Internationale vrouwendag: eindelijk bewijs dat vrouwen wél beter rijden dan mannen

Jammer dat er een heel onderzoek aan vooraf moet gaan, maar éindelijk is er bewijs: vrouwen zijn beter en veiliger achter het stuur dan mannen. Autoverhuurder Sunny Cars voerde eind 2016 een onderzoek uit bij 1000 Belgen en ondervond dat mannen vaker te maken hebben met schade én boetes wanneer ze een auto huren in het buitenland. Misschien dat ze daardoor doorgaans ook vaker voor extra verzekeringen kiezen? In ieder geval: tegenspreken lukt deze keer niet!

Vrouwen koningin op de weg

Het is een open deur intrappen: mannen huren vaker auto’s in het buitenland dan vrouwen (46% vs 34%). Daarnaast vinden ze het ook belangrijk om een onbeperkt aantal kilometers te kunnen rijden. Maar dat betekent niet dat ze betere chauffeurs zijn.

Integendeel! Wanneer Sunny Cars vraagt of ze al eens met schade aan een huurauto te maken hebben gehad, antwoordt 18% van de mannen positief. Dat is een stukje meer dan het aantal vrouwen dat haar huurauto na vakantie met schade terugbrengt (13%). Dat uit zich ook in het aantal schadecontroles die voor vertrek worden uitgevoerd: vrouwen (87%) zijn hier iets consequenter in dan mannen (84%). Het is dan ook niet zo opmerkelijk dat mannen vaker voor extra verzekeringen kiezen dan vrouwen (48% vs 41%).

Mannen sneller op de weg

En als we dan toch bezig zijn met bewijzen naar boven halen, doen we er nog een schepje bovenop. Van de Belgen die met een huurauto in het buitenland een boete krijgen, is de meerderheid man (15% vs 11%). Iets minder dan de helft van degenen die een boete kregen, heeft dat te danken aan foutief parkeren (40%). 30% moest betalen omdat hij of zij te hard reed.

En nu jullie, mannen? Voor een overzicht van alle resultaten klik je hier.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in München opgericht en is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van all-inclusive autohuur in Europa. Zo'n 130 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland maken een unieke reiservaring mogelijk in meer dan 120 landen wereldwijd. Sunny Cars staat voor zorgeloze autohuur en biedt het meest uitgebreide verzekeringspakket op de markt, inclusief terugbetaling van het eigen risico en gratis glas-banden-bodem-dak schadedekking. Ook uitgebreid advies en 24/7 ondersteuning is bij de autohuurexpert inbegrepen. Bovendien krijgt iedere huurder toegang tot Sunny2go, een persoonlijke reisassistent waarmee je op vakantie de leukste plekken kunt ontdekken met je huurauto. Het autohuuraanbod van Sunny Cars is te reserveren via reisbureaus en via www.sunnycars.nl. Als dé autoverhuurder van de reisbranche is Sunny Cars lid van de ANVR en aangesloten bij SGR.

Neem contact op met: