Belgen gaan deze zomer vaker roadtrippen in Canada

Belgen gaan deze zomer vaker roadtrippen in Canada. Het aantal toeristen dat op die bestemmingen met een huurauto op pad gaat, is meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Ook gaan steeds meer mensen toeren in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Dat blijkt uit cijfers van autohuurspecialist Sunny Cars waar jaarlijks zo’n 835.000 auto’s worden geboekt. De bestemming Frankrijk is minder populair.

Verre roadtriplanden populair

Vooral de verre en vaak wat duurdere bestemmingen zitten in de lift. “Het gaat beter met de economie en dit zien we ook in terug in autohuur”, aldus Hans Knottnerus, algemeen directeur Sunny Cars. “Er wordt niet alleen meer geboekt, maar ook het gemiddelde bedrag per boeking is hoger. Dat ligt in lijn met de toename van de boekingen op sommige bestemmingen. Een auto huren in IJsland is bijvoorbeeld duurder dan in Spanje. Daarbij komt dat je een auto op een verre bestemming vaak langer huurt.”

De grote stijger in de top tien Belgische autohuurbestemmingen is Canada. In België is het aantal mensen dat daar deze zomer* een auto huurt met 57 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dat blijkt uit gegevens** van Sunny Cars, dat meerdere vestigingen heeft in Europa. Als wordt gekeken naar het totaalaantal boekingen van de autohuurspecialist (Benelux, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk) is dat aantal 28 procent. Verder zijn ook de boekingen in Zuid-Afrika gestegen, in België met 22 procent en gemiddeld 26 procent. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten (15 procent en 30 procent in België).

In tegenstelling tot vorig jaar huurt men in 2019 minder auto’s in Frankrijk. Het aantal daalde in België maar liefst met 24 procent. Ook gemiddeld is bestemming Frankrijk een stuk minder geboekt, het aantal reserveringen is in totaal met 18 procent afgenomen. “Dat zou te maken kunnen hebben met de demonstraties”, zegt Knottnerus.

(*Het zomerseizoen van Sunny Cars loopt van 1 april t/m 31 okt. ** De gegevens van de zomer van 2019 zijn gebaseerd op de boekingen die tot 21 januari 2019 zijn gemaakt voor het zomerseizoen van 2019. Hetzelfde geldt voor vorig jaar, daar gaat het om de zomer van 2018 en de boekingen tot 21 januari 2018.)

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: