Sunny Cars deelnemer aan SGR

Goed nieuws, wij zijn als autohuurspecialist officieel deelnemer aan SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), waarmee vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veilig worden gesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed. De SGR-garantie geldt voor de gehele Sunny Cars groep, waarmee naast de boekingen die in Nederland gemaakt zijn voor wereldwijde autohuur, ook de boekingen vanuit onze source markets België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gedekt zijn via SGR.

Sunny Cars heeft als eerste aanbieder van autohuur het SGR-keurmerk verkregen onder nummer 3742. Om daarvoor in aanmerking te komen moet een organisatie financieel gezond zijn, aan strenge eisen van toelating voldoen en een bankgarantie afgeven. Pas zodra dat proces goed doorlopen is, kan men deelnemer worden. Bovendien neemt Sunny Cars vanaf 1 juli 2018 ook deel aan SGRZ.

Hans Knottnerus, Managing Director Nederland, België en Frankrijk, over het SGR-deelnemerschap: “We zijn erg blij dat het nu ook voor autoverhuurders mogelijk is onderdeel van SGR te worden. Onze zaken hadden we al veel eerder op orde, dus het is erg prettig dat we dat nu ook officieel kunnen aantonen dankzij deze erkenning. Specifiek voor ons heeft SGR de garantieregeling per 1 januari 2018 uitgebreid met losse overeenkomsten van autohuur. Dat schept nog meer vertrouwen voor zowel de consument als onze wederverkopers. En dankzij het SGRZ deelnemerschap hoeven onze wederverkopers straks geen bankgarantie meer over hun Sunny Cars omzet af te geven aan SGR. Kortom, Sunny Cars is volledig voorbereid op de nieuwe richtlijn pakketreizen die per 1 juli 2018 van kracht is.”

Erik-Jan Reuver, directeur SGR vult aan “Het is goed voor de reisbranche dat Sunny Cars het als eerste full service aanbieder van autoverhuur voor elkaar heeft gekregen om, naast het ANVR-lidmaatschap, ook de SGR-dekking op orde te hebben. We zijn daar heel blij mee, omdat de consument nog beter wordt beschermd.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in München opgericht en is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van all-inclusive autohuur in Europa. Zo'n 130 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland maken een unieke reiservaring mogelijk in meer dan 120 landen wereldwijd. Sunny Cars staat voor zorgeloze autohuur en biedt het meest uitgebreide verzekeringspakket op de markt, inclusief terugbetaling van het eigen risico en gratis glas-banden-bodem-dak schadedekking. Ook uitgebreid advies en 24/7 ondersteuning is bij de autohuurexpert inbegrepen. Bovendien krijgt iedere huurder toegang tot Sunny2go, een persoonlijke reisassistent waarmee je op vakantie de leukste plekken kunt ontdekken met je huurauto. Het autohuuraanbod van Sunny Cars is te reserveren via reisbureaus en via www.sunnycars.nl. Als dé autoverhuurder van de reisbranche is Sunny Cars lid van de ANVR en aangesloten bij SGR.

Neem contact op met: