Een huurwagen vergroot het reisplezier

De grote vakantie komt stilaan dichterbij. Het verlangen naar zalige rust om alles even los te laten, kan starten. Gekozen om op reis te gaan met een huurwagen? Als specialist in autohuur geeft Sunny Cars enkele handige tips om je roadtrip nog beter voor te bereiden en je reis nog aangenamer te laten verlopen!

Tips ter voorbereiding van je reis

1. Altijd last van stress bij het inpakken waaraan je uren besteedt? Installeer dan de app Packpoint die automatisch een slimme inpaklijst voor je samenstelt op basis van een korte vragenlijst.

2. Hoe avontuurlijk het ook is om zelf de juiste route te zoeken met een routekaart, een GPS is toch wel handiger om in één keer naar je accommodatie of andere bestemming te kunnen rijden. Je kunt natuurlijk een GPS bij de huurauto huren, maar de kosten worden meestal per huurdag berekend en kunnen dus flink oplopen. Op veel bestemmingen biedt Sunny Cars een voordeliger alternatief met het GP pakket, waarbij een navigatiesysteem bij de prijs is inbegrepen. Maar het meest voordelige is het natuurlijk als je een GPS van huis meeneemt.

3. Tripjes plannen is leuk maar kan soms erg veel tijd kosten. Met de app Tripomatic bespaar je een hoop tijd en weet je binnen een mum van tijd wat er te doen is in en rondom jouw vakantiebestemming. Eigenlijk zowel voor als tijdens je vakantie eenvoudig te gebruiken.

4. Vergeet je oplader niet voor camera, tablet of telefoon. Kies voor een car charger, het liefst met een dubbele USB aansluiting. Op sommige bestemmingen kun je zelfs een mobiel wifi systeem bij de auto huren, ideaal om onderweg accommodaties, restaurantjes, mooie routes en andere tips op te zoeken. En natuurlijk om leuke vakantiefoto’s te delen met je vrienden en familie. Een car charger is dan helemaal onmisbaar.

5. Uiteraard kun je er van uitgaan dat de huurauto is uitgerust met een audiosysteem. Maar er bestaan zoveel verschillende soorten dat je niet met zekerheid weet of je je eigen muziek kunt aansluiten. Neem daarom een AUX kabeltje mee. Dat is een kabel met aan beide kanten een ronde aansluiting. Het is superhandig en ideaal om onderweg te genieten van je favoriete nummers.

6. Bij het huren van een auto wordt steeds een kopie van je identiteitskaart gevraagd. Met de app Kopieid maak je snel en eenvoudig een veilige kopie van je identiteitsbewijs.


Tips voor onderweg

7. Via GPS scant Wi-Fi Finder de omgeving op Wi-Fi netwerken op basis van je locatie. Maar je kunt ook de straatnaam of plaats invoeren om te zoeken naar een netwerk. Heb je dit eenmaal gedaan dan kun je de Wi-Fi netwerken eenvoudig filteren op gratis of betaald om na te gaan waar je Wi-Fi spots gratis zijn.

8. Super praktisch voor onderweg! De app Toilet Finder leidt je naar 70.000 openbare toiletten. Bij hoge nood weet je precies waar het dichtstbijzijnde openbare toilet is.

9. Het overkomt iedereen: waar heb ik mijn wagen geparkeerd? In plaats van angstig zoeken, weet je met de app Take me to my Car meteen waar je auto staat.

10. Tijdens je reis wil je natuurlijk tegen een zo voordelig mogelijk tarief tanken. De apps Gasbuddy en Gasenroute tonen je de dichtstbijzijnde benzinestations in USA en Canada in volgorde van goedkoop naar duur. Voor een trip in Europa kun je met de Apple maps app (1,99€) zien waar je dichtst en voordeligst kan tanken.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in België en is door zowel de Belgische, Nederlandse als Zwitserse reisbranche meerdere keren verkozen tot beste autoverhuurder.

Neem contact op met: