Sunny Cars verhoogt omzet en boekingen in eerste helft boekjaar

Autohuurspecialist Sunny Cars heeft de eerste helft van het boekjaar positief afgesloten. Gemiddeld is er voor de groep een eencijferige groei genoteerd, zowel voor het aantal boekingen als de omzet. Kai Sannwald, oprichter en directeur van Sunny Cars, is tevreden met de resultaten tot nu toe. Hij voorspelt een groei van vijf procent voor het boekjaar 2019/2020.

De Verenigde Staten en Canada zijn de uitschieters in de eerste helft van het boekjaar (1 november 2018 tot en met 30 april 2019). Het aantal boekingen is in Canada gemiddeld met 21 procent toegenomen, in de VS is dit 7 procent. In Europa is Griekenland populair, daar heeft autohuur via Sunny Cars een groeipercentage van 5 procent.

Opvallend is dat het afgelopen half jaar de huurauto in alle markten eerder werd geboekt. Het moment van reserveren van de huurauto is met een dag gestegen naar bijna 90 dagen voor vertrek. "De trend naar langetermijnplanning voor de huurauto zet zich voort", zegt Hans Knottnerus, managing director van Sunny Cars in Nederland, België en Frankrijk.

Groeiprognose 2019/2020

De autohuurexpert corrigeert wel de groeiprognose van boekjaar 2019/2020. “Oorspronkelijk zijn we uitgegaan van een stijging van het aantal boekingen van iets minder dan 10 procent. Die verwachting hebben we nu bijgesteld naar 5 procent”, aldus Sannwald.

Afgelopen boekjaar noteerde Sunny Cars een recordaantal boekingen van 835.000 en ondanks de bijgestelde groeiprognose verloopt huidig boekjaar positief. “Mei was een zeer goede maand. We zullen onze groei dan ook voorzetten, zelfs in een jaar waar de omstandigheden in Duitsland niet optimaal zijn door de grote concurrentie, prijzenoorlogen en last minute boekingen.”

De autohuurspecialist zal ook de investeringskoers aanhouden. “De kern van onze bedrijfsfilosofie is de hoge kwaliteitsnorm waaraan onze all-in autohuur moet voldoen. De all-inclusive formule blijven we vernieuwen”, zegt Sannwald. “We zijn bezig met ontwikkelingen zoals gratis online check-in, Nederlandstalige huurcontracten en gegarandeerde modellen. Op die manier wordt autohuur nog inzichtelijker en de service nog beter.”

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: