Alles over creditcards en autohuur

Dat je voor het betalen van vliegtickets, je accommodatie en de huurauto je creditcard gebruikt is best logisch. Maar wist je dat ook echt jouw persoonlijke creditcard nodig hebt om ter plaatse de huurauto mee te krijgen? We leggen je graag uit waarom.

Heb je een creditcard nodig om een auto te huren?

Ja! Wil je een auto huren, dan is een creditcard verplicht om de waarborg voor de huurauto mee te voldoen. En niet zomaar een willekeurige creditcard, maar een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Dus nee, niet die van een familielid of een goede vriend. Het is belangrijk dat je voldoende bestedingsruimte hebt op de kaart zodat het bedrag van de waarborg daarop gereserveerd kan worden. Tip: check ruim voor je vakantie de geldigheid en de bestedingsruimte van je creditcard. Zonder geldige creditcard krijg je de huurauto namelijk niet mee.

Heb je geen creditcard maar wil je wel een auto huren?

Geen nood, we bieden je twee opties om zonder creditcard toch een auto te huren. De eerste is onze unieke Geen Waarborg service, Via het filtermenu zie je direct of en bij welke auto's dit mogelijk is op jouw bestemming. Kies je voor de Geen Waarborg service dan staan wij garant voor jou. Je hoeft dan ter plaatse helemaal geen waarborg te voldoen. De tweede optie is om de waarborg contact te betalen, bij sommige huurauto's is dit mogelijk. Ook hierop kun je filteren tijdens het zoeken naar een geschikte huurauto. Handig!

Kun je een auto huren met de creditcard van iemand anders?

Nee, je mag de waarborg niet voldoen met andermans creditcard. Dit kun je alleen doen met een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Maar wil je de huurauto aan ons betalen met andermans creditcard? Dát mag wel. Zolang je bij het ophalen van de huurauto maar een creditcard op naam van de hoofdbestuurder meeneemt!

Waarom moet je de waarborg voor de huurauto betalen met je eigen creditcard?

Met de creditcard op naam van de hoofdbestuurder heeft de lokale autoverhuurder een extra garantie over de identiteit van de autohuurder. Je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De waarborg is voor de lokale wagenparkaanbieder een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid.

Tip: zorg dat je genoeg bestedingsruimte hebt voor de waarborg die wordt geïncasseerd of gereserveerd. Tijdens het zoeken naar de geschikte huurauto en in de huurvoorwaarden vind je de hoogte van de waarborg terug. Deze kan verschillen per huurauto.

Welke kosten kunnen er via je creditcard worden verrekend?

De creditcard waarmee je de autohuur aan ons betaalt hoeft niet dezelfde creditcard te zijn waarmee je ter plaatse de waarborg voldoet (zolang de creditcard die je meeneemt bij het ophalen van de huurauto maar op naam van de hoofdbestuurder staat!) Op de creditcard waarmee je je reservering betaalt, worden alleen de kosten van de huursom geïncasseerd. Annuleer je de huurauto, dan worden hier ook de annuleringskosten belast. Op de creditcard waarmee je ter plaatse de waarborg voldoet, kunnen kosten worden verrekend. Bijvoorbeeld je geboekte GPS, kinderzitje, schade of tol- of tankkosten.

Kun je een auto huren met een prepaid creditcard?

Een debitcard of prepaid creditcard biedt voor de lokale wagenparkaanbieder niet genoeg zekerheid en wordt daarom niet geaccepteerd om de waarborg mee te voldoen. Overigens kan er ook geen geld op worden teruggestort. Als de wagenparkaanbieder je borg wil terugstorten na de huurperiode, dan kan dit niet worden overgemaakt. Niet erg handig!

Wat is het verschil tussen een creditcard en een debitcard?

Een debitcard wordt weleens met een creditcard verward. Een creditcard heeft reliëf, het nummer bestaat uit 16 cijfers en het is mogelijk om rood te staan op de kaart. Bovendien kan de verhuurder zowel afschrijven als terugboeken op een creditcard. Bij een debitcard is dit niet mogelijk. Een debitcard of een prepaid creditcard moet je eerst opladen met een zelfgekozen bedrag. Vervolgens kun je met de kaart betalen tot dat bedrag. Rood staan kan bijvoorbeeld niet. Daarom biedt dit voor de lokale wagenparkaanbieder niet genoeg zekerheid.

Betalen van je reservering met creditcard

Hoewel je voor de waarborg van de huurauto altijd een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig hebt, kun je de betaling van de huursom met elke gewenste creditcard voldoen. Deze hoeft dan niet per sé op naam van de hoofdbestuurder te staan. Hou er wel rekening mee dat bij het betalen van de huursom altijd een pincode of tweestapsverificatie nodig is. Dat betekent dat het niet voldoende is om alleen je creditcardnummer en cvc code in te vullen, maar dat er ook een pincode wordt gevraagd. Betaal je via je mobiele telefoon, dan kan dit ook een vingerafdruk of app zijn. Het zijn wat extra stappen, maar veiligheid voor alles!
Mocht de online betaling met je creditcard toch niet lukken? Kijk dan eens op onze pagina over problemen met de creditcardbetaling. Daar hebben wij nog even alle informatie nog even voor je verzameld!

Nu weet je álles over creditcard en autohuur. Het kan simpelweg niet meer misgaan!
Misschien ook interessant voor jou

Geen Waarborg service

Heb je geen creditcard of wil je ‘m vanwege je bestedingslimiet liever niet gebruiken? Met de Geen Waarborg service nemen wij het risico voor de borg volledig over en staan voor jou garant bij de lokale wagenparkaanbieder.

Waarborg

Bij het ophalen van je huurauto betaal je een waarborg als garantie voor de auto die je meekrijgt. De hoogte kan per huurauto, lokale wagenparkaanbieder of bestemming verschillen. Meestal is een creditcard verplicht.