De favoriete roadtrips van Belgische reisbloggers op een rijtje

Kan je niet wachten om je roadtrip voor 2020 te plannen, maar weet je nog niet waarheen? Geen nood. Autohuurspecialist Sunny Cars schakelde de meest fervente Belgische roadtrippers in om hun ervaringen met jou te delen. Tjoolaard, Bubble Trouble, Somsookheimwee, A Fashion Taste en Checkoutsam zijn vijf Belgische reisbloggers met heel wat roadtripkilometers op hun teller. Ontdek hier hun aanraders en beste roadtriptips voor 2020.

Tjoolaard: Kies voor een impulsieve stop in het desolate Namibië

Niel, de pen achter Tjoolaard, voelt zich een troubadour die steeds op zoek is naar verhalen. Hij houdt van de mystiek van het roadtrippen. Urenlang door een alsmaar wisselend decor tuffen, muziek op de radio en de impulsiviteit laten beslissen over de stops. Zijn grootste tip? Durf eens een afrit nemen, durf ongepland te stoppen. Zie je een boerderijtje, ga eens kijken. Zo ontdekte hij een fantastische, verlaten surfspot in het Baskenland en at hij de beste appeltaart ooit in het desolate Namibië. Dat is meteen ook zijn roadtripbestemming bij uitstek. In Namibië verandert het landschap voortdurend. Je raast kilometers door een woestijnlandschap en een paar uur later rij je bovenop duizenden heuvelkoppen. De grindwegen kronkelen tussen de enorme rotspartijen door, om aan de horizon in het uitgestrekte niets te verdwijnen. Maar helaas staat Namibië ook gekend als het klapbandland, dus een goede verzekering, een reservewiel en weten hoe je een band vervangt, zijn onmisbaar. Bij Sunny Cars is die lekke band trouwens standaard inbegrepen in de verzekering en dankzij dit handige stappenplan weet je perfect wat je ter plaatse moet doen.

Bubbletrouble: Wees vroeg uit de veren op Curaçao

Van TV-host en zangeres bij de meisjesband Opium, tot bloggen en reizen voor haar persoonlijke blog Bubble trouble en haar reisplatform Travel Tree. Inge Moerenhout is van vele markten thuis. Ze houdt van de goede dingen in het leven en daar hoort roadtrippen zeker bij. Haar droombestemming? Curaçao. Wist je dat je er flamingo’s kunt spotten in het wild? Deze ‘must do’ is eigenlijk een ‘must try’ want de roze diva's hebben hun eigen willetje. Hoe vroeger je uit de veren bent, hoe meer kans. Maak het extra romantisch tijdens de zonsopgang en neem je eigen picknick mee. Wie Curaçao zegt, zegt paradijselijke baaien. De Grote Knip, aan de westkant van het eiland, is zowat het meest gefotografeerde strand van Curaçao. Het water is er dan ook blauwer dan blauw. Rijd nog een stukje verder en laat je overvallen door het bounty gevoel bij De Kleine Knip. Ook het nationale park Shete boka trakteert je op een overdonderende kustlijn van meer dan 10 kilometer met diverse baaien en inhammen. Wie weet spot je onderweg wel een schildpad. Inge’s tip voor een zorgeloze roadtrip? Zorg dat je op voorhand goed verzekerd bent. Zo hoef je op je vakantiebestemming niet meer te discussiëren met de lokale verhuurder.

Somsookheimwee: Neem je tijd op de Icefiels Parkway in Canada

Een aantal jaar geleden vertrok Yannick in zijn eentje op wereldreis en besloot hij het thuisfront op de hoogte te houden via een blog. Sindsdien overtuigt hij op Somsookheimwee twijfelende wereldreizigers met fotografie en gekke roadtripverhalen. Als hij een reis meteen opnieuw zou willen maken, dan is het wel die langs de nationale parken in Canada. De tocht van Jasper naar Banff is slechts 230 kilometer, maar door de prachtige natuur onderweg ben je makkelijk een hele dag zoet. Achter elke bocht loert de kans op wildlife en slinger je van het ene indrukwekkende landschap naar het andere. Zo bewonder je er gigantische gletsjers, terwijl de Rocky Mountains altijd voor een pittige achtergrond zorgen. Voor Yannick is de Icefields Parkway in het Westen van Canada de mooiste baan waar hij ooit op gereden heeft. Zijn tip? Neem vooral je tijd. Want met een huurauto zie je meer en kun je ook lekker je eigen tijdsschema bepalen. 

A Fashion Taste: Volg je instinct in IJsland

Op A Fashion Taste neemt bezige bij Pauline je mee op een ontdekkingsreis door haar favoriete lifestyle en reistips. Haar lijstje van favoriete roadtrips wordt elk jaar weer wat langer, maar vooral het bijzondere IJsland wist een plekje bovenaan haar top tien te bemachtigen. Als je het land in april bezoekt, is het er nog lekker rustig. Je voelt je zowaar eventjes alleen op de wereld, zalig om mee te maken. Tijdens een roadtrip word je onderweg getrakteerd op het ene schitterende uitzicht na het andere. Waar je ook stopt, de natuur zal je niet teleurstellen. Dus jaag gerust je instincten na. Zo vond Pauline een enorm mooie hidden gem: Stjornarfos, een kleine waterval in het zuiden van IJsland. Let wel, de wegen zijn er niet allemaal even toegankelijk, dus een stevigere huurauto zoals een 4x4 of een SUV met wat meer paardenkracht komt zeker van pas. Pauline’s tip? Vul op tijd je autotank bij, want je komt onderweg ook een pak minder tankstations tegen dan bij ons. En vergeet niet met je lichten aan te rijden, dat is er namelijk verplicht. 

Checkoutsam: Maak een kleine omweg in Zuid-Afrika

Sam reist al vijf jaar bijna non-stop de wereld rond en is een expert in reizen plannen. Met Checkoutsam maakte hij zijn eigen online reisgids vol praktische tips om zijn lezers zelf op weg te helpen. Zijn ultieme roadtripland? Zuid-Afrika! Langs de wereldberoemde Garden Route brengen de kronkelende wegen je van het ene prachtige uitzicht naar het andere. Niet alleen de kustlijn is de moeite, maar ook in de omgeving is er nog veel meer moois te zien. Zijn grootste tip is om af en toe eens af te wijken van je uitgestippelde route en een (kleine of grote!) omweg te maken. Zo ontdekte hij niet alleen enkele paradijselijke strandjes die hij helemaal voor zichzelf had, maar ook groene berglandschappen die niet moeten onderdoen voor de Zwitserse bergketens en dorre woestijnen waar zich honderden struisvogels schuilhouden. Hoe langer je rondrijdt, hoe meer de Zuid-Afrikaanse landschappen verbazen. Handig dus als je onderweg af en toe een keertje gewoon kunt genieten op de passagiersstoel. Kijk daarom altijd na of een extra bestuurder inclusief is als je je huurwagen boekt.

Op zoek naar nog meer handige informatie voor je volgende roadtrip? Sunny Cars heeft praktische tips voor de meest populaire roadtrips voor je verzamelt in handige Sunny Guides. Ook op de Sunny Blog verschijnt elke week weer een heleboel reisinspiratie.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: