Eén op vier 55-plussers met vrienden op roadtrip

55-plussers gaan niet alleen graag samen met hun partner roadtrippen, maar bijna een kwart van hen toert ook vaak samen met vrienden rond op vakantie. Dat blijkt uit het onderzoek naar de roadtripvoorkeuren van Vlamingen dat uitgevoerd werd door autohuurspecialist Sunny Cars. Bovendien toont het onderzoek aan dat een op de drie 55-plussers elke vakantie een auto huurt en dat ze over het algemeen aandachtiger zijn dan jongeren.

55-plussers meer tijd voor vakantie met vrienden

De meerderheid van de Vlaamse autohuurders trekt eropuit met zijn of haar partner (67%), maar voor 55-plussers (23%) blijken ook vrienden het ideale roadtripgezelschap te zijn. “55-plussers hebben vaak de tijd én middelen om meerdere keren per jaar op reis te gaan. De kinderen zijn meestal ook het huis uit, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor vrienden. Daarnaast zien we dat 55-plussers toch vaker binnen Europa blijven en voor populaire roadtriplanden als Spanje, Italië, Griekenland en Portugal kiezen”, zegt Hans Knottnerus, CEO van Sunny Cars Benelux.

Een op drie 55-plussers boekt elke vakantie een huurauto

1 op 4 Vlamingen die in de afgelopen drie jaar een auto huurde op vakantie (24%) geeft aan zeker elke vakantie gebruik te maken van een huurauto. Bij 55+’ers is dat zelfs een op de drie (34%). Verder boekt de meerderheid van de 55+’ers zijn huurauto via de website van de autoverhuurder (58%).

55-plussers hebben meer vertrouwen maar zijn wel aandachtiger

Meer dan de helft (54%) van de Vlamingen vertrouwt het niet altijd wanneer ze een auto huren in het buitenland. 55-plussers hebben meer vertrouwen, maar zijn wel opmerkelijk aandachtiger dan jongeren (25-39) wanneer ze hun wagen oppikken. Zo controleren ze op voorhand of er een reservewiel (59% vs. 30%) en een verbanddoos aanwezig zijn (51% vs. 23%) en lopen ze een rondje om de huurauto om de schade te controleren (94% vs. 85%). Bovendien maakt die aandachtigheid ouderen ook mondiger: 20% geeft aan al eens een klacht ingediend te hebben bij de verhuurder van de auto. Bij jongeren is dit slechts 8%.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: