Duidelijke opwaartse trend: Sunny Cars noteert aanzienlijk hoger boekingsvolume

Optimistisch over vooruitzichten voor autohuurboekingen in 2023

Haarlem, 16 november 2022 – Autohuurspecialist Sunny Cars heeft een sterk boekjaar (1 november 2021- 31 oktober 2022) achter de rug. Er wordt weer aanzienlijk meer gereisd en dat merkt autohuurspecialist Sunny Cars in het aantal autohuurreserveringen. De Sunny Cars groep heeft in totaal ruim 600.000 boekingen gerealiseerd voor de markten Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat is weliswaar lager dan in recordjaar 2018/2019 – toen noteerde de autoverhuurder meer dan 800.000 boekingen - maar aanzienlijk hoger dan de coronajaren 2019/2020 (219.000 boekingen) en 2020/2021 (342.000 boekingen).

"De algemene situatie in het toerisme was om verschillende redenen zeer dynamisch. We hebben ondanks het tekort aan huurauto’s een goed herstel van de boekingen gerealiseerd en draaien door de gestegen huursommen in 2022 zelfs een hogere omzet dan precorona. We zijn dan ook zeer tevreden met het verloop van afgelopen boekjaar", benadrukt Hans Knottnerus, Managing Director van Sunny Cars in Nederland & België." Het feit dat we met ons resultaat weer op weg zijn naar 2019 is buitengewoon verheugend. Voor onze wederverkopers betekent de hogere omzet overigens dat het commissiebedrag in Euro’s voor hen fors hoger uitvalt, waardoor autohuur een steeds aantrekkelijker ancillary product voor de reisbranche is."

De populairste bestemmingen waren Spanje, Portugal, Griekenland, Italië en de VS, gevolgd door Zuid-Afrika, Curaçao, Frankrijk, Duitsland en Canada. Vooral in de maanden mei, juni en juli werden er veel huurauto's bij Sunny Cars gereserveerd. In september en oktober 2022 werden die boekingsaantallen zelfs nog overtroffen. "Klanten hebben hun blik gericht op 2023", merkt Hans Knottnerus op. "Door het capaciteitstekort dit jaar, vooral in de vroege zomer, en de daaruit voortvloeiende prijsstijging is een trend naar vroeg boeken waarneembaar."

De specialist in autohuur ziet 2023 voorzichtig optimistisch tegemoet. Hans Knottnerus verwacht dat de prijzen voor huurauto's in 2023 hoog zullen blijven, omdat de beschikbaarheid van huurauto’s op de topbestemmingen niet zal toenemen. "Dankzij onze vele langdurige samenwerkingen met lokale autoverhuurders zal Sunny Cars ook op piekmomenten voldoende auto's kunnen aanbieden", zegt hij vol vertrouwen. "Toch raden we vakantiegangers aan hun huurauto vroeg te boeken - al was het maar om de prijs veilig te stellen. Door onze Flexservice ook in 2023 gratis aan iedere reservering toe te voegen, bieden we maximale flexibiliteit. Annuleren kan kosteloos tot 1 uur voor huuraanvang."

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: