Autohuurspecialist Sunny Cars introduceert maatregelen voor veilige autohuur

“Huurauto ideaal vervoersmiddel op vakantie: met eigen gezelschap in afgesloten ruimte”

Autohuurspecialist Sunny Cars introduceert richtlijnen om deze zomer zo veilig mogelijk een auto te kunnen huren op vakantie. “We staan nu meer dan ooit stil bij hygiëne en door het nemen van maatregelen bieden wij de zekerheid dat het ophalen van de huurauto veilig kan”, aldus managing director Hans Knottnerus. “Juist nu is de huurauto het ideale vervoersmiddel: je reist met je eigen gezelschap op je eigen tempo in je eigen afgesloten ruimte.”

“Huur je een auto, dan hoef je niet in een transfer- of excursiebus met veel mensen te stappen”, aldus Knottnerus. “Je bent met je eigen gezelschap en op die manier kom je zo min mogelijk in contact met anderen.” Sunny Cars constateert dat mensen al langer kiezen voor een accommodatie op een afgelegen plek. “Zo kunnen ze hun bestemming optimaal verkennen en hun eigen pad kiezen. Vooral de afgelopen periode hebben we gezien dat die behoefte alsmaar groter werd.”

Hygiënemaatregelen en grondige reiniging auto

Sunny Cars werkt met meer dan 200 lokale partners en heeft daarmee een goed overzicht op de veiligheid van autohuur in het buitenland. Alle lokale partners hebben inmiddels de nodige maatregelen getroffen. Er is bijvoorbeeld een aangepaste inrichting van het verhuurkantoor zodat de juiste afstand kan worden aangehouden, er wordt gewerkt met spatschermen aan de balies en/of medewerkers dragen mondkapjes. Ook wordt elke auto na de huur grondig gereinigd, waarbij de meest aangeraakte punten van een auto extra worden gedesinfecteerd, zoals het stuur, de versnellingspook en de autosleutel. Sunny Cars heeft alle lokale maatregelen inmiddels in kaart gebracht en toegevoegd aan de huurvoorwaarden zodat de klant hier vooraf van op de hoogte is en weet wat hij kan verwachten. “We werken alleen met betrouwbare partners die de richtlijnen uiterst serieus nemen. De veiligheid van de klant staat bij ons voorop”, zegt Knottnerus.

Snel en veilig de huurauto ophalen
 

Naast de hygiënemaatregelen die zijn getroffen, kan de klant aanvullende opties kiezen om het huren nog veiliger te maken. Huurders die zo min mogelijk tijd op het verhuurkantoor willen doorbrengen, kunnen de optie online check-in selecteren. Dit betekent dat je voor vertrek alle benodigde gegevens doorgeeft zodat op de bestemming het huurcontract klaarligt en daarmee de tijd aan de verhuurbalie wordt verkort. Ook kan de klant kiezen voor de fastlane optie: hiermee sla je de reguliere wachtrij over en ben je sneller aan de beurt. Deze extra opties kunnen worden toegevoegd tijdens het maken van de reservering.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: