Opnieuw recordjaar voor Sunny Cars

Opnieuw heeft autohuurspecialist Sunny Cars een topjaar achter de rug. De omzet op de Belgische markt is het afgelopen jaar met 5% toegenomen. Ook debuteert Sunny Cars in de Top 50 grootste reisbedrijven in Nederland: een lijst die door vakblad TravMagazine wordt samengesteld op basis van omzet. Het bedrijf komt binnen op nummer 24.

“De huurauto is steeds vaker een belangrijk onderdeel van de vakantie. Omdat huren via Sunny Cars duidelijk, transparant en zonder verrassingen is, vertrouwen consumenten ons en dat is te zien in onze resultaten”, vertelt Hans Knottnerus, managing director van Sunny Cars in Nederland, België en Frankrijk. “Ik ben dan ook erg trots op alle medewerkers van Sunny Cars. Met zijn allen hebben we ervoor gezorgd dat we wederom een recordjaar achter de rug hebben.”

Trends in autohuur

Dat Spanje nog altijd topfavoriet is onder de Belgische en Nederlandse vakantieganger, blijkt ook uit de cijfers van Sunny Cars: met stip zijn er op deze bestemming de meeste auto’s verhuurd. Naast deze favoriet zijn in de top tien landen Kroatië (24%), Canada (19%) en Curaçao (16%) de grootste stijgers. Ook Marokko, IJsland en Cyprus worden steeds populairder.

Niet alleen de topbestemmingen zitten in de lift. Extra services, die bovenop de all-in autohuur formule geboekt kunnen worden, zijn eveneens sterk gegroeid in populariteit. Vooral het huren zonder creditcard neemt toe. “Hier is vanuit de markt veel vraag naar”, vertelt Knottnerus. “Het toenemende gebruik van onze services onderstreept de succesvolle inspanning om ons huurautoproduct continu te optimaliseren en past bij de toenemende eisen van autohuurklanten.” Sunny Cars is momenteel de enige aanbieder waar een auto zonder waarborg kan worden gehuurd. De autohuurspecialist neemt bij deze service het risico van de borg volledig over en staat garant bij de lokale wagenparkaanbieder. Populair is ook het overslaan van de wachtrij. Deze zogeheten fastlane service staat op de tweede plek van meest geboekte services.

Ruim 830.000 boekingen

Het is voor Sunny Cars niet alleen een succesvol jaar in België en Nederland. De Sunny Cars groep heeft in totaal ruim 830.000 boekingen gerealiseerd voor de markten Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. CEO en oprichter van Sunny Cars Kai Sannwald is tevreden met de resultaten. “De toeristische sector in Duitsland verkeerde in een moeilijke situatie, mede door het afwachtende boekingsgedrag van consumenten. Ondanks een moeizame start, hebben we een recordomzet van 275 miljoen euro behaald.”

Het nieuwe boekjaar is voor Sunny Cars zonnig gestart. Voor de zomerperiode van 2020 (reserveringen met huuringang na 1 april 2020) is er een stijging van 30% te zien. Ook is er een toename van 46% in Griekenland, 44% in Canada en een plus van 20% in de VS. De populairste autohuurlanden laten eveneens een groei zien. Italië zit zelfs op een stijging van 64% en het geliefde Spanje staat 13% in de plus.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: