenrichtingsweg is aan de linkerkant parkeren ook toegestaan. Soms wijken de regels af en mag je bijvoorbeeld om de dag aan de linker- of rechterkant parkeren. Even opletten dus.

Een auto huren zonder creditcard op Tenerife

Geen creditcard, wel een auto huren? Dat is op Tenerife geen probleem! Met het Geen waarborg biedt Sunny Cars dé oplossing. Wij nemen het risico voor de borg volledig over en staan daarmee garant bij de lokale aanbieder. Jij hoeft dus geen borg achter te laten en hebt dus ook geen creditcard nodig om een auto te huren op Tenerife. Dit pakket is te reserveren bij enkele stadskantoren en op de airports. Fijn!

Huurauto kust Tenerife
Auto huren Tenerife
Historische huizen Tenerife