De opmerkelijkste tankstations in de VS

Beschouw jij tankstations als een noodzakelijk kwaad tijdens je roadtrip? Bij autohuurspecialist Sunny Cars haal je je auto op basis van een eerlijke tankregeling op. Wil je onderweg even bijtanken dan plan je bij je volgende roadtrip in de Verenigde Staten misschien best eens een tankbeurt of een tussenstop in bij een van deze benzinestations. We zetten voor jou zes unieke tankstations op een rij.

Tanken voor architectuurliefhebbers

In Californië barst het van de tankstations met een opmerkelijke architectuur en het leuke is dat je er nu nog steeds kunt tanken.

1. Poshest Gas Station in Los Angeles

Het Helios House in Los Angeles doet denken aan de Walt Disney Concert Hall. Geïnspireerd door architect Frank Gehry wordt het tankstation beschouwd als "het tankstation van de toekomst" en het is nog ecologisch ook. Het dak is bedekt met zonnepanelen en ook het regenwater wordt verzameld. Je vindt dit architectonische hoogstandje op de hoek van Olympic & Robertson blvd.

2. Orbit Gas Station in Orange Vale

Wat noordelijker in Californië, vlak bij Sacramento, ligt Orange Vale. Wil je er tanken in een uniek bezinestation? Ga dan op zoek naar puntige hoeken die in alle richtingen uitsteken. Dit gevleugelde tankstation is een mooi voorbeeld van de Googie-architectuur die zich baseerde op ongebruikelijke vormen en geïnspireerd werd door auto's en ruimtevaart. In de jaren '40 tot '60 was de stijl alomtegenwoordig in Zuid-Californië. Nu zijn er nog maar een handvol voorbeelden terug te vinden.

3. Jack Colker Union 96 Gas Station in Beverly Hills

Een ander mooi voorbeeld van die Googie-architectuur is het Jack Colker Union 96 Gas Station in Beverly Hills. Het originele dak werd oorspronkelijk ontworpen voor LAX airport door niemand minder dan architect William Pereira. Aangezien de luchthaven het ontwerp uiteindelijk niet nodig had, eindigde Beverly Hills met een uitzonderlijk tankstation.

Tankstations met een historische waarde

Niet alleen in Californië, ook in de rest van de Verenigde Staten vind je heel wat bijzondere tankstations. Deze drie oude benzinestations zijn buiten werking, maar zijn dankzij hun unieke look nog steeds een stopje waard.

1. Teapot Gas Station, Washington

De theepot in Washington werd in 1922 gebouwd en deed zo'n tachtig jaar lang dienst als benzinestation. Het schattige tankstation werd ontworpen door Jack Ainsworth en was bedoeld als een herinnering aan de Teapot Dome Scandal, waarbij de regering onder president Harding en een olieveld (genaamd Teapot Dome) in Wyoming betrokken waren. De oliereserves werden aan private oliebedrijven verhuurd onder obscure omstandigheden. Sinds 2007 werd het tankstation verplaatst zodat het dichter bij de interstate kwam te staan. Nu verkoopt het bezinestation geen brandstof meer, maar behoort het tot de United States’ National Register of Historic Places.

2. Airplane Service Station, Tennessee

Ook in het oosten van de Verenigde Staten slaagde een tankstation erin om een plekje op de United States’ National Register of Historic Places te bemachtigen. Het Airplane Service Station werd in 1930 gebouwd door de broers Elmer en Henry Nickle met als bedoeling om hun benzinestation zo origineel te maken dat het meer klanten zou lokken. Tot 1960 deed het dat ook. Nu doet het benzinestation in de vorm van een vliegtuig alleen nog dienst als historische plek.

3. Shell Service Station, North Carolina

Als onderdeel van een brand awareness campagne bouwde Shell in de jaren 30 een aantal tankstations in de vorm van een schelp. In Winston-Salem waren er zeker acht van deze tankstations, maar dit exemplaar dat gebouwd werd door R. H. Burton en zijn zoon is het enige dat nog is overgebleven.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: