Inzittendenverzekering (PAI) huurauto

Met een inzittendenverzekering kun je écht zorgeloos op weg. Mocht er namelijk iets gebeuren onderweg dat leidt tot invaliditeit of overlijden, dan is de dekking van financiële gevolgen geregeld voor alle inzittenden. Vaak is dit onderdeel van je (aanvullende) reisverzekering. Wij vinden het belangrijk om je van alle relevante informatie te voorzien, daarom leggen wij je ook ook graag het belang van de Personal Accident Insurance uit.

Wat is een inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering wordt ook wel een PAI genoemd, wat staat voor Personal Accident Insurance. Gebeurt er onderweg een ongeluk en raken inzittenden (blijvend) invalide? Dan keert deze ongevallenverzekering een vast bedrag uit, ongeacht of het nu gaat om één persoon of meerdere. De financiële gevolgen van zo’n ongeluk kunnen hoog oplopen, maar met deze verzekering ben je dus gedekt. De Inzittendenverzekering is echt gericht op invaliditeit van een persoon. Deze verzekering dekt dus geen schade aan spullen of de auto zelf, maar ook dat is al geregeld met onze all-in dekking!

PAI voor autohuur in reisverzekering

De meeste reizigers hebben de inzittendenverzekering voor een huurauto goed geregeld: het is namelijk vaak inbegrepen bij de aanvullende reisverzekering. Controleer daarom goed je polis om te zien of dit ook voor jou geldt. Is dat écht niet het geval? Dan kun je er eventueel voor kiezen om deze verzekering vooraf zelf af te sluiten óf deze ter plekke op het verhuurstation te regelen. 

Inzittendenverzekering PAI autohuur