Belgen gaan deze zomer vaker roadtrippen in Canada

Belgen gaan deze zomer vaker roadtrippen in Canada. Het aantal toeristen dat op die bestemmingen met een huurauto op pad gaat, is meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Ook gaan steeds meer mensen toeren in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Dat blijkt uit cijfers van autohuurspecialist Sunny Cars waar jaarlijks zo’n 835.000 auto’s worden geboekt. De bestemming Frankrijk is minder populair.

Verre roadtriplanden populair

Vooral de verre en vaak wat duurdere bestemmingen zitten in de lift. “Het gaat beter met de economie en dit zien we ook in terug in autohuur”, aldus Hans Knottnerus, algemeen directeur Sunny Cars. “Er wordt niet alleen meer geboekt, maar ook het gemiddelde bedrag per boeking is hoger. Dat ligt in lijn met de toename van de boekingen op sommige bestemmingen. Een auto huren in IJsland is bijvoorbeeld duurder dan in Spanje. Daarbij komt dat je een auto op een verre bestemming vaak langer huurt.”

De grote stijger in de top tien Belgische autohuurbestemmingen is Canada. In België is het aantal mensen dat daar deze zomer* een auto huurt met 57 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dat blijkt uit gegevens** van Sunny Cars, dat meerdere vestigingen heeft in Europa. Als wordt gekeken naar het totaalaantal boekingen van de autohuurspecialist (Benelux, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk) is dat aantal 28 procent. Verder zijn ook de boekingen in Zuid-Afrika gestegen, in België met 22 procent en gemiddeld 26 procent. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten (15 procent en 30 procent in België).

In tegenstelling tot vorig jaar huurt men in 2019 minder auto’s in Frankrijk. Het aantal daalde in België maar liefst met 24 procent. Ook gemiddeld is bestemming Frankrijk een stuk minder geboekt, het aantal reserveringen is in totaal met 18 procent afgenomen. “Dat zou te maken kunnen hebben met de demonstraties”, zegt Knottnerus.

(*Het zomerseizoen van Sunny Cars loopt van 1 april t/m 31 okt. ** De gegevens van de zomer van 2019 zijn gebaseerd op de boekingen die tot 21 januari 2019 zijn gemaakt voor het zomerseizoen van 2019. Hetzelfde geldt voor vorig jaar, daar gaat het om de zomer van 2018 en de boekingen tot 21 januari 2018.)

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in München opgericht en is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van all-inclusive autohuur in Europa. Zo'n 130 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland maken een unieke reiservaring mogelijk in meer dan 120 landen wereldwijd. Sunny Cars staat voor zorgeloze autohuur en biedt het meest uitgebreide verzekeringspakket op de markt, inclusief terugbetaling van het eigen risico en gratis glas-banden-bodem-dak schadedekking. Ook uitgebreid advies en 24/7 ondersteuning is bij de autohuurexpert inbegrepen. Bovendien krijgt iedere huurder toegang tot Sunny2go, een persoonlijke reisassistent waarmee je op vakantie de leukste plekken kunt ontdekken met je huurauto. Het autohuuraanbod van Sunny Cars is te reserveren via reisbureaus en via www.sunnycars.nl. Als dé autoverhuurder van de reisbranche is Sunny Cars lid van de ANVR en aangesloten bij SGR.

Neem contact op met: