Sunny Cars waarschuwt voor tekorten aan huurauto's tijdens vakantieperiodes

Vroeg boeken is de boodschap, vooral op populaire bestemmingen

Autohuurexpert Sunny Cars waarschuwt vakantiegangers voor schaarste aan huurauto’s in de zomermaanden. De vraag naar reizen neemt toe, maar onder meer vanwege verminderde autohuurvloten is er een tekort aan huurauto's in de hele markt. De tekorten zullen in 2022 vooral voelbaar zijn in populaire vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee en dat voornamelijk tijdens de vakantieperiodes. Om überhaupt een huurauto te bemachtigen en bij voorkeur tegen een betaalbare prijs, raadt autohuurexpert Sunny Cars aan om je vakantieauto zo vroeg mogelijk te boeken. 

Oorzaken voor de schaarste 

Volgens Sunny Cars zijn er verschillende oorzaken voor de schaarste op de autohuurmarkt. Veel autoverhuurders hebben hun vloot aan het begin van de coronacrisis verkleind vanwege de onzekere situatie. Bovendien zorgde de pandemie voor een tekort aan microchips en grondstoffen met als gevolg een productiedaling bij autoproducenten. Dit resulteert in een algemeen gebrek aan nieuwe auto's op de markt. Deze schaarste maakt dat de prijzen voor nieuwe voertuigen in de afgelopen 24 maanden aanzienlijk gestegen zijn. Door het gebrek aan nieuwe auto’s en de hoge prijzen kunnen autoverhuurbedrijven hun vloot dus ook niet zo eenvoudig opnieuw aanvullen. Reparaties aan huurauto’s duren bovendien langer omdat reserveonderdelen soms pas na een lange wachttijd beschikbaar zijn. 

Minder aanbod op populaire bestemmingen 

Afgelopen jaar zorgde de beperkte beschikbaarheid van huurauto’s vooral in de maanden september en oktober voor problemen in Portugal, Italië en Spanje. Tijdens de kerstvakantie was de schaarste dan weer voornamelijk voelbaar op winterzonbestemmingen als Curaçao, Bonaire, Malaga en de Canarische Eilanden. Ook dit jaar zullen er minder huurauto’s beschikbaar zijn op heel wat Zuid-Europese vakantiebestemmingen. Het zijn vooral de kleine voertuigmodellen die ontbreken. Zo zijn er komende zomer in Portugal bijvoorbeeld 40 tot 50% minder huurauto’s beschikbaar in vergelijking met 2019.  Dit is nu al merkbaar in de prijzen, die hoger liggen dan mensen gewend zijn voor een huurauto te betalen. 

“De schaarste zorgt ervoor dat we voor de vakantieperiodes, en dan vooral in de zomermaanden, een uiterst dynamische prijsontwikkeling verwachten met weinig beschikbaarheid en hoge prijzen,” zegt Hans Knottnerus, Managing Director bij Sunny Cars. “We raden reizigers dan ook aan om hun huurauto zo snel mogelijk te reserveren.”  

Vroeg boeken loont 

Hoe vroeger je je huurauto reserveert, hoe meer beschikbaarheid er is en hoe aantrekkelijker de prijzen zijn. Sunny Cars maakt vroeg boeken zo makkelijk en zorgeloos mogelijk door in 2022 de Flexservice gratis bij elke reservering toe te voegen. Dankzij deze service kun je je wagen met een gerust hart op voorhand reserveren en indien nodig, tot vlak voor aanvang van de huurperiode kosteloos annuleren. 

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: