Groener rijden met GreenSeat

Reizen en de wereld ontdekken is natuurlijk heerlijk, maar helaas draagt de uitstoot van broeikasgassen bij aan klimaatverandering. Sunny Cars werkt  daarom samen met GreenSeat om groener rijden mogelijk te maken. Door de CO2-uitstoot van uw huurauto te compenseren, geeft u huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families. U maakt het mogelijk!

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dus heeft GreenSeat een filmpje om kort uit te leggen hoe CO2-compensatie werkt:

 

Hoe wordt de CO2-uitstoot van de reis berekend?

Per liter brandstof komt er een hoeveelheid CO2 de lucht in. Hoe meer u rijdt en hoe vervuilender het vervoersmiddel, hoe hoger de CO2-uitstoot. Met de gegevens van uw autohuurboeking kunt u  op www.greenseat.nl/sunny-cars heel eenvoudig de gemiddelde CO2 uitstoot van uw huurauto berekenen en compenseren. Het kost slechts enkele euro´s en als bewijs ontvangt u een certificaat.  

Sunny Cars is zelf ook groen

Als specialist in autohuur zijn wij afhankelijk van onze autohuurpartners en de auto´s die zij inkopen. Om ons steentje bij te dragen zoeken we voortdurend naar contractpartners die zuinige voertuigen aanbieden. In Zweden kunt u bijvoorbeeld een VW Golf BlueMotion huren. Daarnaast werkt Sunny Cars zelf klimaatneutraal. We hebben daar de volgende maatregelen voor genomen:

  • Neutralisatie van de CO2 voetafdruk van het kantoor
  • Drukwerk op FSC-gecertificeerd papier
  • Reductie van zakelijke vluchten door videoconferencing
  • Groen leasewagenpark
  • Milieuvriendelijke kantoorinrichting