Auto huren op vakantie zit in de lift

Een huurauto is steeds vaker onderdeel van de vakantie. Dat blijkt uit de jaarcijfers van autohuurspecialist Sunny Cars waar afgelopen jaar met 835.000 boekingen een nieuw record werd gehaald. Opvallend is dat men vaker kiest voor service en comfort. Het aantal mensen dat een servicepakket boekt om de wachtrij over te slaan is in vijf jaar flink gestegen. Daarnaast is een andere trend in opkomst: het huren van een auto zonder creditcard.

Het recordaantal boekingen is vooral te danken aan de verhuur in Spanje. Het land steekt met kop en schouders boven de rest uit en is verantwoordelijk voor meer dan een derde van de boekingen. De populairste Spaanse bestemming is Málaga. Ook favoriet onder de Nederlandse autohuurders zijn Portugal, Italië, Griekenland en de Verenigde Staten. In tegenstelling tot bij de Nederlanders staat Frankrijk in België in de top vijf en valt Griekenland daarbuiten. 

“Wij zijn ontzettend trots op dit nieuwe recordaantal boekingen”, aldus Kai Sannwald, CEO en oprichter van Sunny Cars. “Daarnaast is het interessant om te zien dat de autohuurmarkt zich steeds verder ontwikkelt.” Sunny Cars biedt all-in autohuur aan zodat de consument niet bang hoeft te zijn voor kleine lettertjes en het in één oogopslag duidelijk is wat de kosten zijn: alle nodige verzekeringen zijn inbegrepen en het eigen risico wordt terugbetaald. De autohuurspecialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland en sinds kort Frankrijk.

Wachtrij overslaan

Een groot verschil met vijf jaar geleden is dat men veel vaker een aanvullend servicepakket boekt om de wachtrij over te slaan. “Het is bij ons in bijna dertig landen te reserveren. Met name in het hoogseizoen zien we dat mensen daar steeds vaker gebruik van maken”, vertelt Hans Knottnerus, managing director van Sunny Cars in Nederland, België en Frankrijk. “Nederlanders lopen daarin wel voor, ruim tien procent maakt gebruik van de service. De klant vult zijn gegevens vooraf in en hoeft ter plaatste niet in de wachtrij te staan.”

Auto huren zonder creditcard

Als Knottnerus de komende vijf jaar mag voorspellen, verwacht hij dat het zogeheten Geen waarborgpakket sterk in populariteit zal toenemen. Door deze service kunnen vakantiegangers een auto huren zonder creditcard of contante waarborg. “We zagen dat hier vanuit de markt veel vraag naar is. Afgelopen boekjaar boden we deze service nog maar in zes landen aan en toch werd het alleen al door Nederlanders bijna 23.000 keer geboekt.” Zonder creditcard een auto huren kan op verschillende plaatsen in Spanje, Portugal, Griekenland, Curaçao, Kroatië, Duitsland en de Canarische Eilanden en Sicilië. Daarnaast wordt het aanbod steeds verder uitgebreid. Sunny Cars is momenteel de enige aanbieder waar een auto zonder creditcard kan worden gehuurd. De autohuurspecialist neemt het risico voor de borg volledig over en staat garant bij de lokale wagenparkaanbieder.   

De autohuurlanden van 2019

Een huurauto in Griekenland is al massaal geboekt in het nieuwe boekjaar. “Momenteel staan de zomerboekingen bijna 70 procent in de plus en voor deze winter is dat zelfs 77 procent” aldus Knottnerus. Ook de Verenigde Staten en Canada zijn populaire uitschieters in vergelijking met vorig jaar. De zomerboekingen naar de VS zijn met 40 procent gestegen en voor Canada is dit zelfs 50 procent. 

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Het bedrijf biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Bij Sunny Cars zijn alle verzekeringen standaard inbegrepen, waardoor de klant ter plaatse niets meer hoeft te betalen en nee kan zeggen tegen extra’s die worden aangeboden. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Daarnaast is Sunny Cars preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: