Ruim helft van Nederlanders wil maximaal 250 euro uitgeven aan een huurauto - Vroeg boeken voorkomt te veel betalen

Nederlanders geven niet graag te veel geld uit aan een huurauto in het buitenland. Het jaarlijkse trendonderzoek van autohuurspecialist Sunny Cars wijst uit dat ruim 56% van de Nederlanders hier niet meer dan 250 euro per week aan wil besteden. In praktijk kan deze budgetgrens tijdens de zomerperiode een uitdaging vormen voor de Nederlandse vakantieganger.

Een auto huren op reis is voor veel Nederlanders vanzelfsprekend, maar vaak moet dat lastminute nog geregeld worden. Nog even snel het aanbod bekijken, (online) reserveren en de ophaal- en inleverlocatie bepalen, het is niet ingewikkeld. Maar de lastminute prijzen kunnen relatief hoog uitvallen. Wees slim en plan je reis en het bijbehorend vervoer op locatie zo ver mogelijk van tevoren. Hoe dichter bij de ophaaldatum je een huurauto reserveert, hoe minder goedkope alternatieven er over zijn. Dit geldt zeker voor Nederlands Top 5 populairste ‘autohuurlanden’ Spanje (34,8%), Griekenland (16,9%), VS (13,9%), Italië (12,9%) en Portugal (12,2%).

Hoe later je boekt, hoe duurder de huurauto
Op dit moment kost de goedkoopste huurauto in Tenerife (Citroën C1 of vergelijkbaar) zo’n 143 euro all-in voor een week tijdens de maand augustus, dus zonder bijkomende kosten achteraf.. Als je je huurauto bijtijds boekt, kan je dus binnen budget blijven. Hoe langer je wacht, hoe verder de huurprijs oploopt. Daarnaast is het aanbod van een autoleverancier niet oneindig. Zodra het einde van de voorraad in zicht komt, worden de auto’s duurder en loop je meer risico boven budget uit te komen. 

Voorbeeldprijzen van een week autohuur in augustus (op dit moment):

- Orlando: vanaf € 175,-
- Málaga: vanaf € 197,-
- Lissabon en Faro: vanaf € 245,- 

Flexservice biedt zekerheid zonder ergens aan vast te zitten

“Sunny Cars maakt het beslissingsproces nog makkelijker”, zegt Hans KnottnerusAlgemeen Directeur Nederland & België van Sunny Cars, “Wie zijn huurauto tussen 1 december 2017 en 31 januari 2018 boekt, krijgt de Flexservice er gratis bij. Dat houdt in dat je je reservering nog kosteloos kunt wijzigen of annuleren tot 4 uur voor de aanvang van je huurperiode. Zo heb je wel de zekerheid van je gewenste huurauto voor een voordelig tarief, maar nog alle mogelijkheid om ervan af te zien als de plannen wijzigen. En weet je zeker dat je zo dicht mogelijk bij je budget blijft.”

Benieuwd naar de andere opvallende resultaten en ontwikkelingen in de autoverhuurbranche? Hier vind je het gehele trendrapport.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard namens Sunny Cars in april 2017 onder 1.129 respondenten van 25 jaar en ouder, representatief naar geslacht, leeftijd, opleiding, arbeidsparticipatie en gezinssituatie. Het is een jaarlijks terugkerend onderzoek waarin we vragen naar de ervaringen met het huren van een auto voor de vakantie en daarmee trends signaleren. In 2016 hield Sunny Cars het eerste onderzoek.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in München opgericht en is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van all-inclusive autohuur in Europa. Zo'n 130 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland maken een unieke reiservaring mogelijk in meer dan 120 landen wereldwijd. Sunny Cars staat voor zorgeloze autohuur en biedt het meest uitgebreide verzekeringspakket op de markt, inclusief terugbetaling van het eigen risico en gratis glas-banden-bodem-dak schadedekking. Ook uitgebreid advies en 24/7 ondersteuning is bij de autohuurexpert inbegrepen. Bovendien krijgt iedere huurder toegang tot Sunny2go, een persoonlijke reisassistent waarmee je op vakantie de leukste plekken kunt ontdekken met je huurauto. Het autohuuraanbod van Sunny Cars is te reserveren via reisbureaus en via www.sunnycars.nl. Als dé autoverhuurder van de reisbranche is Sunny Cars lid van de ANVR en aangesloten bij SGR.

Neem contact op met: